Ikipirteä Pirkko Mannola, 75

”Pepparpeppar”, Pirkko koputtaa puupöytää. Vannomatta paras. Mutta hienosti on mennyt ainakin tähän asti ilman reseptilääkkeiden kanssa vekslaamista. ”Sen sijaan olen luontaistuotteiden ja ravintolisien suurkuluttaja”, hän kertoo.

Näyttelijä painaa äärirajoilla

Pirkko Mannola näyttää suorastaan uskomattoman pirteältä, vaikka valitteleekin talvikröhäänsä. Hän on juuri tullut tanssitreeneistä. Kännykkä pirisee. Kalenteri on joutunut yhtä matkaa Pirkon kanssa venymään ja paukkumaan. Aktiivisella esiintymistaiteilijalla on kysyntää niin konsertteihin, puhujakeikoille kuin hyväntekeväisyystilaisuuksiin. ”Olen huono sanomaan ei, jos pyydetään”, Pirkko selittää. ”Toisaalta olen etuoikeutettu, koska töitä riittää.” ”Näyttelijä painaa usein äärirajoilla ja raahautuu vaikka kipeänä ensi-iltaan asti. Mutta selvää on, että palautuminen ei tässä iässä ole enää yhtä nopeaa kuin 25-vuotiaalla.”

Hapankaalia ja regulaatteja

Toki ikipirteälläkin on ongelmansa, eikä Pirkko niitä salaile. ”Vatsani on ylireagoiva, ja minun pitäisi olla tarkkana siitä, mitä laitan suuhuni. Esimerkiksi kahvia en saisi juoda ollenkaan.” Pirkko arvelee, ettei ole osannut nuorena oikein pitää huolta vatsastaan, ja niinpä siitä on koitunut pientä elinikäistä vaivaa. ”Olen kulinaristi, ja vatsan terveydestä huolehtiminen merkitsee luopumista jostakin nautinnosta. En yleensä syö vehnää, mutta kyllähän tuore patonki ja croissantit maistuvat etenkin ulkomailla. Stressata ei saisi ja pitäisi osata syödä yksinkertaisesti ja vaatimattomasti.”Sitä hän pääsääntöisesti yrittääkin. Aamut alkavat kaurapuurolla ja lusikallisella rypsiöljyä. ”Regulaatteja olen käyttänyt vatsani hyvinvoinnin turvaamiseksi jo yli vuoden. Niitä on mennyt monta pullollista, ja ne tasoittavat selvästi vatsani toimintaa. Käymistilalla valmistetut tuotteet, kuten hapankaali, sopivat minulle selvästi.”Pirkko on suositellut regulaatteja myös ystävilleen. ”He ovat todenneet makeanhimon vähentyneen. Itse olen havainnut samaa. Halu napsia sokerisia tuotteita on nyt pienempi.”

Turhasta ei pidä ruikuttaa

Lisävauhtia Pirkko Mannolan elämään tuo runsaan vuoden ikäinen tyttärentytär, Ia. Pirkko on hänelle mumi. ”Ialla on motoriikka kohdallaan. Hän on vilkas tyttö, ja laittaa mumin konttailemaan pitkin lattioita.” Pirkko on käynyt Ian kanssa myös vauvauinnissa. Kun Heidi-tytär palaa töihin, mumia tarvitaan entistä enemmän. ”Oikein odotan yhteisiä muskariretkiä.”

Ian riemua katsellessaan Pirkko muistelee viimesyksyistä matkaansa Nepaliin. Siellä lapset eivät ehdi elää lapsuuttaan, koska vanhemmat lähettävät heidät varhain ansaitsemaan ja myyvät heidät avioliittoon. ”Kävimme Bokharan kylässä, jossa 4000 lasta käy töissä. 13-vuotias tyttö kantoi tiiliä ja savea korissa selässään ja päänsä päällä. Tyttö ansaitsi itse päivässä rahaa cokis-pullon verran. Usein tyttäret joutuvat elättämään koko perheen.” Pirkko toteaa, miten ongelmat ovat eriarvoisia. ”Siksi kannattaakin yrittää aina parhaansa ja tarttua niihin asioihin, joihin suinkin voi vaikuttaa. Pienestä turhasta ei ole syytä valittaa.”

Energiaa ja tehoaineita suoraan luonnosta

Regulaatit ovat luomutuotantoa olevia entsyymivalmisteita, jotka korjaavat elimistön omia entsyymiprosesseja. Regulaatit valmistetaan luomulaatuisista vihanneksista, pähkinöistä ja hedelmistä patentoidulla kaskadifermentointi-menetelmällä, jossa seosta fermentoidaan useassa vaiheessa. Fermentointiprosessin aikana kasviperäiset hyvät aineosat, kuten fytokemikaalit ja aminohapot, moninkertaistuvat.Elimistössämme on yli 3000 eri entsyymiä, jotka osallistuvat elintoimintoihimme. Entsyymijärjestelmän toiminta vaikuttaa merkittävästi terveyteemme ja hyvinvointiimme. Regulaattien aineosat tehostavat elimistömme entsyymiprosesseja vaikuttaen näin kaikkiin elintoimintoihimme. Ne vahvistavat immuniteettia, tuovat lisää energiaa, tehostavat elimistön aineenvaihduntaprosesseja ja uudistavat soluja.

Vatsa kuntoon entsyymijuomalla

Entsyymijärjestelmän toiminta vaikuttaa merkittävästi suoliston ja vatsan toimintaan. Regulaatit tehostavat ruoka-aineiden pilkkoutumista, pistävät kuona-aineet liikkeelle ja tuovat ripeyttä aineenvaihduntaan.

Regulaatit ovat saatavilla Luontaistuntija-myymälöistä ja verkkokaupasta.

Lehden muita artikkeleita

Life Extension -tuotteita Luontaistuntijalta
Life Extensionin tuotteet ovat jo pitkään olleet erityisesti ravitsemusalan ammattilaisten ja muutoin terveystietoisten...
Lue
Superlaatua hyvinvointimme tueksi
Rasvaliukoiset, hyvin imeytyvät A- ja D-vitamiinit A- ja D-vitamiinit ovat rasvaliukoisia vitamiineja ja imeytymisen...
Lue
B12-vitamiini on tärkeää muistille ja hermostolle
Jalkojen pistely, puutuminen ja hajamielisyys voivat olla oireita B12-vitamiinin puutoksesta B12-vitamiinin...
Lue