Joko sinä tunnet tämän supervitamiinin?

Viimeisen tutkimustiedon mukaan suomalaiset kärsivät yleisesti K2-vitamiinin puutoksesta. Tämä löydös on erityisen hälyttävä, koska K2-vitamiinilla on elintärkeä rooli sydän- ja verisuoniterveydelle.

Sydän- ja verisuonitaudit ovat suurin kuolemia aiheuttava tekijä tämän päivän länsimaisessa yhteiskunnassa; ne aiheuttavat joka kolmannen kuoleman. Sydän- ja verisuonitauti kehittyy vuosikymmenien aikana, kun verisuonet tukkeutuvat ja kalkkeutuvat. Luonnollinen K2-vitamiini auttaa elimistöä estämään verisuonten kalkkeutumista ja myös ”puhdistamaan” kalsiumia verisuonista.

Monivaikutteinen K-vitamiini

Yli puolen vuosisadan ajan K-vitamiini tunnettiin normaalista veren hyytymisestä (K1-vitamiini). Kuitenkin, viimeisten vuosien aikana K2-vitamiinit ovat olleet merkittävien tutkimusten aiheena. Tutkimukset osoittavat, että K2-vitamiini estää ja jopa peruuttaa verisuonten kalkkeutumista.

Suomalaiset kärsivät K2-vitamiinin puutoksesta

Elimistön kyky tuottaa K2-vitamiinia on heikko, joten sitä on saatava ravinnosta. Parhaita K2-vitamiinin lähteitä ovat mm. liha, maito, jogurtti, juustot ja munankeltuainen. Tarvittavan määrän saaminen ravinnosta on kuitenkin hankalaa, joten suuri osa länsimaiden väestöstä kärsii K2-vitamiinin puutoksesta.

Olet niin vanha kuin verisuonesi

Verisuonien kalkkeutumisen uskotaan yleensä olevan seurausta ikääntymisestä. Kuitenkin viimeaikaiset tutkimukset osoittavat, että verisuonien kalkkeutuminen on elimistön itsensä säätelemä prosessi. On osoitettu, että terveet verisuonet sisältävät 100 kertaa enemmän K2-vitamiinia kuin sairaat, kalkkeutuneet verisuonet. Verisuonissa olevalla kalsiumin määrällä on suora syy-yhteys verisuonien terveyteen. Voidaankin hyvin todeta, että ”olet niin vanha kuin verisuonesi ovat”.

K2-vitamiini vähentää riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin

Useat tutkimukset osoittavat, että korkealla K2-vitamiinin saannilla on vahva suojaava vaikutus sydän- ja verisuonitauteihin. K2-vitamiinipitoisen ruoan nauttiminen vähentää merkittävästi riskiä sairastua verisuonisairauksiin. K2-vitamiini voi auttaa estämään verisuonten jäykistymistä ja kalkkeutumista.

MenaQ7 – Alkuperäinen K2-vitamiini

MenaQ7 on puhdas ja markkinoiden parhaiten dokumentoitu luonnollinen K2-vitamiini. Lukuisat myönnetyt patentit ja kliininen tutkimusaineisto todistavat K2-vitamiinin positiiviset vaikutukset sydän- ja verisuoniterveydelle. K2-vitamiini sopii ravintolisänä kaikille. Tutkimusten mukaan eniten K2-vitamiinin puutoksesta kärsivät lapset ja alle 40-vuotiaat sekä kasvissyöjät.

Mistä voin ostaa K2-vitamiinia?

K2-vitamiinia voi ostaa Luontaistuntija-myymälöistä. Terapeuttisen vaikutuksen saa, kun varmistaa että nautitun tuotteen vahvuus on 100 µg.

Tutkimukset: Geleijnse et al, Dietary Intake of Menaquinone Is Associated with a Reduced Risk of Coronary Heart Disease: The Rotterdam Study, J. Nutr. 134: 3100-3105, November 2004 Gast et al, A high menaquinone intake reduces the incidence of coronary heart disease, Nutr Metab Cardiovasc Dis. 2009 Sep;19(7): 504-10 Knapen et al, Three-year low-dose menaquinone-7 supplementation helps decrease bone loss in healthy postmenopausal women, Osteoporos Int 2013, Sept: 24(9): 2499-507

Lehden muita artikkeleita

Kauneus tulee sisältäpäin
Ihon ja hiusten kauneus tulee sisältäpäin - Pidän hyvää huolta ihostani ja hiuksistani, sillä minulla on luonnostaan...
Lue
Alfalipoiinihappo – nuoruuden palauttaja
Lisäsaanti tarpeen Alfalipoiinihappoa saa ruoan mukana hyvin niukasti, pääasiassa vihreistä kasviksista ja...
Lue
Raikkaasta greipistä ja greipinsiemenöljystä on moneksi
Greipin käyttöä maailmalla Suurin osa greipeistä syödään sellaisenaan tai niistä valmistetaan tuoremehua...
Lue