Impolan Kasvitilan kasviöljyt ja hampputuotteet – suomalaista superfoodia keholle ja iholle  

Erilaisten kasviöljyjen viidakossa saa olla tarkkana, mitä valitsee. Toiset kasviöljyt sisältävät suuren määrän omega-6 -rasvahappoja, jotka liiallisesti käytettynä ruokkivat kehon tulehdustilaa. Hamppu- ja camelinaöljy sen sijaan ovat mitä mainioimpia rasvahappokoostumuksiltaan. Hamppu tekee hyvää myös iholle.  

Hamppuöljy on myös varsinainen ihoöljy sen sisältämän korkean E-vitamiini- ja karoteenipitoisuuden vuoksi. Erityisesti atooppisen ja kuivan ihon hoidossa öljystä on erittäin hyviä tuloksia. Hamppuöljyä kannattaa nauttia ruokalusikallinen sisäisesti päivittäin, jotta iho saa runsaasti tarvitsemiaan hyviä rasvahappoja. Voit käyttää herkullisen makuista öljyä myös esimerkiksi puuroihin ja jogurtteihin.  

Hamppuöljyn pehmeät rasvahapot auttavat pitämään veren kolesteroliarvot matalampina. Gammalinoleenihappo (GLA) ja stearidonihappo (SDA) ovat biologisesti arvokkaita rasvahappoja. Korkea vitamiinipitoisuus yhdessä gammalinoleenin kanssa saattaa auttaa tulehduksissa ja ihosairauksissa. 
 

Camelinaöljy parantaa veren rasva-arvoja 

Camelinaöljyn teho perustuu sen sisältämään erittäin suureen määrään (40 %) omega-3 -sarjan kasviperäistä rasvahappoa; alfalinoleenihappoa. Lisäksi camelinaöljy sisältää runsaasti antioksidantteja ja E-vitamiinia. Öljyn rasvahapot kestävät kuumennusta, joten voit käyttää sitä ruoanlaitossa ja leivonnassa.  

Itä-Suomen yliopiston tutkimus* osoittaa, että camelinaöljyn käyttö alentaa haitallista kolesterolia merkittävästi. Tulokset julkaistiin Molecular Nutrition & Food Research -tiedelehdessä. Lue lisää tutkimuksesta Itä-Suomen yliopiston verkkolehdestä.  
 

Hamppurouhe – superruokaa suomalaisilta pelloilta  

Riittävä kuidun ja hyvien rasvahappojen saanti edesauttaa vatsan toimintaa. Hamppurouhe sisältää kuitua 40 g ja proteiinia 31 g per 100 g. Siitä saat kaikki välttämättömät aminohapot hyvin imeytyvässä muodossa sekä runsaasti mineraaleja kuten magnesiumia ja lehtivihreää. Ota hamppu päivittäiseen ruoanlaittoon, leivontaan tai jogurttiin ja smoothieen.
 

Kotimaista luonnonkosmetiikkaa, joka sopii koko perheelle  

Laadukas ja riittoisa, hamppuöljyyn pohjautuva kosmetiikkasarja on hyvin kosteuttavaa, imeytyvää ja hoitavaa. Raaka-aineet ja tuoksu tuotteissa ovat luonnollisia ja mietoja. Siksi tuotteet ovat erinomaisia koko perheelle ja myös hellää hoitoa sekä kosteutta tarvitsevan atooppisen ja herkän ihon hoitoon.  
 

Hamppu-ihoöljy 

  • korkea hampunsiemenöljypitoisuus sekä manteliöljy ja kookoksen rasvahapot 
  • tehokas, hoitava ja hyvin imeytyvä   
  • kokeile erityisesti kuivien alueiden hoitoon  

Hamppu käsi- ja vartalovoide 

  • korkea hampunsiemenöljypitoisuus 
  • nokkosuute, glyseriini ja kookos kosteuttavat ja hoitavat 

Hamppushampoo 

  • hamppuöljy hoitaa hiuksia ja hiuspohjaa 
  • kookos- ja sokeriperäiset aineet pesevät hiukset hellävaraisesti ja luonnollisesti samalla hiuspohjaa hoitaen. 
     

Tarkastusprosessissa valvotaan, että tuotteiden sisältämät raaka-aineet sekä tuotteet täyttävät FI-Naturan määrittelemät luonnonkosmetiikan kriteerit. Vähintään 95 % tuotteiden raaka-aineista tulee olla luonnollisia tai luonnollista alkuperää, ja lopun 5 %:n tulee olla luonnonkosmetiikan hyväksymiä raaka-aineita. 

*Ursula S. Schwab, Maria A. Lankinen, Vanessa D. de Mello, Suvi M. Manninen, Sudhir Kurl, Kari J. Pulkki, David E. Laaksonen, Arja T. Erkkilä. Camelina sativa oil, but not fatty fish or lean fish improved serum lipid profile in subjects with impaired glucose metabolism - a randomized controlled trial. Molecular Nutrition & Food Research, julkaistu verkossa 22.12.2017, DOI: 10.1002/mnfr.201700503. 

Löydät hampputuotteet AITO-kaupoista ja -verkkokaupasta! Tuotteet tulevat Impolan kotimaiselta kasvitilalta – kokeile ja ihastu.  

Lehden muita artikkeleita

Säilytä kesä ihollasi – hoida myös pintaa syvemmältä
  Merellistä kosteutta tai syväpuhdistusta iholle La Cure kosteusvoide tai mutanaamio Kosteusvoide...
Lue
Risiiniöljyä ripsiin ja teepuusaippuaa ongelmaiholle   
  Risiiniöljy – kauneudenhoidon monitoimiöljy!   Risiiniöljy muistetaan hiusten ja ripsien kasvua...
Lue
Raudanpuute: miten hoitaa ja mistä on kyse? 
  Tyypillisimmät raudanpuutteesta kärsivät ovat: Paljon maitotuotteita käyttävät  Usein...
Lue