Kookosöljy tueksi terveyden ja kauneuden ylläpitoon

Foodinin luomulaatuinen kylmäpuristettu neitsytkookos­öljy on kotoisin kookoksen äitimaasta Filippiineiltä. Se on valmistettu hellävaraisesti kylmä­puristamalla ja käyttämällä vain tuoreita käsin kerättyjä ja ­eroteltuja kookospähkinöitä. Näin kookoksen kaikki ravinto­aineet ovat tallella, maku on raikas ja tasa­laatuinen sekä koostumus samettisen pehmeä.

Tiesitkö tämän kookosöljystä?

- Kookosöljystä lähes puolet on lauriinihappoa, jota löytyy myös äidinmaidosta. Lauriinihapon tehtävä on kohentaa immuniteettia niin sisäisesti kuin ulkoisesti.

- Lauriinihaposta muodostuu monolauriinia, jotka yhdessä voivat tuhota haitallisia bakteereja, viruksia tai esim. Candida Albicans -hiivasieniä, joka on yleisin hiivatulehdus ihmisellä. Kookosöljystä voi olla apua siis hiivan häätöön niin suolistosta kuin genitaalialueiltakin.

- Kookosöljyn keskipitkäketjuiset rasvahapot siirtyvät suoraan ruoansulatuskanavasta maksaan, jolloin maksa hyödyntää ne välittömästi nopeana energianlähteenä. Keskipitkät rasvahapot voivat nostaa myös energiankulutusta, jolloin kookosöljystä voi olla apua painonhallintaan.

Monipuolinen kookosöljyn käyttö

- Oil Pulling eli öljyn purskuttelu voi tappaa suussa eläviä haitallisia bakteereja, parantaa hampaiden terveyttä ja vähentää pahanhajuista hengitystä.

- Erinomainen voide iholle kosteuspitoisuuden säilyttämisen ja parantamisen tueksi.

- Aurinkovoiteena, sekä rauhoittamaan ihoa auringonoton jälkeen.

- Antibakteerisuudensa ansiosta kookosöljy sopii erinomaisesti deodorantiksi sekä ulkoisesti rikkinäiselle iholle.

- Luonnonmukainen ja hellävarainen liukuvoide.

- Erinomainen hierontaöljy, jota voi myös lämmittää.

- Kosteuttavana ja hoitava hiusnaamiona saunassa tai yön yli.

- Ihanteellinen paistorasva korkean palamispisteensä ansiosta. Sopii hyvin kaikkeen ruoanlaittoon ja leivontaan, sekä kahvin ja teen joukkoon.

Luonnonmukainen vinkki naisille hiivatulehduksen hoitoon: Imeytä sulanutta kookosöljyä tamponiin ja käytä normaalisti yön yli- toista tarvittaessa. Sivele kookosöljyä myös ulkoisesti genitaalialueelle kutinan ja hajun hillitsemiseksi.

Lehden muita artikkeleita

Pidetään huolta itsestämme
Kohonnut verenpaine on suomalaisilla hyvin yleistä. Tiesitkö, että se ei luotettavasti näy eikä tunnu? Kohonneen...
Lue
Kauppiaan vinkkejä jaksamiseen
Laboratoriohoitaja ja fytonomi Maija Huhtikorpi on neuvonut asiakkaita Luontaistuntija -myymälässään Helsingin Malmilla...
Lue
Kotimaiset hoitosalvat ihonhoidon onneksi
Frantsila on jo yli 30 vuoden ajan valmistanut erilaisia hoitosalvoja ihonhoitoon. Lähtökohtina ovat olleet suomalainen...
Lue