Kiipeilijä Anthony Gullsten: Kun kiipeän, en ajattele mitään muuta

Kiipeilyharrastus on kasvattanut suosiotaan jatkuvasti viime vuosina. Etenkin boulderointi eli matalalla kiipeily on houkuttanut uusia harrastajia lajin pariin. Helsinkiläiselle Anthony Gullstenille, 24, kiipeily on työ ja elämäntapa.

Anthony eli Andy Gullsten löysi lajin 13-vuotiaana.

– Ensimmäinen kiipeilykerta tuntui jännittävältä ja törkeän vaikealta! Minulla oli alussa korkean paikan kammoa, joka kuitenkin hävisi muutaman vuoden jälkeen.

Nuorena aloitettu laji tuli jäädäkseen. Nykyisin Gullsten tekee työkseen kiipeilyyn liittyviä asioita. Päivätyö on Helsingissä Salmisaaren Kiipeilyareenalla ja arkeen kuuluu paljon kiipeilyä myös vapaa-ajalla, kuten tämän kevään kiipeilymatka Italiaan ja Ranskaan.

 

Boulderointi on suosituinta

Boulderointi eli matalalla kiipeily on yksi kiipeilyn alalajeista, kuten vuorikiipeily tai jääkiipeily. Eniten lajin harrastajia on juuri boulderoinnissa sekä myös sportti-kiipeilyssä, jossa kiivetään huomattavasti korkeammalle, aina 40–60 metriin asti.

Kiipeilyhalleja on viime vuosina ilmestynyt kuin sieniä sateella. Miksi kiipeilystä on tullut näin suosittua?

– Tämä on helppoa ja mukavaa tekemistä, josta löytyy myös haastetta. Suurin osa nykyisistä halleista on boulderointihalleja. Tässä lajissa ei tarvitse pelätä korkeita paikkoja kuten köysikiipeilyssä – boulderoinnissa kiipeilyseinien korkeus on enintään 4,5 metriä ja alla on patjat. Kiipeily sopii kaikenikäisille ja -painoisille, Andy Gullsten mainitsee.

 

Kiipeily tuntuu luonnolliselta

Andy Gullstenin lajeja ovat boulderointi ja sportti-kiipeily. Hän kuuluu Suomen maajoukkueeseen ja on useiden Boulder SM- ja PM-kisojen voittaja. Lisäksi hän on osallistunut menestyksekkäästi myös EM- ja MM-kisoihin. Andy on hyvin innostunut lajistaan.

– Oma motivaatio vie minua lajin pariin, tuntuu luonnolliselta tehdä tätä. Kiipeilyssä tarvitaan vähän kaikkea: laji on tekninen, voimallinen ja monipuolinen. On haastavuutta ja jännitystä, monta eri mielentilaa, hän kuvailee.

– Kun kiipeän, keskityn täysin, en ajattele mitään muuta.

Urheilija kuluttaa ja tarvitsee paljon energiaa. Ruokavaliotaan Andy Gullsten ei ole kovin tarkkaan seurannut, mutta pyrkii syömään monipuolisesti ja terveellisesti. Ravintolisät ja urheiluvalmisteet ovat käytössä tarpeen mukaan. Magnesiumia Andy hyödyntää lihasten palautumiseen ja pieniin kramppeihin.

 

Muista magnesium kesällä!

Magnesium edistää lihasten ja hermoston normaalia toimintaa ja auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta. Kannattaa pitää huolta, että saat riittävästi magnesiumia!

 

Magnesiumsitraatti-tuotteet sopivat erityisesti:

- aktiiviliikkujille

- urheilijoille sekä

- krampeista ja suonenvedoista kärsiville.

 

Terveyskaistan Magnesiumsitraattijuoma on appelsiininmakuinen ja makeutettu stevialla. Magnesiumsitraattia on saatavilla myös helposti nieltävinä ja nopeasti imeytyvinä tabletteina.

 

Tuotteita on saatavilla Luontaistuntija-myymälöistä ja -verkkokaupasta

Lehden muita artikkeleita

Heinäkuun tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa myymälöissä ja verkkokaupassa 2.–29.7.2016 tai niin kauan kuin tuotteita riittää. Valikoima...
Lue
Suomalainen piigeeli hellii kesävatsoja
Monet kärsivät happamista röyhtäisyistä ja närästyksestä, jotka voivat johtua vatsahapoista. Vatsalaukussa muodostuvat...
Lue
Tyrniöljystä apu vaihdevuosien jälkeiseen intiimialueiden kuivuuteen
Limakalvot muodostavat elintärkeän suojan mm. silmissä, suussa, hengitysteissä, ruuansulatuskanavassa, virtsateissä ja...
Lue