Joko kokeilit? Värikäs kurkuma tepsii moneen vaivaan

Kurkuma on inkiväärin sukuinen ruohokasvi, jonka juuresta saadaan voimakkaan keltaista, aromaattista maustejauhetta. Kurkumaa on käytetty tuhansia vuosia intialaisessa ja kiinalaisessa lääkintäperinteessä mm. tulehduksia lievittävänä sekä maksaa ja sappea hoitavana.

 

Kurkuma – keltaista kultaa

Intia on ylivoimaisesti kurkuman suurin tuottaja, mutta sitä viljellään myös Aasiassa ja Afrikassa. Kurkuman juuresta saadaan voimakkaan keltaista maustejauhetta, jota käytetään mm. curry-mausteessa. Intialaiset käyttävät kurkumaa jopa 1,5–2 grammaa päivässä. Euroopassa se on ollut lähinnä ruoan lisäaine ja mauste, mutta nykyään kurkuman terveyshyödyt tunnetaan paremmin ja kiinnostus on kasvanut huimaa vauhtia.
 

Mausteesta arvostetuksi terveystuotteeksi

Ayurveda on perinteinen intialainen terveydenhoitojärjestelmä, jossa kurkumaa arvostetaan puhdistavana, ruoansulatusta parantavana, kuumetta laskevana, tulehduksia lievittävänä ja maksaa hoitavana kasvina. Euroopassa kurkuman käyttö on aikaisemmin ollut vähäistä mutta nyt kiinnostus on lähtenyt nousuun, kun länsimaiset tutkijat ovat nostaneet kurkuman monet mahdolliset terveysvaikutukset esiin.
 

Kurkuma tieteellisen tutkimuksen kohteena

Kurkumalla tehtiin pelkästään vuosina 2000–2013 yli 5000 erilaista tutkimusta. Suurimman kiinnostuksen kohteena on ollut kurkuman mahdollinen apu nivelongelmissa mm. nivelrikossa ja nivelreumassa, erilaisissa tulehduksellisissa tiloissa, syövässä sekä ruoansulatuskanavan vaivoissa. Kurkumaa on tutkittu myös sen vaikutuksista valtimonrasvoittumistaudissa ja muistisairauksissa. Seuraaville kurkumaa koskeville terveysväittämille ollaan hakemassa hyväksyntää EFSA:sta (Euroopan elintarviketurvallisuus­virasto), käsittely on vielä kesken:

 • Auttaa vähentämään tulehdusta ja oksidatiivista stressiä
 • Auttaa ylläpitämään maksan terveyttä
 • Auttaa suojaamaan niveliä
 • Auttaa ylläpitämään nivelien joustavuutta
 • Käytetty helpottamaan ruoansulatusta
 • Auttaa tukemaan maksan normaalia toimintaa
 • Tukee maksan toimintaa ja sapen eritystä
 • Edistää ruuansulatusta
 • Auttaa helpottamaan rasvojen pilkkoutumista
   

Puhdas ja vahva kurkumiiniuute CurcuGreen (ent. BCM-95®)

Kurkumiini ja kurkuminoidit ovat juuren aktiivisia ainesosia, jotka sisältävät sen tärkeimmät terveyshyödyt. Jos halutaan että keho saa kaikki antioksidantti- ja tulehdusvastaiset vaikutukset, ei riitä, että syö raakaa kurkumaa tai käyttää sitä kuivattuna jauheena. Kurkumiinien vähäinen imeytyvyys suun kautta otettuna johtuu siitä, että se metaboloituu nopeasti ja imeytyvyys verenkiertoon on heikkoa.

Imeytymisongelmaa on parannettu lisäämällä uutoksiin mustapippurin piperiiniä fosfatidyylikoliinia tai soijalesitiiniä. Yksi menetelmä on osoittautunut erityisen tehokkaaksi ja sitä kutsutaan nimellä Curcugreen uute (ennen BCM-95®). Siinä on hyödynnetty kurkumauutteen lisäksi kurkuman omia eteerisiä öljyjä jotka parantavat ratkaisevasti sen bioaktiivisuutta, vahvuutta ja imeytyvyyttä. Biomedin Vahva Kurkumiini sisältää 86 % kurkuminoideja eikä siihen ole lisätty minkäänlaisia lisäaineita.

 

Biomedin Vahva Kurkumiini on vuoden terveystuote 2019!
 

Tuotetta on saatavilla AITO hyvän olon kaupoissa ja -verkkokaupassa.

Lehden muita artikkeleita

Hyvän olon tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa AITO hyvän olon kaupoissa ja -verkkokaupassa 2.–31.1.2019 tai niin...
Lue
Aito Rauta UltraFer® – 5 ainutlaatuista ominaisuutta!
  Miksi Aito Rauta UltraFer®?   1. Kliinisillä testeillä todistettu teho Kliinisissä tutkimuksissa...
Lue
Uusi AITO minä – 3 vinkkiä parempaan palautumiseen ja jaksamiseen
Kehoamme säätelee hermosto, joka jakautuu sympaattiseen ja parasympaattiseen osaan. Ne toimivat kehossa vähän kuin...
Lue