Kotikutoiset kananugetit

Aihealueet: 
kana

Kananugetit, nuo ruoanjalostuksen kruunun kirkkain jalokivi. Tässä reseptissä ne ovat riisuttu, arvioitu ja rakennettu uudelleen puhtaista raaka-aineista.  
Alta löytyy helppo resepti, jolla nugetteja voi simuloida kotona. Aineita ei ole mitattu tarkasti, koska jokainen voi oman makunsa mukaan tehdä oman näköisen paneroinnin. Suutuntumaa voi myös muuttaa erittäin tehokkaasti, muuttamalla ei aineiden määriä. Nyrkkisääntönä kuitenkin se, että psylliumia ja pellavansiemenruohetta pitää laittaa, ne imevät nesteen kanan pinnasta ja rekevät pinnasta rapean.

Panerointi:

 
Valmistus

1. Sekoita panerointiin käytettävä jauhoseos kulhoon
2. Sivele kanojen pintaan ohut kerros kookosöljyä
3. Leikkaa isoista paloista pieniä nugetteja
4. Pyöritä palaset jauhoseoksessa
5. Paista nugetteja n. 15-20min 200 °C

Esimerkkiseos: 1dl mantelijauhetta, 2rkl pellavansiemenrouhetta, 0,5dl seesaminsiemeniä, 2rkl rakuunaa, 1rkl curryä, suolaa, 2rkl psylliumia.

Resepti ja kuva: Jonna Tiainen / Cocovin keittiö