Kauneus syntyy sisältä – kun voit hyvin, näytät hyvältä

Vaikka pystymme tänä päivänä huolehtimaan esteettisestä olemuksestamme runsain kosmetiikkatuottein, kannattaa muistaa, että terve iho, kiiltävät hiukset ja vahvat kynnet kasvavat kuitenkin sisältä päin. Kun kehosi on tasapainossa ja sillä on riittävästi oikeita ravintoaineita käytettävissään, se näkyy terveenä hehkuna ulospäin.

Hiuksille, iholle ja kynsille hyödyllinen ruokavalio sisältää monipuolisesti hyvälaatuisia proteiineja ja rasvahappoja, runsaasti marjoja ja hedelmiä, vihanneksia, siemeniä ja pähkinöitä. Riittävä nesteytys eli veden juonti kosteuttaa myös ihoa ja auttaa huuhtelemaan kehosta pois kuona-aineita auttaen pitämään ihon kirkkaana ja kimmoisana.
 

C-vitamiini suojaa ihoa

Iho, kynnet ja hiukset ovat tukikudosta, joka rakentuu pääosin keratiinista ja kollageenista. Ne vaativat muodostuakseen muun muassa C-vitamiinia, sinkkiä ja kuparia sekä aminohappoja. Lisäksi iho hyötyy B-vitamiineista ja rasvahapoista. Kaunis ulkonäkö ja ihon, kynsien ja hiusten terveys ovatkin riippuvaisia näiden aineiden riittävästä saannista ja niiden imeytymisestä ruoansulatuskanavasta. C-vitamiini suojaa ihosoluja vapaiden radikaalien ja auringonvalon haittavaikutuksilta ja se pystyy aktivoimaan uudelleen kertaalleen käytetyn E-vitamiinin.
 

Aminohappoja kollageenille

Kollageeni ja tukikudos koostuvat lisäksi runsaista lysiini- ja proliini-aminohapoista. Kollageenin aminohapoista jopa 15 % on proliinia. Metyylisulfonyylimetaani eli MSM puolestaan on rikkipitoinen orgaaninen aine, jota esiintyy luontaisesti monissa hedelmissä, kasviksissa ja jyvissä. MSM:n rikki pystyy muuttumaan pienissä määrin rikki­pitoisiksi aminohapoiksi, kysteiiniksi ja metioniiniksi, jotka myös ovat kollageenin ja keratiinin rakenneosasia.
 

Kuparia pigmenttiin, sinkkiä haavoille

Tiesitkö, että kuparin puutos voi aiheuttaa hiusten ennen­aikaista harmaantumista? Ihon ja hiusten ruskea pigmentti­aine on melaniinia, jonka muodostaminen vaatii kuparia. Myös kollageenin rakentuminen ja ihon elastisuus vaativat kuparin läsnäoloa. Kuparia tarvitaan myös C-vitamiinin toimintaan elimistössä.

Sinkki puolestaan on erityisen tärkeä ihon terveydelle ja tukikudoksen proteiinien muodostukselle. Ihon haavojen ja palovammojen korjautuminen vaatii runsaasti sinkkiä. Ihovaurioiden paraneminen voikin hidastua, jos sinkistä on puutetta. Sinkki toimii monien entsyymien apuaineena, jotka poistavat tuhoutunutta ja muuntunutta ihokudosta. Lisäksi se korjaa myös DNA:n vaurioita ja edistää normaalia rasvahappojen toimintaa ihossa. Sinkin imeytyminen ravinnosta vähenee ikääntyessä.
 

Kauneuden ravintoaineet yhdessä

Korkealaatuisella ravintolisällä voit myös täydentää ja varmistaa kauneudelle tärkeiden ravinteiden saannin. Solgar® Skin, Nails & Hair -ravintolisä on saanut kansainvälisesti useita palkintoja. Se sisältää laajan kirjon kauneudelle tärkeitä ravintoaineita, kuten MSM:aa, piitä, C-vitamiinia, proliinia, lysiiniä, sinkkiä ja kuparia. Se toimii erinomaisena tukena kauneudenhoidossa monipuolisen ruokavalion lisänä.
 

Tuotetta on saatavilla AITO hyvän olon kaupoissa ja -verkkokaupassa.

Lehden muita artikkeleita

Säilytä kesä ihollasi – hoida myös pintaa syvemmältä
  Merellistä kosteutta tai syväpuhdistusta iholle La Cure kosteusvoide tai mutanaamio Kosteusvoide...
Lue
Risiiniöljyä ripsiin ja teepuusaippuaa ongelmaiholle   
  Risiiniöljy – kauneudenhoidon monitoimiöljy!   Risiiniöljy muistetaan hiusten ja ripsien kasvua...
Lue
Impolan Kasvitilan kasviöljyt ja hampputuotteet – suomalaista superfoodia keholle ja iholle  
Hamppuöljy on myös varsinainen ihoöljy sen sisältämän korkean E-vitamiini- ja karoteenipitoisuuden vuoksi. Erityisesti...
Lue