Kilpirauhasen vajaatoiminnan tukeminen luonnonmukaisesti 

Kilpirauhashormonien puute aiheuttaa vajaatoimintaa, jonka oireita ovat aineenvaihdunnan hidastuminen, väsymys, hermostuneisuus, paleluherkkyys, hiustenlähtö, painonnousu, ummetus, sydämen sykkeen hidastuminen, ihon kuivuminen ja vaikka mitä muuta. Oireet alkavat usein salakavalasti vuosienkin aikana, jolloin ihminen ikään kuin sopeutuu niihin. Jos vajaatoiminta huomataan ajoissa ja hormoneja edelleen jonkin verran erittyy, saatetaan pärjätä jopa ilman lääkitystä, kunhan tuetaan kilpirauhasen toimintaa luonnonmukaisin keinoin.   

Gluteeniton ja maidoton ruokavalio saattaa vähentää kilpirauhasen vasta-aineita ja moni on hyötynyt ruoka­valiosta muutenkin. Tietyt lisäravinteet ovat tärkeitä kilpirauhashormonien tuottamiseksi. Ravintolisistä on yleensä hyötyä myös ennaltaehkäisevästi ja silloinkin kun lääkehoito on jo jouduttu aloittamaan.   

 

Tärkeät ravintoaineet kilpirauhaselle  

Jodi  

Jodi on elintärkeä hivenaine, jota tarvitaan jo kohdusta alkaen. Meidät on opetettu karttamaan sitä ja jodin käyttöä pelätään usein ihan turhaan. Kilpirauhanen tarvitsee jodia tyroksiini- (T4) ja trijodityroniini- (T3) hormonien rakennusaineeksi. Ilman jodia syntyy kilpirauhaseen toiminnanhäiriöitä. Jodia tarvitaan kehon jokaisen solun ja elimen optimaaliseen toimintaan.  

Kilpirauhasen lisäksi esimerkiksi aivot, rintarauhaset, munasarjat ja lisämunuaiset tarvitsevat jodia. Ruoasta ei välttämättä saa riittävästi jodia ja sen puute onkin melko yleistä, vaikka sitä onkin ryhdytty lisäämään joihinkin eineksiin. Virallinen saantisuositus, joka estää täydellisen puutoksen on 150 µg / vrk mutta mikä on usein riittämätön määrä kilpirauhasen vajaatoiminnassa. Ravitsemushoitoihin perehtyneet lääkärit suosittelevat 150–500 µg jodia vuorokaudessa.   

 

Seleeni 

Suomalaisilla todetaan melko usein myös seleenin puutetta. Seleeni vastaa aktiivisten kilpirauhashormonien tuotannosta ja säätelystä. Seleenin puutos voi myös pahentaa jodin puutoksen tai jodin liikasaannin vaikutuksia. Lisäksi seleenistä on ollut apua kilpirauhasen tulehduksissa.  

 

Sinkki  

Sopiva annos sinkkiä on myös tarpeen. Sinkin puute hidastaa tyroksiinin vapautumista kilpirauhasesta verenkiertoon.   

 

Tyrosiini  

Tyrosiini on aminohappo, joka tukee sopeutumista stressaaviin tilanteisiin vaikuttaen piristävästi ja energiaa lisäävästi. Lisäksi tärkeitä ovat rauta ja vitamiinit E, B2, B3, B6, C ja D. Maksan toimintaa kannattaa tukea. Jos maksa ei toimi hyvin vähenee T4-hormonin muuntuminen T3-hormoniksi. Maksaa tukevia rohtoja ovat esimerkiksi maarianohdake ja kurkumiini.  

 

Tehotuote kilpirauhaselle  

TH Daily kapselit sisältävät synergisen sekoituksen yrttejä ja ravintoaineita, jotka on suunniteltu tukemaan kilpirauhasen terveyttä. Siitä löytyy sopivat määrät ja sopivassa suhteessa toisiinsa jodia, seleeniä, sinkkiä, L-tyrosiinia, A-vitamiinia, B1 ja B3-vitamiinia, C-vitamiinia, sekä tehokkaasti virkistäviä yrttejä Siperian ginsengiä ja lakritsanjuurta. TH Daily on ravitsemusasiantuntijoiden suunnittelema sekä suosittelema tuote! 

Tutustu TH Daily -tuotteeseen AITO hyvän olon kaupoissa tai -verkkokaupassa!

Lehden muita artikkeleita

Hyvän olon tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa AITO hyvän olon kaupoissa ja -verkkokaupassa 1.–31.10.2019 niin kauan kuin...
Lue
Kansa tahtoo ketoosiin!
Varmista näiden ravintoaineiden saanti   Koska ketogeeninen ruokavalio on ns. diureettinen ruokavalio, on...
Lue
Ashwagandha – yrttien prinssi avuksi stressiin 
Stressinhallinnan A ja O on säännöllinen, terveellinen ruokailu, raittiin ilman hengittäminen, liikunta, ilon...
Lue