Kramppaako – muista kalium!

Sinullekin on varmasti tuttua, että lihaskrampit saattavat johtua magnesiumin puutteesta. Taustalla saattaa olla myös vähäinen kaliumin määrä.

Kalium on erittäin tärkeä mineraali lihaksille, hermostolle ja verenpaineelle. Munuaiset säätelevät kehossa kaliumin pitoisuutta ja poistavat sitä virtsan mukana. Myös nesteenpoistolääkitys (ja verenpainelääkitys) poistaa kehosta kaliumia, ja siksi niiden käytön yhteydessä määrätään usein kaliumia ja tarkkaillaan arvoja. 

Kaliumin lievää puutetta voi olla hankala huomata, koska oireet ovat yleisiä: mm. väsymys, lihasheikkous tai -krampit, turvotus ja ummetus. Runsas hikoilu esimerkiksi liikunnan yhteydessä kuluttaa elimistön elektrolyyttivarastoja. Oletkin ehkä kokenut sen, että treenien jälkeen lihakset saattavat krampata. Jos huomaat, että magnesium ei silloin auta, kokeile seuraavan kerran myös kaliumia. Jos käyttää runsaasti suolaa (natriumia), olisi hyödyllistä tasapainottaa kehoa kaliumilla. Liika natriumin saanti voi aiheuttaa esimerkiksi korkeaa verenpainetta ja turvotusta.

Kaliumia ja magnesiumia olisi hyvä ottaa yhdessä, jotta tasapaino niiden välillä säilyy. Viridian kalium-magnesiumsitraatti (Potassium Magnesium Citrate) sisältää näitä molempia tärkeitä mineraaleja oikeassa suhteessa. Lisäksi kapseli sisältää viherseoksen (sinimailasta, spirulinaa ja metsämustikkaa), joka tehostaa mineraalien imeytymistä. 

Viridian-tuotteet ovat:

  • Vegaanisia
  • E-koodittomia
  • Eettisiä
     

Tuottetta on saatavilla ainoastaan Luontaistuntija-myymälöistä ja -verkkokaupasta!

Lehden muita artikkeleita

Luontaistuntija-tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa myymälöissä ja verkkokaupassa 2.5.–31.5.2018 tai niin kauan kuin tuotteita...
Lue
Aivosi tarvitsevat rasvaa
Yhä nuoremmilla esiintyy hermoston häiriöistä kertovia merkkejä kuten kohtuutonta väsymystä, uupumusta,...
Lue
Muistatko vielä, miltä kostea ja kimmoisa iho tuntuu?
Puhdas+ New Skin on uusi ihonhoitosarja, joka korjaa ja uudistaa ihoa. Se sopii hyvin myös herkän ihon hoitoon. Tuote...
Lue