Hoida ärtyvää suolta (IBS) ravintokuidulla

Ärtyvän suolen oireyhtymästä (irritable bowel syndrome IBS) kärsii jopa joka kymmenes suomalainen. Valtaosalla vaivaa ei ole diagnosoitu, vaikka epämääräisiä oireita on koettu jo pitkään. IBS:n tyypillisiä oireita ovat vatsan turvotus ja kivut sekä vaihtelevasti ilmenevät ummetus, ripuli ja ilmavaivat.

Vaikeasti diagnosoitava suolistovaiva

IBS:n diagnosointi on haastavaa. Suoliston epämääräiset kivut ja tuntemukset, ripulointi ja turvotus johtavat pääosin vaikeiden suolistosairauksien tutkimiseen. Tähystysten jälkeen diagnoosiksi osoittautuu usein ”vain” ärtyvä suoli. Tämä ns. toiminnallinen suolistovaiva ei ole vakava, mutta sen parantamiseen ei kuitenkaan ole yhtä lääkettä. Oireita hallitaan enimmäkseen säännöllisellä ruokavaliohoidolla. IBS:n kuten muidenkin vatsaongelmien hoidossa on lisäksi hyvä kiinnittää huomiota stressin hallintaan ja säännöllisiin elämäntapoihin.
 

IBS potilailla poikkeavat suolistobakteerit

Ärtyvän suolen oireyhtymän syyt ovat vielä pääosin tuntemattomia. Potilastutkimuksissa on silti havaittu tiettyjä eroja terveisiin ihmisiin verrattuna. Yksi keskeinen ero on suolistobakteerien määrässä ja laadussa. IBS-potilailla on yleisesti vain niukasti hyviä bifidobakteereja. Niiden lisääntymisen myötä IBS-oireet ovat vastaavasti helpottuneet, mitä on pidetty osoituksena oireen ja hoidon syy-yhteydestä.
 

Sunwic® IBS – kliininen ravintovalmiste ärtyvän suolen ruokavaliohoitoon

Sunwic® IBS on kliininen ravintovalmiste IBS:n ja ummetuksen oireiden ruokavaliohoitoon. Vitivalkoinen jauhe on guarpapukuitua, jota on osittain pilkottu pienemmiksi hiilihydraattijakeiksi. Nesteeseen sekoitettava jauhe toimii prebioottisena liukoisena ravintokuituna. Se on niukka energianlähde meille ihmisille, mutta erinomaista ravintoa suolistomme hyville bakteereille.

Sunwic IBS -jauhe ei sisällä maitohappobakteereja. Kliinisten tutkimusten mukaan sen säännöllinen käyttö kuitenkin lisää suolistomme hyvien bifidobakteerien määrää. Se myös aktivoi suolistobakteereja tuottamaan monia suolistoa helliviä aineenvaihduntatuotteita.
 

Toimiva ja erityisen miellyttävä säännöllisessä käytössä

Osittain pilkotun guarpapukuidun koostumus, teho ja käyttömukavuus eroavat edukseen muista yleisesti käytetyistä prebiooteista, kuten psylliumista ja inuliinista. Teho on osoitettu lukuisissa tieteellisissä tutkimuksissa.

Kuidun osittaisen pilkkomisen takia Sunwic IBS on myös miellyttävä käyttää. Jauhe liukenee täydellisesti nesteeseen ja on täysin mauton, hajuton ja väritön. Se ei geeliydy eikä muutu epämiellyttäväksi limaksi nesteeseen sekoitettuna. Ominaisuudet ovat tärkeitä IBS-potilaille, joiden on noudatettava ruokavaliohoitoa viikosta toiseen. Sunwic IBS:n voi nauttia mieleisensä juoman mukana eikä siihen siksi kyllästy koskaan. Se sopii myös FODMAP-dieettiä noudattaville.
 

Tuotetta on saatavilla Luontaistuntija-myymälöissä ja -verkkokaupassa.

Lehden muita artikkeleita

Luontaistuntija-tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa myymälöissä ja verkkokaupassa 28.2.–3.4.2018 tai niin kauan kuin tuotteita...
Lue
Voimaannuttavat B-vitamiinit naisen terveydelle
  Yleistä B-vitamiineista Tarvitsemme B-vitamiineja jokaisen elimistön solun aineenvaihduntaan, energian...
Lue
Virkeänä kohti kevättä
Kansainvälisen naistenpäivän (8.3.) lähestyessä olemme koonneet tähän lehteen hyviä terveysvinkkejä eri-ikäisille...
Lue