Kauppiaan vinkkejä jaksamiseen

Laboratoriohoitaja ja fytonomi Maija Huhtikorpi on neuvonut asiakkaita Luontaistuntija -myymälässään Helsingin Malmilla jo yli 30 vuoden ajan. Yleisimmin asiakkaat kysyvät apua vatsa- ja nivelvaivoihin sekä uupumukseen. Talvella ja keväällä moni potee väsymystä ja tuntee voimiensa olevan vähissä.

”D-vitamiini on erittäin tärkeää, sillä talven pimeys rasittaa meitä ja D-vitamiinipitoisuudet vähenevät monilla kevättä kohti mentäessä. Myös flunssakierteissä olevien kannattaa nauttia D-vitamiinia – ja lisätä sen määrää”, Huhtikorpi mainitsee.

”Suosittelen myös C-vitamiinia, eettisiä ja puhtaita Viridian High Five -monivitamiini­kapseleita, nestemäistä monivitamiinia Mivitotal Flexiä sekä täysin luonnollista Strath-­yrttihiivavalmistetta, joka sopii vauvasta vaariin. Strathista tulee hyvää palautetta asiakkailta: osa huomaa sen tehon hyvin nopeasti ja toiset muutamassa päivässä.”

Lisäksi Huhtikorpi korostaa kalaöljyjen merkitystä: ”Kehotan käyttämään mm. E-EPAa, Ecolomegaa tai Bio-Marin Plus -kalaöljyä. Mieli virkistyy, kun aivot saavat hyvää rasvaa. EPAsta saa virtaa!”

Kauppias itse saa voimia luontaistuote­alasta, joka on hänen intohimonsa. Töihin on kiva mennä. Yrittäjän pitkissä päivissä ravintolisät ovat todella tärkeitä – sekä hyvä ravinto ja liikunta oman ehtimisen mukaan. Jaksamisesta ja positiivisesta asenteesta kertoo myös se, että Huhtikorpi valittiin Koillis-Helsingin yrittäjäksi vuonna 2003.

”Elämä ei ole pakkopullaa, vaan siitä pitää nauttia”, Huhtikorpi muistuttaa.