Kärsitkö univaikeuksista tai suonenvedoista? Syynä voi olla magnesiumin puute

Magnesium on mineraali, joka on keskeinen tekijä yli 300:ssa kehon eri toiminnossa. Magnesiumia on monissa tavallisissa ruoka-aineissa, kuten viljoissa, pähkinöissä, kalassa ja tummassa suklaassa.

Magnesiumin saanti ravinnosta on kuitenkin vähentynyt viimeisten vuosikymmenten aikana maatalouden tehotuotannon ja maaperän köyhtymisen takia. Arvioiden mukaan jopa 75 % suomalaisista kärsii jonkinasteisesta magnesiumin vajauksesta.

Vaikka magnesiumin saanti on vähentynyt, sen tarve ei ole – todennäköisesti sen tarve on jopa kasvanut.  Magnesiumia kuluu erityisen paljon stressaavissa elämäntilanteissa, paljon liikuntaa harrastavilla ja erilaisista suoliston imeytymishäiriöistä kärsivillä, kuten keliakiaa sairastavilla.

Jos ravinnosta saatavan magnesiumin määrä laskee liian alas, jossain kohtaa tulee taitekohta, jolloin keho ei enää toimi normaalisti.
 

Parempaa yöunta 4-teho magnesiumilla

Uni on yksi kokonaisvaltaisimmin olotilaan vaikuttavista asioista – jokainen joskus unettomuudesta kärsinyt tietää tämän hyvin. Unettomuus voi olla nukahtamisvaikeuksia tai öistä heräilyä ja vaikeutta nukahtaa uudelleen.

Univaikeuksien taustalla voi olla magnesiumin puute. Vaikka magnesium auttaa solujen energian tuotannossa, sillä on silti unen laatua parantava vaikutus ja siksi magnesium kannattaa ottaa juuri iltaisin. Magnesium auttaa myös stressihormoni kortisolin poistumista kehosta, joka sekin osaltaan parantaa unta.

Jos kärsit suonenvedoista tai krampeista, magnesiumista on todennäköisesti apua, koska suonenvedot ja krampit ovat tyypillisiä magnesiumin puutosoireita.

Jos aloitat magnesiumin käytön ravintolisänä, saatat kokea sen aluksi piristävänä, kun alhaiset tasot alkavat korjaantua. Silloin kannattaa ajoittaa ottaminen aikaisempaan ajankohtaan ja siirtää iltaan, sitä mukaa, kun keho tottuu ja väsyttävä vaikutus tulee esiin.
 

Puhdas+ Quattro Magnesium on erittäin monipuolinen ja laadukas

Puhdas+ Quattro Magnesium kapselit ja jauhe ovat ainoat magnesiumvalmisteet, joissa on neljää eri magnesiumin muotoa, mikä tekee niistä erittäin monipuoliset ja tehokkaat magnesiumvalmisteet. Nämä neljä magnesiumin muotoa ovat hyvin imeytyviä ja ne vaikuttavat eri asioihin elimistössä. Puhdas+ Quattro Magnesium -tuotteet on valmistettu Suomessa ja ne ovat lisäaineettomia.
 

Tuotteita on saatavilla AITO hyvän olon kaupoissa ja -verkkokaupassa.

 

Lehden muita artikkeleita

Lunasta uuden vuoden lupauksesi!
Klikkaa ostoksille verkkokauppaan tai kipaise lähimpään AITO hyvän olon kauppaan!
Lue
Hyvän olon tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa AITO hyvän olon kaupoissa ja -verkkokaupassa 2.1.–31.1.2019 niin kauan kuin tuotteita riittää...
Lue
Vauhtia ruoansulatukseen ja hyvinvointia vatsalle
Vatsa- ja suolistovaivat ovat varsin yleisiä meillä suomalaisilla. Vatsan epätasapaino voi johtua huonosta...
Lue