Karpalo ja maitohappobakteerit naisellisen hyvinvoinnin tueksi

Tiesitkö, että 80 % naisista kokee elämänsä aikana virtsatietulehduksen? 20 %:lla vaiva uusiutuu vuosittain ja monilla jopa useita kertoja vuodessa. Usein kiusallisen yleinen riesa tunnistetaan jo kehittymisvaiheessa. Tyypilliset ensioireet ovat intiimialueiden levottomat tuntemukset kuten kirvely ja kutina, tiheä vessassa käymisen tarve sekä virtsan paha haju.

Altistavatko jotkin tietyt tilanteet virtsatietulehduksille?

Virtsatieongelmat voivat kiusata kaikenikäisiä naisia. Ongelmien yleisyys toki kasvaa iän ja vaihdevuosien myötä. Limakalvojen haurastuessa myös niiden tärkeä suojavaikutus heikkenee. Vaivojen takapirut, pahat E.coli -bakteerit, pääsevät silloin helpommin pesiytymään virtsateihin. Diabeetikoilla ongelmat korostuvat, koska virtsaan karkaava sokeri ruokkii pahoja bakteereja. Nuorilla virtsatieongelmat yleistyvät usein sukupuolielämän vilkastuessa sekä raskauden aikana. Eikä pidä unohtaa perinteisen ”kivitaudin” aiheuttajaa; kylmällä kivellä istuskelua tai kylmettymistä esim. märässä uimapuvussa.

 

Voiko karpaloita tai karpalomehua nauttimalla estää virtsatietulehdukset?

Periaatteessa kyllä. Karpalo sisältää luonnollisia aineosia, jotka heikentävät E.coli -bakteerien tarttumista virtsateihin. Käytännössä marjoja tai mehua on silti nautittava reilusti ja vieläpä päivittäin. Aika usein kaupan karpalomehujen heikkoutena on alhainen täysmehupitoisuus. Tällöin myös tehoaineiden määrä jää vaikutuksen kannalta olemattomaksi. Suosi siis mahdollisimman vahvaa ja hapokasta, mutta terveellistä karpalotäysmehua.

 

Voiko ravintolisällä pysäyttää päällä olevan virtsatietulehduksen?

Antibioottikuuri on aina paras tapa akuutin tulehduksen hoitoon. Se ei silti aina tee loppua toistuvien tulehdusten kierteestä. Joskus käy jopa päinvastoin, kun antibiootit tuhoavat pahojen bakteerien ohella myös suolistomme hyvinvointia puolustavia hyviä bakteereja. Tämä antaa helposti uusille pahoille bakteereille lisää kasvutilaa, jolloin ongelmien oravanpyörä saa lisää vauhtia. Antibioottikuuria seuraavat toisinaan myös hiivaongelmat. Toistuvien virtsatieongelmien kohdalla olisikin tärkeää panostaa hyvinvoinnin tukemiseen ja ongelmien ennaltaehkäisyyn.

 

Valioravinnon KarpaLact Strong on karpalouutetta ja maitohappobakteereja sisältävä ravintolisä. Mihin maitohappobakteereja tarvitaan?

Hyvät maitohappobakteerit vievät kasvutilan pahoilta E.coleilta. Lisäksi maitohappobakteerien tuottama maitohappo rajoittaa pahojen bakteerien ja hiivojen kasvua pitämällä yllä virtsateiden normaalia happamuutta. Yleisen ravitsemustiedon mukaan maitohappobakteerit vahvistavat myös suoliston ja virtsateiden limakalvoja sekä tukevat yleistä vastustuskykyä.

 

KarpaLactissa karpalouute ja maitohappobakteerit ovat kätevästi yhdessä kapselissa. Saako saman hyödyn nauttimalla mitä tahansa karpalouutteita ja maitohappobakteereja?

Ei välttämättä. Karpalouutteiden ja maitohappobakteerien välillä on huimia laatueroja; etenkin niiden aktiivisuudessa. Jo kaupan hyllyssä kuollut ja aktiivisuutensa menettänyt maitohappobakteeri on hyödytön. Tehoaineiden suojaaminen ja aktiivisuuden säilyttäminen vaativat erityistä osaamista. Myös eri bakteerikantojen vaikutusten välillä on eroja. KarpaLact sisältää juuri oikean määrän korkealaatuisia ja tutkitusti toimivia maitohappobakteereja ja karpalouutetta. Paras osoitus tuotteen toimivuudesta ovat sen tyytyväiset käyttäjät.

 

Voiko KarpaLactia käyttää raskauden aikana?

Kyllä. Valitut maitohappobakteerikannat ovat turvallisia ja myös pikkulapsille sopivia. Nykytiedon mukaan raskausaikana ei myöskään tarvitse välttää karpaloita. Raskausaikana on nimenomaan parempi ehkäistä virtsatieongelma ennalta, kuin päätyä pahimmillaan toistuvien antibioottikuurien kierteeseen.

 

Pitääkö KarpaLactia nauttia päivittäin?

Paras hyöty saavutetaan säännöllisellä käytöllä; etenkin jos on altis toistuville ongelmille. Jotkut vakikäyttäjät ylläpitävät hyvinvointia vain 1 kapselilla päivässä. Olosuhteiden muuttuessa ja tuntemusten ilmaantuessa annos on hyvä nostaa 2 kapseliin; 1 kapseli aamulla ja illalla. Moni nainen on myös saanut tuotteesta tulehduksia ennaltaehkäisevän avun, kun on nauttinut kapselin tai kaksi sukupuoliyhdynnän jälkeen. Voit siis hyvin nauttia KarpaLactia oman kehon tarpeita kuulostellen.

 

Tuotetta on saatavilla AITO hyvän olon kaupoissa ja -verkkokaupassa.

Lehden muita artikkeleita

Lokakuun tarjoukset
Tarjoukset voimassa myymälöissä ja verkkokaupassa 30.9.–27.10.2016 tai niin kauan kuin tuotteita riittää. Valikoima...
Lue
Eteeriset öljyt – luonnon monipuoliset vaikuttajat
Kyseessä ei siis ole vain yksi molekyyli, vaan monimutkainen kemiallinen aineseos. Tämä erottaa myös aidon eteerisen...
Lue
Anne Kukkohovi luottaa kollageenin voimaan
– Tietyillä valinnoilla voi vaikuttaa todella paljon siihen, miltä näyttää ulkoisesti ja miten hyvin voi sisäisesti....
Lue