Kirsi Salo saa elinvoimaa hyvästä arjesta 

Kirsi Salo on hyvinvointivalmentaja ja kahden pojan äiti. Hänelle työ on hyvinvointia ja hyvinvointi työtä. Oikeanlaisella ravinnolla on erityisen tärkeä merkitys. Kirsi ei koe tekevänsä työtä, koska koko elämäntapa liittyy hyvinvoinnin kehittämiseen sekä itsellä että muilla.

”Kun olen saanut pojat kouluun, aloitan aamuni jääkylmällä suihkulla tai kylvyllä. Kylmäaltistuksella on valtavat terveysvaikutukset. Sen jälkeen voimistelen ja tanssin afrikkalaista tai latinotanssia. Musiikki on minulle tärkeää. Vasta näiden jälkeen on vuorossa aamiainen”, Kirsi Salo kuvailee.

TV-ohjelmien juontajan tehtävistä tutuksi tulleen Kirsin elämä täyttyy nykyisin sekä ryhmien että yksittäisten ihmisten hyvinvointivalmentamisesta.
 

Täydempää elämää

”Haluan havahduttaa muitakin elämään täydempää elämää. Tämä työ on minulle elämäntehtävä. Arjessa jaksan hyvin, koska työskentelen vain murto-osan siitä, mitä muut yleensä. Elämäntapani liittyy vahvasti työhöni”, Kirsi kertoo.

Kirsin valmennukset ovat voimaannuttavia ja niissä ratkaistaan elämään liittyviä kysymyksiä. Valmentamisen lisäksi hän bloggaa ja kirjoittaa muutenkin paljon.

”Käytän ison osan päivästä oppiakseni uutta ihmisen psyykestä. Oma hyvinvointi on myös tärkeää. Netin käytön suhteen olen laatinut uudet säännöt. Aamuisin en heti aukaise mitään verkkolaitteita ja sama pätee illalla tuntia ennen nukkumaan menoa. Aika ilman netin käyttöä on tärkeää”, Kirsi toteaa.
 

Kehon pitää antaa levätä 

”Uskon paastoamisen hyötyihin. ”Aamulla nautin ensimmäiseksi lähde­vettä, jossa on aina jotain näistä: limeä, ruusu­suolaa, sitruunaa tai Raw health -omenasiiderietikkaa, johon on lisätty myös kurkumaa ja inkivääriä. Tällainen aamujuoma alkalisoi kehoa, mikä on tärkeää”, Kirsi sanoo.

Kirsi pitää aina 14-16 tunnin tauon syömisessä, jotta ruoansulatuselimistö saa levätä. Keho alkaa sen jälkeen poistaa kuolleita soluja. Ennen kaikkea hänen elämänasenteensa on kuitenkin ”nautinnon kautta ja kehoa kuunnellen”.

”Paastotessa suolistokin saa levätä. Kun keho saa lepoaikaa, se pystyy korjaamaan omia toimintojaan”, Kirsi sanoo.
 

Äiti maa ja ruoka

Biomedin pakkaskuutiot, erityisesti vehnänoras-pakastekuutio, ovat ykköstuotteeni. Tyhjässä kehossa tämä toimii hyvin ja ravintoaineet imeytyvät.”

Aamuisin pitäisi Kirsin mielestä syödä rasva-proteiinipitoista ruokaa. Hän käyttää aamiaisellaan muun muassa kananmunaa, kookosrasvaa ja mieluiten Alpeilla laiduntavien, ruohoa syövien lehmien voita.

”Eläinten oikeudet ovat tärkeitä minulle. Käytän mielelläni vapaiden alppilehmien tai kotimaisten ulkona olleiden lehmien voita. Sekoitan usein rasvat ravinteikkaan raakakaakaon joukkoon samaan tapaan kun toiset juovat ns. rasvakahvia. Kaakaota olen tuonut Kolumbiasta, jossa minulla on talo”, Kirsi kertoo.

Kananmunat Kirsi tilaa mieluiten tutusta paikasta, tällä hetkellä ystävän kanalasta. Kanoille ei ole syötetty antibiootteja tai muita hormoneja. Vehnäpastan sijaan Kirsin perheessä syödään ruskeasta riisistä tehtyä pastaa ja mysli on tehty härkäpavusta. Kun syödään lihaa, käytetään mieluiten villinä eläneen riistan lihaa.

Kirsin suhde ruokaan on syvä. Ruoka ei hänelle tarkoita vain nälän poistamista, vaan kiitollisuuden osoittamista planeetallemme.

”Ruuan kautta muodostamme suoran yhteyden äiti maahan ja sen antimiin. Tulemme osaksi ketjua, jossa energia siirtyy eteenpäin. Ruoka on minulle monesta syytä tärkeä ja pyhäkin. Voi sanoa, että ravinnon kanssa hifistelen kyllä. Lapsenikin syövät keskivertoa terveellisemmin.”
 

Unen merkitys on valtava

Unen tärkeys on Kirsille suuri. Hän valmentaa itse muun muassa ajanpuuteasioista. Joka päivästä voi Kirsin mukaan ottaa pois 1-2 tuntia turhia aikasyöppöjä.

”Me emme oikeastaan katso TV:tä. Kukaan ei istu meillä sohvalla TV:n äärellä. Viihdyn itse keittiössä ja teen erilaisia ruokia ja juomia. Minulla on aikaa ja nautin tästä. Myös lapseni ovat verrattain terveitä ja hyväkuntoisia”, Kirsi kuvailee.

Kun Kirsi lopetti wifin jatkuvan käytön, muuttui koko päivän rytmi. Enää ei ollutkaan niin suuri tarve päästä somettamaan tai surffailemaan nettiin. Työn vuoksi netissä joutuu käyttämään paljon aikaa, joten Kirsi ei halua vapaa-ajallaan tehdä sitä liikaa. Näin unikin pysyy laadukkaampana.

”Kaikki lähtee unesta, koko jaksaminen on kiinni siitä, miten hyvin on nukuttu. Unen puute näkyy ärtyneisyytenä ja keskittymisen vaikeutena. Uni vaikuttaa kaikkeen”, Kirsi painottaa.
 

Lue lisää: www.kirsisalo.fi

Lehden muita artikkeleita

Hyvän olon tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa AITO hyvän olon kaupoissa ja -verkkokaupassa 14.11.–29.11.2018 tai niin...
Lue
Back on Track – infrapunan lämpösäteilystä apua kipuihin
Useissa vuosikymmenien aikana tehdyissä tutkimuksissa on todettu infrapunasäteilyn parantavan ihon verenkiertoa ja...
Lue
Viridian ruuansulatus­entsyymeistä apua pikkujouluähkyyn ja turvotukseen
Ruuansulatusvaivat voivat oireilla esimerkiksi turvotuksena, kaasun muodostuksena (ilmavaivoja), närästyksenä,...
Lue