Kalaöljyä aivoille ja sydämelle

Kalaa suositellaan syötäväksi vähintään kaksi kertaa viikossa. Jos tämä ei toteudu, on hyvä pitää kalaöljyvalmisteen nauttiminen päivittäisenä tapana.

Rasvainen kala, kuten silakka, muikku ja lohi, sisältää runsaasti hyviä pitkäketjuisia omega-3-rasvahappoja kuten EPAaa (eikosapentaeenihappo) ja DHAta (dokosaheksaeenihappo). Näillä rasva­hapoilla on runsaasti terveyttä edistäviä vaikutuksia. 

EPA toimii etenkin eikosanoidien eli kudoshormonien lähtöaineena. Eikosanoidit osallistuvat useisiin säätelytehtäviin elimistössä, kuten tulehduksen ja verenpaineen hallintaan. EPA:n onkin osoitettu olevan tärkeää sydämen hyvinvoinnille.

Myös DHA:lla on säätelytehtäviä, mutta se toimii myös rakenteellisena osana jokaisen solun solukalvossa. DHAta on runsaasti aivoissa ja se on tärkeä tekijä aivojen hyvinvoinnille. Erityisen tärkeää DHA on lapsuudessa, raskausaikana ja ikäihmisillä. DHA on tärkeää myös näkökyvylle.

 

Vahva tasapainoinen kapseli aikuisille

Omega DUO on vahva kalaöljyvalmiste, joka sisältää tasapainoisesti sekä EPA:a että DHAta. Nämä rasvahapot ovat sekä sydämelle, näkökyvylle että aivoillekin tärkeitä. Tuote sopii jokapäiväiseen käyttöön varmistamaan hyvien rasvahappojen riittävän saannin.

Omega DUO kalaöljy on puhdasta ja jokainen erä tutkitaan huolellisesti, jotta voidaan taata tuotteen korkea laatu. Siten se sopii myös raskaana oleville ja imettäville, joilla hyvien rasvahappojen tarve on huomattavasti lisääntynyt.

Veren hyytymiseen vaikuttavia lääkkeitä käyttävät ovat usein huolestuneita kala­öljyn sopivuudesta. Yleisesti vasta yli 3–5 grammaa päivässä sisältävät kalaöljymäärät näkyvät veren hyytymisessä. Tässä voi tosin olla yksilöllisesti eroja. Siksi veren hyytymiseen tarkoitettuja lääkkeitä käyttävien on hyvä pitää kalaöljyannos päivittäin vakiona ja samalla seurata veren hyytymisen tasoa.

 

Valitse ekologinen sertifioitu kalaöljy

Friend of the Sea on organisaatio, joka myöntää sertifikaatin kestävän kehityksen periaatteita noudattaville kalaöljyvalmisteille. Kalastus tapahtuu kalakantoja ja vesistöalueita suojellen ja mahdollisimman vähäisin ympäristöhaitoin. Kalaöljy saadaan villikaloista, joten rehuja ja kasvuhormoneja ei ole käytetty. Bioteekin Omega DUO on saanut Friend of the Sea -sertifikaatin osoituksena sen ekologisuudesta. Pidetään terveytemme lisäksi huolta myös ympäristömme hyvinvoinnista!

 

Muista myös monivaikutteinen kurkuma

Kurkumaa on käytetty ruoka- ja rohdostarkoituksiin etenkin Aasian maissa, mutta se on tuttu myös curry-maustesekoituksesta. Kurkumaa on perinteisesti käytetty etenkin ruoansulatukseen ja tulehdusten yhteydessä.

Kurkuman ongelmana on heikko imeytyvyys. Tavallisessa kurkumauutteessa vain noin 1 % käytetystä kurkumiinista, kurkuman aktiiviaineesta, siirtyy verenkiertoon ja solujen käyttöön. Cibusine forte sisältää hyvin imeytyvää kurkumiinia. Valmisteessa kurkumiini muodostaa beetasyklodekstriinin kanssa yhdistelmän, joka on vesiliukoinen, ja se imeytyy erittäin tehokkaasti. Cibusine forte sopii sekä jatkuvasti että vain tarvittaessa käytettäväksi. 

Tuotteita on saatavilla Luontaistuntija-myymälöissä ja -verkkokaupassa.

Lehden muita artikkeleita

Luontaistuntija-tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa myymälöissä ja verkkokaupassa 4.1.–26.1.2017 tai niin kauan kuin tuotteita riittää. Valikoima...
Lue
Tervetuloa uusi vuosi uusin mahdollisuuksin
Tästä lehdestä löytyy paljon mielenkiintoista luettavaa. Tiesitkö, että autoimmuunisairauksien, kuten diabetes,...
Lue
Ikiliikkuja Aira Samulin: Suosittelen Bodyflex® Combia!
Aira on tutustunut Hankintatukun ravintolisiin ja ottanut niistä omakseen Bodyflex® Combi -tabletit, Fosfoser® Memory -...
Lue