Kansainvälisen ubikinonitutkimuksen tuloksia

Oletko koskaan pohtinut, päätyykö nielaisemasi Q10-valmiste todella verenkiertoosi asti? Uudessa kansainvälisessä tutkimuksessa paljastui yllättävä tulos ubikinonin imeytymisestä.

Miksi niin monet ihmiset ostavat ubikinonivalmisteita varmistumatta, pystyykö ubikinoni todella imeytymään niistä? Hiljattain julkaistussa tutkimuksessa vertailtiin Q10 koostumuksien biologista hyötyosuutta eli sitä, kuinka suuri osa valmisteiden ubikinonista imeytyy ja voidaan hyötyntää. Tutkimus paljasti, että ainoastaan yhden koostumuksen biologinen hyötyosuus oli hyvä. Jos tutkimuksessa havaittujen laatuerojen voisi katsoa heijastavan markkinoilla olevien Q10-valmisteiden laatueroja, miljoonat ihmiset ostavat tietämättään valmisteita, joista ei saa vastinetta.
 

Testivoittaja saatavilla Suomessa

Tutkimuksessa (López-Lluch ym. 2018) espanjalaisen Pablo de Olaviden yliopiston ubikinonitutkijat testasivat kuuden eri 100 milligramman vahvuisen Q10-valmisteen koostumusta 14 terveellä koehenkilöllä selvittääkseen, kuinka hyvin ne imeytyvät. Ainoan tutkimuksessa pärjänneen valmisteen koostumus vastaa Suomenkin markkinoilla saatavana olevan, tanskalaisen Pharma Nordin ubikinonivalmisteen Bio-Qinon Q10 Gold:n koostumusta, joka sisältää farmaseuttista laatua olevaa koentsyymi Q10:tä soijaöljymatriksissa.
 

Tieteellisiin tutkimuksiin hyväksytty

Pharma Nordin Q10-valmiste ei pärjännyt aivan ensi kertaa näin hyvin hyötyosuustutkimuksissa. Se on eniten biologisen hyötyosuuden ja turvallisuuden näkökulmasta tutkittu valmiste, minkä vuoksi se on vuosikymmenien ajan valittu tutkimusvalmisteeksi lukuisiin tieteellisiin tutkimuksiin, mm. Q-Symbioon (Mortensen ym. 2014) ja KiSel-10:een (Alehagen ym. 2013), jotka ovat kaikkien aikojen suurimpia ja uraauurtavimpia sydänpotilailla toteutettuja ubikinonitutkimuksia.
 

Ubikinonia on käsiteltävä taiten

Koentsyymi Q10 imeytyy rakenteensa vuoksi huonosti ja on siten vaikeasti elimistön hyödynnettävissä. Ubikinonimolekyyleillä on taipumus tarttua yhteen ja muodostaa liukenemattomia kiteitä, joiden ei ole mahdollista päästä suoliston kudosten läpi. Pharma Nord on onnistunut kehittämään erityisen valmistusmenetelmän, jossa ubikinonikiteiden pinta muuttuu sellaiseksi, että niiden on mahdollista liueta. Liuenneina Q10-molekyylit ovat irtautuneet kidemuodosta ja pystyvät imeytymään suoliston limakalvon läpi, mikä mahdollistaa niiden pääsyn verenkiertoon elimistön hyödynnettäviksi. Ainutlaatuiselle valmistusmenetelmälle on vastikään myönnetty patentti.
 

Taattua Q10-laatua

Bio-Qinon on kansainvälisesti tunnettu ja luotettu valmiste. Se on kansainvälisen ubikinonitutkijoiden järjestön (International Coenzyme Q10 Association) virallinen vertailuvalmiste ja siitä on yli 100 julkaistua tutkimusta. Pharma Nord käyttää ainoastaan korkeinta mahdollista laatua olevaa raaka-ainetta ja on patentoinut ubikinonivalmisteiden tuotannossa käyttämänsä menetelmän. Tuote valmistetaan Tanskassa Pharma Nordin omassa lääketehtaassa farmaseuttisia laatuvaatimuksia noudattaen. Valolle ja hapelle erittäin herkkä ubikinoni on suljettu valolta suojaaviin kapseleihin, jotka pakataan yksittäin hapelta suojaaviin hygieenisiin läpipainopakkauksiin. Niitä suojaa kierrätettävä pahvikotelo. Korkealaatuinen pakkaus­tekniikka osaltaan takaa ubikinonin hyvän säilyvyyden.

Suomen Terveystuotekauppiaiden liitto on arvostanut Bio-Qinon Q10-ravintolisän vuoden Terveystuotteeksi vuonna 2014.
 

Lähteet:

Alehagen U, et al. Cardiovascular mortality and N-terminal-proBNP reduced after combined selenium and coenzyme Q10 supplementation: A 5-years prospective randomized double-blind placebo-controlled trial among elderly Swedish citizens. International Journal of Cardiology. 2013.
López-Lluch G, et al. Bioavailability of coenzyme Q10 supplements depends on carrier lipids and solubilization. Nutrition (online). 2018.
Mortensen SA, et al. The Effect of Coenzyme Q10 on morbidity and mortality in chronic heart failure. Results from Q-SYMBIO: a randomized double-blind trial. Journal of the American College of Cardiology: Heart Failure. 2014.
 

Tuotetta on saatavilla AITO hyvän olon kaupoissa ja -verkkokaupassa.

Lehden muita artikkeleita

Hyvän olon tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa AITO hyvän olon kaupoissa ja -verkkokaupassa 31.10.–29.11.2018 tai niin...
Lue
Valkosipulin ja sienijauheiden yhdistelmä: uusi innovaatio vastustuskykyyn
Kyolic Immune on uusi ainutlaatuinen yhdistelmävalmiste. Aged Garlic Extract™ -uutteen kavereina ovat huippulaatuiset C...
Lue