Kaamosväsymystä vastaan- VitaVoima

Yksi hyvinvointimme tärkeistä peruspilareista on monipuolinen ja ravitseva ruokavalio. Ruoka, syöminen ja erilaiset dieetit ovat trendiasioita tämän päivän Suomessa ja siksi niistä puhutaan, kirjoitetaan ja tehdään televisio-ohjelmia ylipursuavan paljon...

Aina hyvinkään koostettu ruokavalio ei sisällä riittävästi vitamiineja tai hivenaineita. Myös hyvien rasvahappojen saanti voi olla liian niukkaa. Terveellinen ja monipuolinen ruoka saattaa sisältää melko runsaasti näitä elimistön hyvinvoinnille välttämättömiä suojaravintoaineita, mutta elimistö voi joskus tarvita niitä tavallista enemmän esimerkiksi huolehtiakseen kovien syysköhien aikaan vastustuskyvystä. Tällöin kannattaa muistaa, että täydentämällä ruokavaliota hyvin imeytyvällä, tarpeeksi vahvalla vitamiini-hivenainevalmisteella, voidaan merkittävästi helpottaa ja auttaa elimistön toimintakykyä.

Hyvin imeytyvät hivenaineet ja vitamiinit

Bioteekin VitaVoima on monipuolinen, vahva ja tasapainoinen vitamiini-hivenainekapseli. Siinä on kaikki päivän vitamiinit (A-, B-, C-, D-, E- ja K-vitamiinit) sekä 8 eri hivenainetta hyvin imeytyvässä muodossa. Lisäksi siinä on flavonoideja, beetakaroteenia, luteiinia ja lykopeenia niiden luonnollisista lähteistä esimerkiksi samettikukasta ja tomaatista. D-vitamiinia VitaVoimassa on vain 5 mikrogrammaa, joten VitaVoiman lisäksi kannattaa nauttia erillistä D-vitamiinilisää, esimerkiksi hyvin imeytyvää Super-D -valmistetta.

A-vitamiinia iholle ja limakalvoille, hermoille ja jaksamiselle B-vitamiineja

Vuosia sitten varoiteltiin A-vitamiinin liikasaannista. Nyt tilanne on muuttunut lähes päinvastaiseksi; lukuisilla suomalaisilla on havaittu olevan jopa puutetta A-vitamiinista. A-vitamiini on tärkeä silmille ja näkökyvyille, mm. hämäränäkö vaatii toimiakseen riittävästi A-vitamiinia. Myös limakalvojen ja ihon hyvinvoinnille sekä vastustuskyvylle A-vitamiini on tärkeä. VitaVoimassa osa A-vitamiinista on valmiissa muodossa ja osa esiasteena, beetakaroteenina.

B-vitamiinit osallistuvat moniin elintoimintoihin kehossamme. Mm. hermosto ja monet psykologiset toiminnot vaativat riittävästi B-vitamiineja. Samoin hormonitoiminnot, vastustuskyky sekä energia-aineenvaihdunta ovat riippuvaisia B-vitamiineista normaalin toimintansa ylläpitämiseksi. B-vitamiineista esimerkiksi biotiini on tärkeää limakalvoille sekä hiusten ja ihon kauneudelle.

Kromia sokeriaineenvaihdunnalle, mangaania sidekudoksille

Kromi on mukana sokeriaineenvaihdunnassa ja kromin riittävä saanti poistaakin useimmilta liiallista makeannälkää. VitaVoiman kromi on kromipikolinaattia, joka on erityisen hyvin imeytyvä kromiyhdiste. Kromin vaikutusta tehostaa VitaVoimassa mangaani, joka on myös mukana sokeriaineenvaihdunnassa. Mangaani kuuluu emäksisiin kivennäisaineisiin ja sillä on tärkeä rooli elimistön happo-emästasapainon ylläpitämisessä. Mangaania tarvitaan myös sidekudoksille ja luustolle sekä energia-aineenvaihdunnalle.

Sinkkiä testosteronille,iholle, hiuksille, immuunijärjestelmälle...

Sinkki toimii sadoissa elimistömme aineenvaihduntareaktioissa. Sitä tarvitaan mm. rasvahappojen, hiilihydraattien ja valkuaisaineiden muodostuksessa sekä immuunijärjestelmän toiminnassa. Hedelmällisyydelle ja lisääntymiselle se on myös hyvin tärkeä hivenaine. Eturauhasessa on paljon sinkkiä ja siksi riittävä sinkin saanti on avainasemassa ajateltaessa eturauhasen hyvinvointia. Yli 50-vuotiaiden miesten kannattaisi huolehtia erityisen huolellisesti hyvin imeytyvästä sinkkilisästä ja varmistaa sen tarpeeksi suuri päiväsaanti. Sinkki on myös ”kauneusmineraali”. Se edistää ihon, hiusten ja kynsien hyvinvointia sekä suojaa kehoa hapettumiselta. VitaVoimassa sinkki on hyvin imeytyvänä aminohappokelaattina, sinkkibisglysinaattina.

VitaVoimassa on myös C-vitamiinia

Kaikille tuttua C-vitamiinia keho tarvitsee yli 300 kemiallisessa tapahtumassa. C-vitamiiniakin VitaVoimassa on runsaasti, 250 mg per kapseli. C-vitamiinin tehoa vahvistamassa VitaVoimassa on bioflavonoideja. VitaVoimassa on myös monivitamiinivalmisteissa harvemmin esiintyviä hivenaineita, kuten booria, jodia ja molybdeenia. Boori on tärkeää erityisesti nivelille ja luustolle. Kilpirauhaselle tärkeän jodin puutosta esiintyy jälleen jodittoman suolan käytön lisäännyttyä. Molybdeeni on tärkeää etenkin allergisille ja se on oleellisena osana kolmessa elimistön entsyymissä.

Kaikki hyvä yhdessä kapselissa

VitaVoiman avulla on helppoa parantaa suojaravinteiden saantia. Monipuolisen koostumuksensa ja hyvin imeytyvien aineosiensa ansiosta se on erinomainen valinta varmistamaan vitamiinien ja hivenaineiden riittävä päivittäinen saanti.

Lehden muita artikkeleita

Voiko aivojen hyvinvointiin vaikuttaa itse?
Uusi Neuroglandin Forte huolehtii aivojen rasvatasapainosta Fosfolipidit Aivot muodostuvat pääasiassa rasvasta (60...
Lue
Ylitä vaihdevuodet vaivatta
Aasialainen ruokavalio ei sisällä puhtaita soijan isoflavoneja Vaihdevuosioireiden voimakkuudessa esiintyy suuria...
Lue
Uudentyyppinen kalaöljyvalmiste
Vuosituhansia sitten Suomessa normaali aikuinen söi kalaa päivittäin kilon verran ja käytettyjä kalalajeja oli useita....
Lue