Kesä ilman ruoansulatusvaivoja

Ruoansulatuksen normaali toiminta on tärkeä osa jokapäiväistä hyvinvointia, sillä jos ruoansulatusvaivoja ilmenee, oireet voivat rajoittaa elämää ja olla hyvin kiusallisia. Ne voivat ilmentyä erilaisina vatsakipuina ja kouristuksina, turvotuksen tunteena, liiallisena suolistokaasujen muodostumisena jne. Ne voivat olla satunnaisia tai kroonisia. Etenkin kesällä tekisi mieli ottaa kaikki irti ihanista kotimaisista vihanneksista, grilliherkuista ja kaikesta muusta, mistä nautimme Suomen lyhyen kesän aikana. Monia kuitenkin juuri tänä vuodenaikana kiusaa em. oireet.

10-kertaista entsyymitehoa

Useat, jotka kärsivät näistä monesti äkillisesti ilmaantuvista oireista, eivät tiedä vaivojensa todellista syytä. Kun sairauden mahdollisuus on suljettu pois, oireita yritetään usein hoitaa virheellisesti pelkillä maitohappobakteereilla tai närästyslääkkeillä. Tällaiset hoitotuotteet eivät kuitenkaan auta silloin, kun oireet johtuvat ruoansulatuksen kykenemättömyydestä sulattaa eli pilkkoa ravintoaineita. Tähän saattaa olla syynä esim. liikasyönti tai jonkin ruoka-aineen intoleranssi. Joissakin tapauksissa närästyslääkkeiden käyttö voi jopa pahentaa ongelmaa, koska ne heikentävät vatsahappojen toimintaa ja näin myös ruoan pilkkoutumisprosessin etenemistä.

Entsyymien tärkeä tehtävä

Ihmisen ruoansulatusjärjestelmässä on monia eri entsyymejä, joita mm. haima erittää. Niistä jokainen huolehtii omalta osaltaan eri ravintoaineiden eli hiilihydraattien, proteiinin ja rasvan pilkkoutumisesta sellaiseen muotoon, että elimistö pystyy käyttämään ne hyväkseen. Jos näitä entsyymejä ei erity riittävästi, syntyy edellä mainittuja epämiellyttäviä oireita. Entsyymien liian vähäinen eritys on liitetty jopa yhdeksi osasyyksi ruoka-aineallergioihin.

Oikeanlaisella laadukkaalla entsyymivalmisteella voidaan saavuttaa elimistön ruoansulatusjärjestelmän vaatima entsyymitaso. Natura Media Oy:n MONIZYM X10 vastaa tähän tarpeeseen. Se sisältää poikkeuksellisen vahvan yhdistelmän proteaaseja, karbohydraaseja ja lipaaseja. Se koostuu 100% kasviperäisistä raaka-aineista, joten se sopii myös kasvisruokavaliota noudattaville. Kapseleiden entsyymit täsmävaikuttavat sellaisen ravinnon pilkkoutumiseen, joka usein aiheuttaa ruoansulatusoireita, kuten tuoreet vihannekset, maito, soija, pavut, viljat ja liha.

Eri entsyymit vaikuttavat eri osissa ruoansulatuskanavaa. MONIZYM X10:tä kehitettäessä tämä on otettu huomioon. Sen pH on alueella 3-9, joten se toimii tehokkaasti läpi koko ruuansulatuselimistön, jonka pH vaihtelee suuresti sen eri osissa.

MONIZYM X10 sisältää kolmea proteaasia (I, II, III)  sekä bromelaiinia, papaiinia ja peptaaseja, jotka hajoittavat ravinnon proteiinit sellaiseen muotoon, että elimistö pystyy hyödyntämään ne. Tällä yhdistelmällä on lisäksi sekä endo-peptidaasinen että ekso-peptidaasinen vaikutus, mitä merkitsee sitä, että se pystyy hajottamaan proteiiniketjuja sekä niiden päistä, että keskeltä. Tuotteen sisältämä lipaasi on korkea-aktiivista, kasviperäistä lipaasia, jonka teho ei heikkene mahahappojen vaikutuksesta, toisin kuin eläinperäisen lipaasin. Se huolehtii tehokkaasta rasvojen pilkkoutumisesta.

MONIZYM X10 sisältää kattavan yhdistelmän erityyppisten hiilihydraattipitoisten ruoka-aineiden pilkkomiseen tarvittavia entsyymejä eli karbohydraaseja. Laktaasi, hemisellulaasi ja alfa-galaktosidaasi, sekä amylaasi, sellulaasi, invertaasi, ja maltaasi huolehtivat kaikki omalta osaltaan hiilihydraattien pilkkoutumisesta. Ne pilkkovat myös juuri sellaisia hiilihydraatteja, jotka aiheuttavat ruoansulatusoireita, kuten maidon sisältämä laktoosi, kasvisten vaikeasti hajoavat sokerit ja kotimaisen viljan tärkkelys.

Entsyymikapseli on helppo nauttia aina tarvittaessa: se voidaan niellä sellaisenaan nesteen kera ennen ateriaa tai sen aikana. Kapseli voidaan myös avata ja jauhe sirotella suoraan ruokaan tai nesteeseen.

Tuote on saatavilla Luontaistuntija-myymälöistä ja verkkokaupasta.

Lehden muita artikkeleita

Suomen vaarallisin eläin
Punkit haistavat houkuttelevan isännän Punkit viihtyvät rehevässä aluskasvillisuudessa, josta ne tilaisuuden tullen...
Lue
Hormoniheilahtelut kuriin
Hetkiä rauhoittumiselle Naisen hormonitoiminta on tarkoin säädeltyä. Kun kaikki on kunnossa, kuukautiset tulevat...
Lue
Urheilija luottaa entsyymivalmisteeseen
”Sain vinkin parilta pelaajalta” Espoossa syntynyt, mutta tätä nykyä Helsingissä asuva ja HJK:n väreissä pelaava...
Lue