Joko tunnet homeopatian hoitomuotona?

Homeopatia on kokonaisvaltaista ja yksilöllistä hoitoa, jolla pyritään tukemaan ja vahvistamaan kehon omia toimintamekanismeja.

Hippokrates jo mainitsee aikanaan (460–375 eaa) samankaltaisuuden aineiden ja oireiden välillä. Hoitomuodoksi samankaltaisuuden periaatteen ja homeopaattisen hoidon varsinaisesti kehitti saksalainen lääkäri Samuel Hahnemann (1755–1843).

Homeopaattiset aineet valmistetaan mm. kasveista, eläinkunnasta ja mineraaleista. Homeopaattisten lääkeaineiden valmistus säästää luonnonvaroja, koska laimentamisen ansiosta alkuperäistä ainetta tarvitaan erittäin vähäisiä määriä.

 

Arnica, Aconitum ja Apis – ensiapua akuutteihin tilanteisiin

Käytä homeopaattista Arnicaa esim. ruhjeisiin, kaatumisen vammoihin, tapaturmiin tai ylirasitustilojen yhteydessä. Heti kun on mahdollista, laitetaan 3­–5 helmeä kielen alle sulamaan (D6-C30) ja tarvittaessa toisto (5 min. välein, kunnes oireet alkavat helpottaa). Sopii myös leikkausten jälkeen tikkien poistoon asti.

Homeopaattinen Aconitum puolestaan on tärkeimpiä aineita akuutteihin, alkaviin vaivoihin.: kylmettyminen, pelästyminen, suru, shokki tai ahdistus. Laita kielen alle sulamaan 3–5 raetta (D6-C30) flunssan ensioireisiin – kun kurkussa tuntuvat ensimmäiset kivun tunteet tai vilunväristys selässä. Aconitum-oirekuvaan liittyvä kuvaus: ”Odotin linja-autoa pysäkillä, oli kylmä tuuli ja vesisade, sen jälkeen tuli kurkkukipu”.

Pistävät kivut, punoittavat allergiat, kuumotukset ja turvotukset – kokeile näihin homeopaattista Apista. Ota 3–5 raetta kielen alle sulamaan (D12-D30) kun esim. ampiaisen pistovamman kohta on punainen ja tarkka­rajainen, turvonnut. Sopii myös tapaturmavammaan, esim. nyrjähtänyt nilkka, joka turvonnut ja punainen, kosketus tekee pahaa, kiputilassa ei ole janon tunnetta.

 

Annostele homeopaattisia aineita näin

Yleisohje akuutissa tilanteessa, esim. nuhan ensioireet: D6-D30 3-5 raetta kerralla = yksi annos, maksimissaan 2krt/päivä. Oireiden tulee helpottaa saman päivän aikana, tai valittu lääkeaine ei ole oireisiin sopiva.

Homeopaattiset rakeet otetaan yleensä suoraan suuhun kielen alle. Syömistä, juomista ja hammaspesua tulisi välttää noin 15 min ennen ja jälkeen aineen ottamisen. Jos sairaudesta tulee krooninen tai akuutisti annetut homeopaattiset aineet eivät tunnu tehoavan, tulee aina kääntyä homeopaatin tai lääkärin puoleen.

 

Homeopaattiset valmisteet ovat turvallisia

Homeopaattiset valmisteet ovat raaka-aineistaan moneen kertaan laimennettuja, ja tästä syystä niillä ei ole myrkytys- tai allergeenivaikutusta. Homeopaattiset tuotteet valmistetaan Euroopassa Euroopan Farmakopean (Ph. Eur.) monografian mukaan noudattaen yleisiä lääkeaineiden laatuvaatimuksia – GMP (Good Manufacturing Practice) ja GLP (Good Laboratory Practice). Valmistuksessa ei käytetä eläinkokeita.

Suomessa työskentelee satoja koulutettua homeopaatteja. Homeopaatin ammattinimikkeeseen vaaditaan neljän vuoden homeopatian ammatillinen koulutus sekä lääketieteen perusopintoja.

 

Kysy lisää AITO-kaupasta!

Lehden muita artikkeleita

Hyvän olon tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa AITO hyvän olon kaupoissa ja -verkkokaupassa 2.–31.5.2019 niin kauan kuin...
Lue
Lahjaksi hyvää oloa
Kuulas iho kasvohieronnalla! GUA SHA HIERONTAKIVI Gua Sha on jadekivestä hiottu hierontakivi kasvojen ihon hoitoon....
Lue
Antioksidantti­klinikat: Hyvään hoitoon kuuluu lääkärin toteuttama ravitsemus­hoito
Ravitsemushoito ehkäisee sairauksia, edistää sairauksista toipumista sekä vähentää lisäsairauksien vaaraa. Se on...
Lue