Kotimaiset Kelasin -hivenaineet yksilöllisiin tarpeisiin

Ravitsemusasiantuntijat uskovat, että saisimme kaikki tarvitsemamme hivenaineet noudattamalla ravitsemussuositusten mukaista ruokavaliota. Käytännössä tämä ihannetilanne toteutuu kovin harvoin. Aktiivinen urheilu, raskas työ, ruoka-aineallergiat ja noudattamamme dieetit johtavat yhä useammin hyvin yksilöllisiin hivenaineiden lisätarpeisiin.

Helpoimmin hivenaineiden räätälöity täydentäminen hoituu vain yhtä yksittäistä hivenainetta sisältävällä valmisteella. Keinot helpottuvat edelleen, kun tarjolla on kokonainen sarja laadukkaita, hyvin imeytyviä yksittäisiä hivenaineita.

Vain imeytyvä hivenaine vaikuttaa hyvinvointiimme

Hivenaineiden imeytyminen ruuansulatuskanavasta verenkiertoon on mutkikas tapahtuma. Imeytymistä heikentäviä tekijöitä taidetaan tuntea monin verroin edistäviä tekijöitä enemmän. Tilanne on kiusallinen, sillä hivenaineiden riittävä imeytyminen on ehdoton edellytys niiden terveysvaikutuksille. Ehkä yleisimmät esteet ovat liian suuri kerta-annos ja hivenainelisän epäedullinen kemiallinen muoto. Imeytymisen ollessa puutteellista valtaosa nautituista hivenaineista päätyy hyödyntämättöminä paksusuoleen. Pahimmillaan se aiheuttaa ikäviä vatsavaivoja ja jopa ripulia.

Proteiinien tavoin imeytyvät hivenaineet ovat tehokkaita ja vatsaystävällisiä

Aminohappokelatoidut hivenaineet on sidottu proteiinin rakenneosiin, aminohappoihin. Ns. kelaattien imeytyminen eroaa kaikista muista hivenainemuodoista. Elimistömme käsittelee aminohappokelatoituja hivenaineita proteiineina, joiden siirtyminen ohutsuolesta verenkiertoon on meillä kaikilla aina hyvin mutkatonta. Hyvän imeytymisen ansiosta ne ovat myös vatsaystävällisiä.

Kelaatit imeytyvät optimaalisesti myös muun ravinnon kanssa nautittuna. Esim. kahvin ja teen sisältämät tanniinit eivät haittaa aminohappoihin sidotun hivenainelisän imeytymistä. Kelaattien imeytyminen ei häiriinny myöskään muiden ravinnon sisältämien hivenaineiden läsnäolosta, koska kelatoidut hivenaineet eivät kilpaile niiden kanssa samoista imeytymistavoista. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kelatoituja hivenaineita voi huoletta nauttia useampaa lajia samalla kertaa ilman, että niiden hyväksikäytettävyys kärsii. Kerrassaan nerokasta ja tehokasta hivenaineiden saannin täydentämistä!

Kelasin – Suomen suosituin hivenainesarja

Kelasin -hivenaineita on valmistettu Pietarsaaressa lähes 30 vuoden ajan. Tuotesarjaan valitut aminohappokelatoidut hivenaineet on valmistettu patentoiduilla menetelmillä ja niiden biologinen hyväksikäytettävyys on kliinisesti tutkittu. Orgaaniset Kelasin -hivenaineet ovat täysin kasviperäisiä, eivätkä ne sisällä laktoosia, hiivaa tai gluteenia.

Kelasin -sarjan seitsemästä vaihtoehdosta on helppo valita ja yhdistellä hivenaineita omien yksilöllisten tarpeiden mukaan. Kelasin Magnesium Kelasin Sinkki Kelasin Seleeni   Kelasin Kromi   Kelasin Rauta   Kelasin Kupari   Kelasin Mangaani  

Kelasin-hivenaineita on saatavilla Luontaistuntija-myymälöistä ja verkkokaupasta.

Lihaskramppien ennaltaehkäisyyn 

Kuntoilijoille ja aktiiviurheilijoille

Sydämen hyvinvoinnista huolehtiville

Vastustuskyvyn vahvistamiseen  

Limakalvojen ja ihon hyvinvointiin  

50+ ja seniorimiehille

Kilpirauhasen toiminnan tasapainottamiseen  

Hiusten ja kynsien vahvistamiseen  

Antioksidantiksi kuntoilijoille

Veren sokeriarvojen tasapainottamiseen  

Makean himon hillintää tarvitseville  

Kuntoilijoille ja aktiiviurheilijoille

Piristeeksi ja yleiskunnon vahvistamiseen  

Raskaana oleville ja imettäville äideille   Erityisen sopiva herkkävatsaisille

Piristeeksi ja energisyyden lisäämiseen  

Erinomainen tuki kaikille rautalisille  

Auringonpalvojille ihon ruskettamiseen

Luuston, ihon ja sidekudosten rakentamiseen  

Kuntoilijoille ja aktiiviurheilijoille

Lihasmassan rakentajille

Lehden muita artikkeleita

Hainrusto, vihersimpukka ja kurkuma Nivelterveyttä luonnosta
Niveliin liittyvät ongelmat ovat suomalaisten yleisimpiä vaivoja. Liikkuminen voi vaikeutua rasittavan työn tai...
Lue
Naisille,jotka haluavat enemmän...
Naisten seksuaalihäiriöiden yleisyydestä on tehty lukuisia tutkimuksia. Niissä on mitattu eri osahäiriöiden...
Lue
Kolmen kopla elimistön vartijana
Hapetusstressin ja hiljaisen tulehduksen voi selättää ravinnolla ja ravitsemushoidolla Hapetusstressi on prosessi,...
Lue