Kevättä ilmassa! AITO-kauppiaan vinkit allergia- ja punkkikauteen

Maija Huhtikorpi on neuvonut liki 34-vuotisella kauppiasurallaan lukuisia asiakkaita, jotka hakevat helpotusta allergisiin oireisiin.

Helsingin Malmilla AITO-kauppaa pitävä Huhtikorpi on koulutukseltaan laboratorionhoitaja, fytonomi ja vyöhyketerapeutti. Myös homeopatian alkeet ovat hallussa, joten hänellä on vankka ja monipuolinen ammattitaito.

Kevät on katupölyn ja luonnon heräämisen aikaa. Miten tämä näkyy asiakkaillasi?
- Tähän aikaan vuodesta monella silmät verestävät ja nenä vuotaa. Keväällä asiakkaat kysyvät ensimmäisenä apua silmäoireisiin, muut allergiavaivat tulevat yleensä kesämmällä.

- Kun on allergisia oireita, vastustuskyvyn pitäisi olla hyvässä kunnossa. Ihmiset harvemmin mieltävät, että kaikki alkaa suolistosta. Jos suolistofloora ei ole kunnossa, tulee allergioita ja sairauksia. Immuunipuolustus heikkenee mm. stressin, liikuntaharrastusten ja univajeen takia, Huhtikorpi kertoo.

Mitä suosittelet silmä- ja allergiaoireisiin?
- Pycnogenol-rannikkömännyn kuoriuute on superhyvä apu. Sopiva annostus on 2,2 mg painokiloa kohden. Itse käytän Pycnogenolia 4 tablettia päivässä, ja tämä todella toimii. Jos asiakkaalla on myös esimerkiksi homeallergiaa, suosittelen käyttämään lisäksi kverillaa.

- Suosittelen käyttämään myös kurkumiinia, joka poistaa hiljaista tulehdusta, jota allergiat aiheuttavat, AITO-kauppias vinkkaa.

Silmä- ja hengitystieoireiden lievittämiseen kauppias kehottaa kokeilemaan myös homeopaattisia valmisteita, kuten:

  • Cineraria-silmätippoja
  • Euphrasiaa punertaviin silmiin
  • Blatta orientalista vähentämään turvotusta hengitysteissä ja
  • Histaminum-nenäsuihketta.

Kerroit, että vastustuskyky ja suoliston kunto liityvät toisiinsa. Miten tämän voisi ottaa huomioon allergia-aikana?
- Entsyymitoiminnan tulisi olla kunnossa, jotta suolisto ja immuniteetti toimivat hyvin. Boulardii on probioottihiiva, joka korjaa suoliston kuntoa. Esimerkiksi, jos joutuu käyttämään antibiootteja yhdenkin kuurin verran, boulardii rauhoittaa vatsaa ja korjaa suolistoflooraa. Maitohappobakteerit puolestaan rakentavat hyvää bakteerikantaa.
- Myos ruokavaliolla on merkitystä allergiaan - jos esimerkiksi viljat tai gluteeni eivät sovi, joillakin ihmisillä gluteenitonkin vilja voi pahentaa allergiaoireita, Huhtikorpi mainitsee.

Milloin allergiaoireiden hoito kannattaa aloittaa?
- Jos tietää, että reagoi siitepölyihin, voi aloittaa ennen oireita tuloa. Myös silloin ehtii aloittaa, kun elimistö jo reagoi, koska monet tuotteet toimivat nopeasti.

Miksi allergiaa kannattaisi lievittää luontaistuotteilla eikä vaikkapa antihistamiinilla?
- Esimerkiksi kun minä sain ihottumaani antihistamiinia, tuntui siltä kuin "aivot olisivat menneet solmuun". Monet ihmiset saavat nopeammin avun lääkkeistä, mutta ne saattavat väsyttää. Kaikille lääkkeet eivät sovi. Luontaistuotteilla ei usein ole sivuvaikutuksia, vaan ne korjaavat tilannetta lempeästi, kauppias kuvailee.

Mikä sinulla itselläsi on toiminut hoitokeinona allergiaoireisiin? 
- Minulla on sekä home- että pölyallergiaa, ja parhaiten on toiminut edellä mainittu Pycnogenol sekä nenähuuhtelukannu. Lisäksi käytän allergia-aikana Iocidin+ -valmistetta, jota voi sanoa kolmen luonnon antibiootin yhdistelmäksi, kauppias kertoo.

Myös punkkikausi on taas käsillä. Punkkeja tuntuu olevan yhä enemmän ja punkkikausi kestää pidemmän aikaa! Kerro parhaat vinkkisi punkkien varalle.
- Punkeilta ei olla turvassa edes talvella. Aina kun on routa poissa, punkkeja oleilee jo silloin. Vastustuskyky pitää olla kunnossa, jos punkki sattuisi puremaan - kaikille ei tule reaktioita puremasta.

Kauppias suosittelee hajutonta valkosipulivalmistetta, jota ihmisnenä ei haista mutta punkki haistavat. Haju karkoittaa punkit iholta. Tuotteen toimivuudesta on tullut konkreettista asiakaspalautetta. Tuoretta valkosipulia ei pysty syömään niin paljon, että saisi toivotun vaikutuksen, vaikka muuten sitä kannattaa kyllä syödä. Homeopaattisista valmisteista kauppias suosittelee Ledumia, jos punkki on jo purrut (1 rae kielen alle kolmen päivän ajan).

- Asiakkaat hakevat myös eteerisiä öljyjä punkkien karkotukseen: bergamottia, sitronellaa ja teepuuöljyä. Teepuuöljyä voi käyttää suoraan iholle, muita eteerisiä öljyjä sekoitetaan noin 5 tippaa esim. manteli- tms. öljyn joukkoon, AITO-kauppias neuvoo.

- Hajuton valkosipulivalmiste sekä eteeriset öljyt (suihkuteltuina) sopivat myös eläimille, kuten koirille ja kissoille.

Kysy lisää vinkkejä lähimmästä AITO hyvän olon kaupasta!

Lehden muita artikkeleita

Mehiläispesän arvokkain aarre – Gelee Royal
  Kuningatarhyytelö – nuoruuden lähde Antioksidanttisessa kuningatarhyytelössä (joka tunnetaan myös nimellä...
Lue
Nivelruston rakennusaineilla liikkeelle
Nivelten toimintakykyä voi tukea myös sisäisesti: glukosamiini ja kondroitiinisulfaatti ovat ruston rakennusaineita,...
Lue
Hyvän olon tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa AITO hyvän olon kaupoissa ja -verkkokaupassa 1.–30.4.2019 tai niin kauan...
Lue