Hyvä olo syntyy tasapainosta

Karita Tykkä puhuu kohtuuden puolesta elämässä. Hän pyrkii syömään monipuolisesti, ravintoarvoltaan rikasta ja puhdasta ruokaa, joka on mahdollisuuksien mukaan luomua, valmisruokia hän välttää. Karita korostaa veden merkitystä. Hän juo aamuisin vettä, joka auttaa kehoa nesteytymään ja huuhtomaan yönjälkeisiä kuona-aineita pois.

Terveysasioista kiinnostuneena Karita on tietoinen oikean ruokavalion merkityksestä kehon happo-emästasapainolle. Hän summaa tottuneesti suurimmat muutokset, joita tarvitaan happamuudesta kärsivän ruokavalioon: ”Vähemmän punaista lihaa, kahvia ja alkoholia, runsaasti vihreitä kasviksia, niukasti maitotuotteita ja sokerit pois.”

Käytännössä Karita itsekin noudattaa tämäntyylistä ruokavaliota ja tukee tarvittaessa omaa happo-emästasapainoaan pH-balance PASCOE® -emäsjauheella. Stressi vaikuttaa happamoittavasti, joten myös mielen hyvinvointi on tärkeää. 

”Vaikka syön kovin terveellisesti, saattaa kiireinen elämänrytmi ja stressi ilmetä tukkoisuutena, väsymyksenä tai jäykkyytenä. Tällöin haen lisätukea pH-balance -jauheesta”, Karita kertoo. Aamut alkavat joogalla, joka herättää myös kehon uuteen päivään. Kesäaikaan Karita hakeutuu metsään kävelylle tai juoksemaan: ”Metsässä liikkumisessa on jotain meditatiivista, luonnon parantavaa voimaa”, Karita tuumaa. ”Ja joskus on hyvä keskittyä vähän aikaa vain hengittämään: vetää rauhallisesti muutama sisäänhengitys - pidättää - ja antaa ilman tulla rauhallisesti ulos. Hapella on hyvä vaikutus keholle ja mielelle.”

pH-balance PASCOE® -tuote on saatavilla Luontaistuntija-myymälöistä ja verkkokaupasta.