Kauppiaan vinkkejä jaksamiseen

Laboratoriohoitaja ja fytonomi Maija Huhtikorpi on neuvonut asiakkaita Luontaistuntija -myymälässään Helsingin Malmilla jo yli 30 vuoden ajan. Yleisimmin asiakkaat kysyvät apua vatsa- ja nivelvaivoihin sekä uupumukseen. Talvella ja keväällä moni potee väsymystä ja tuntee voimiensa olevan vähissä.

”D-vitamiini on erittäin tärkeää, sillä talven pimeys rasittaa meitä ja D-vitamiinipitoisuudet vähenevät monilla kevättä kohti mentäessä. Myös flunssakierteissä olevien kannattaa nauttia D-vitamiinia – ja lisätä sen määrää”, Huhtikorpi mainitsee.

”Suosittelen myös C-vitamiinia, eettisiä ja puhtaita Viridian High Five -monivitamiini­kapseleita, nestemäistä monivitamiinia Mivitotal Flexiä sekä täysin luonnollista Strath-­yrttihiivavalmistetta, joka sopii vauvasta vaariin. Strathista tulee hyvää palautetta asiakkailta: osa huomaa sen tehon hyvin nopeasti ja toiset muutamassa päivässä.”

Lisäksi Huhtikorpi korostaa kalaöljyjen merkitystä: ”Kehotan käyttämään mm. E-EPAa, Ecolomegaa tai Bio-Marin Plus -kalaöljyä. Mieli virkistyy, kun aivot saavat hyvää rasvaa. EPAsta saa virtaa!”

Kauppias itse saa voimia luontaistuote­alasta, joka on hänen intohimonsa. Töihin on kiva mennä. Yrittäjän pitkissä päivissä ravintolisät ovat todella tärkeitä – sekä hyvä ravinto ja liikunta oman ehtimisen mukaan. Jaksamisesta ja positiivisesta asenteesta kertoo myös se, että Huhtikorpi valittiin Koillis-Helsingin yrittäjäksi vuonna 2003.

”Elämä ei ole pakkopullaa, vaan siitä pitää nauttia”, Huhtikorpi muistuttaa.

Lehden muita artikkeleita

Pidetään huolta itsestämme
Kohonnut verenpaine on suomalaisilla hyvin yleistä. Tiesitkö, että se ei luotettavasti näy eikä tunnu? Kohonneen...
Lue
Kotimaiset hoitosalvat ihonhoidon onneksi
Frantsila on jo yli 30 vuoden ajan valmistanut erilaisia hoitosalvoja ihonhoitoon. Lähtökohtina ovat olleet suomalainen...
Lue
Arginiini ravintolisänä – neljä keskeistä vaikutuskohtaa elimistössä
  Vähentää maksan rasvoittumista Ei-alkoholiin liittyvä maksan rasvoittuminen on yleistynyt viime vuosina....
Lue