Hoida niveliäsi

Nivelemme ovat jatkuvassa käytössä liikkuessamme, kurkottaessamme, kiertyessämme ja taivuttaessamme kehoamme. Harmi kyllä, niiden ulkopinta kuluu ajan myötä, jolloin luiden päät eivät enää ole yhtä hyvin suojattuja. Kun niihin kohdistuu liikkeistä johtuvaa kitkaa, tunnemme kipua.

Tämä koskee kaikkia, joiden nivelet ovat päivittäin työn tai harrastuksen vuoksi kovassa rasituksessa. Ikäkin tuo nivelongelmia, vaikkei olisikaan kova kuntoilija tai tehnyt rasittavia töitä. Aika vaan tekee tehtävänsä.

Glukosamiini on aine, jota elimistössämme on eniten juuri nivelissä. Tästä syystä monet lääkärit ja terapeutit suosittelevat potilailleen glukosamiinia sisältäviä lääkkeitä ja ravintolisiä.

Italialainen ESI on jo vuosikymmeniä valmistanut Nodol-nimistä tuotesarjaa, jossa on useita glukosamiinia sisältäviä yhdistelmävalmisteita sekä sisäiseen että ulkoiseen käyttöön. Niissä on glukosamiinin lisäksi mm. MSM-rikkiä, pirunkouraa, aaloeta ja muita luonnollisia aineita. ”No dol” tarkoittaa ”ei kipua”.

Nodol-sarjan ulkoiset tuotteet on Italiassa hyväksytty lääkinnällisiksi laitteiksi ja niitä käytetään esimerkiksi joissakin Italialaisissa hoitolaitoksissa.

Nodol-sarjan ehdottomat suosikit ovat glukosamiini-yhdistelmävoide Nodol Cream ja pirunkourayhdistelmägeeli Nodol Gel.

 

Nivelvoide NODOL CREAM

Allergiatestatussa ja mikrobiologisesti tutkitussa voiteessa on glukosamiinia, MSM-rikkiä, pirunkoura- ja pajunkuoriuutetta, lääkeaaloeta ja alppiarnikkia. Voide on 100 ml:n tuubissa, se on rasvatonta ja imeytyy hyvin, tahraamatta tai värjäämättä. Suosittu hoitoyhdistelmä on Nodol-glukosamiinikapselit yhdessä Nodol-voiteen kanssa. Voiteen tehoa on tutkittu kliinisesti*:

Nodol glukosamiinivoidetutkimus

Tutkimuksen* tuloksiin perustuva kaavio (yllä) havainnollistaa, että Nodol-nivelvoide yhdessä ultraääniterapian kanssa oli merkittävästi tehokkaampaa kuin pelkkä ultraäänihoito. Katso kaaviota.

* University of Beograd, Serbia. Institute of Rheumatology.

 

Pirunkourageeli NODOL GEL

Nodol pirunkourageeli sisältää optimaalisen annoksen (10 %) pirunkourauutetta. Geelissä on myös rosmariinia ja talvikynteliä. Kipugeeli virkistää ja lievittää akuuteissa tai kroonisissa kiputiloissa. 100 ml:n tuubissa.
 

Tuotteita on saatavilla Luontaistuntija-myymälöissä ja -verkkokaupassa.

Lehden muita artikkeleita

Luontaistuntija-tarjouksia 1.–30.8.2018
Tarjoukset ovat voimassa myymälöissä ja verkkokaupassa 1.-30.8.2018 niin kauan kuin tuotteita riittää....
Lue
Vaivaako turvotus tai muut vatsaongelmat?
Vahva ja lisäaineeton maitohappobakteeri Puhdas+ on tuonut markkinoille uuden extravahvan...
Lue
Ravintokuitua ärtyvän suolen oireyhtymän (IBS) hoitoon 
Ärtyvän suolen oireyhtymän syyt ovat vielä osin tuntemattomia. Potilastutkimuksissa on silti havaittu, että IBS-...
Lue