Kombucha-terveysjuoma virkistää!

Kombucha-juoman valmistuksella ja käytöllä on pitkät perinteet. Sitä on valmistettu Kiinassa jo 220 eaa, jolloin juomaa kutsuttiin elämän eliksiiriksi. Kombucha-juoma valmistetaan sokeroidusta, luomulaatuisesta vihreästä teestä käymisen avulla. 

Kombuchan valmistukseen tarvitaan teetä, sokeria ja elävä kombucha-viljelmä. Tätä viljelmää nimitetään usein ”volgansieneksi”. Se ei kuitenkaan ole sieni, vaan erilaisten hiivojen ja bakteerien kasvusto. Käymisen aikana hiiva ja bakteerit hajottavat juoman sokerit erilaisiksi orgaanisiksi hapoiksi ja muiksi yhdisteiksi. Juoma on aluksi makeaa, mutta fermentoinnin edetessä se muuttuu happamammaksi ja poreilevaksi.
 

Terveyttä tukevia vaikutuksia

Pitkän käyttöhistoriansa aikana kombuchalla on havaittu monia hyvinvointia tukevia vaikutuksia. Tee, jota käytetään juoman perusraaka-aineena, on yksi vanhimmista tunnetuista lääkinnällisesti käytetyistä kasveista. Se sisältää myös runsaasti elimistön puolustusjärjestelmälle välttämättömiä antioksidantteja, jotka tuhoavat elimistössä syntyviä haitallisia vapaita radikaaleja. Niitä syntyy elimistössä ylimäärin sekä ulkoisista että sisäisistä syistä. 

Kombuchaa ei kuumenneta eikä pastöroida, joten käymisprosessissa muodostuneet ravinteet säilyvät tallella. Raakaravintoa parhaimmillaan! Kombucha sisältää mm. B-vitamiineja, maitohappobakteereja, antioksidantteja sekä entsyymejä vatsan hyvinvointiin. Kombucha edistää myös ruuansulatusta. Tämä terveellinen juoma maistuu hyvältä ja virkistävältä. Se muistuttaa maultaan aika paljon simaa tai poreilevaa jääteetä. 

Kombuchaa kehotetaan usein juomaan aamulla ennen aamiaista, mutta sitä voi juoda muulloinkin ja käyttää pohjana myös muille juomille. Kombucha säilytetään kylmässä, mutta se säilyy tilapäisesti huoneenlämmössä 5–7 vuorokautta.

Ruokajuomaksi, alku­maljaksi, treenisalille, saunajuomaksi tai alkoholiton vaihtoehto illanviettoon!
 

Kysy lisää lähimmästä AITO-kaupasta.

Lehden muita artikkeleita

Luontaistuntija-tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa myymälöissä ja verkkokaupassa 14.3.-3-4.2018 tai niin kauan kuin...
Lue
Nivelterveyttä sisäisesti ja ulkoisesti
  Hydrolysoitu kollageeni on tärkeää nivelten terveydelle Tutkimukset osoittavat Collagainin sisältämien 1....
Lue
Luonnon omat tehoaineet kipua ja tulehdusta vastaan!
Hiljaisen tulehduksen voi aiheuttaa huonot elämäntavat mm. vääränlainen ruokavalio, liikunnan puute ja runsas jatkuva...
Lue