Kollageenilla on merkitystä

Kollageeni on hyvin tärkeää ihon hyvinvoinnille, sen kimmoisuudelle ja kosteustasapainolle. Sen tuotanto alkaa vähentyä merkittävästi 25. ikävuoden jälkeen, mikä aiheuttaa ihon ohenemista ja veltostumista. Kollageeni on tärkeä myös nivelten ja luuston terveydelle.

Kollageenia on saatavissa ravintolisänä sekä eläinkollageenina että kalakollageenina. Molemmat kollageenityypit on yleensä hydrolysoitu eli ne on entsymaattisesti pilkottu, jolloin jopa yli 90 % kollageenista imeytyy elimistöön.

Tyypin 1 kollageeni on naudan nahasta valmistettu kollageeni, jota on mm. ihossa ja jonka sisältämien aminohappojen lukumäärä ja järjestys vastaa parhaiten ihmisen aminohappojen määrää ja järjestystä. Tyypin 2 kollageeni valmistetaan viljellyistä kalalajeista ja sitä esiintyy mm. jänteissä ja nivelsiteissä.

 

Kollageenin imeytyminen ja vaikutus elimistössä

Ravintolisänä nautittu kollageeni stimuloi sidekudossolujen, kollageeni- ja elastiinisäikeiden sekä hyaluronihapon muodostumista elimistössä. Tämä tehostaa kehon vedensitomiskykyä ja ihon kosteus paranee. Kollageeni antaa elimistölle viestin, että kehon omaa kollageenintuotantoa on lisättävä. Elimistö käyttää hyväkseen hydrolysoidun kollageenin, mikä nuorentaa ihoa ja uudistaa niveliä.

 

Norjalainen kollageenivalmiste sisältää molempia kollageenityyppejä

Skingain on ainoa markkinoilla oleva valmiste, joka sisältää tyypin 1 kollageenin lisäksi myös tyypin 2 kollageenia. Tämä patentoitu yhdistelmätuote sisältää myös C-vitamiinia, mikä edistää ihon ja nivelten normaalia kollageenin muodostumista sekä tukee immuuni­järjestelmän toimintaa.

Tuotetta on saatavilla Luontaistuntija-myymälöissä ja -verkkokaupassa.

Lehden muita artikkeleita

Luontaistuntija-tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa myymälöissä ja verkkokaupassa 4.1.–26.1.2017 tai niin kauan kuin tuotteita riittää. Valikoima...
Lue
Tervetuloa uusi vuosi uusin mahdollisuuksin
Tästä lehdestä löytyy paljon mielenkiintoista luettavaa. Tiesitkö, että autoimmuunisairauksien, kuten diabetes,...
Lue
Ikiliikkuja Aira Samulin: Suosittelen Bodyflex® Combia!
Aira on tutustunut Hankintatukun ravintolisiin ja ottanut niistä omakseen Bodyflex® Combi -tabletit, Fosfoser® Memory -...
Lue