Hiukset luomakunnan kuningattaren kruunu?

Naisille hiukset ovat tärkeä osa naiseutta ja viehätysvoimaa. Niihin liittyy vahvaa sosiaalista symboliikkaa ja ne ovat osa kokonaisvaltaista kommunikaatiotamme. Viestitämme omasta arvomaailmasta, ideologisesta ja sosiaalisesta taustasta. Hiustyyli tai kaljuus voi olla myös vahva tai jopa provokatiivinen kannanotto.

Hiustyylit vaihtelevat eri kulttuureissa. Joissakin maissa uskonnollinen vakaumus kieltää hiusten paljastamisen julkisilla paikoilla. Länsimaissa hiukset ovat meille tärkeä kauneuden ja terveyden mittari.

Kaljuuntuminen ei ole aina vapaaehtoista

Naiset kärsivät entistä useammin heikoista hiuksista ja hiustenlähdöstä. Kiireinen elämäntyyli, stressi ja puutteellinen vitamiinien ja hivenaineiden saanti vaikuttavat hiusten kuntoon. Hius ei myöskään kestä toistuvia kemiallisia ja voimakkaita mekaanisia käsittelyjä ilman vaurioita. Vaihdevuosien aiheuttamat muutokset kehon hormonitoiminnassa, E-pillerien käyttö ja kilpirauhasongelmat ovat myös yleinen syy hiusten harvenemiseen ja ohenemiseen. Jos hiukset lähtevät äkillisesti ja päähän ilmestyy kaljuja laikkuja, voi tämä olla vakava merkki sairaudesta. Syövän yleistyessä hoidoissa käytettävien solumyrkkyjen aiheuttama totaalinen hiustenlähtö on meille kaikille tuttu näky. Hiuksettomuus saattaa aiheuttaa kantajalleen psyykkisiä paineita, jopa vääristymiä minäkuvassa. Muuttunut ulkomuoto voi myös hämmentää ympäristöä. Naiselle kaljuuntuminen ei ole pelkkä esteettinen haitta, eikä sitä tulisi väheksyä.

Hiuksen normaali kasvu

Hiuksenkasvuun ei ole ihmeaineita, vaikka mainokset joskus niin lupaavat. Jo koska hius kasvaa hitaasti, on fysiologisesti täysin mahdotonta saada hetkessä pitkiä tuuheita hiuksia. Hius kasvaa noin 0,5–1 cm kuukaudessa. Hiukset kasvavat syklisesti: osa niistä on kasvuvaiheessa ja osa lepovaiheessa. Yksittäinen hius irtoaa kasvuvaiheen jälkeen ja hiusnysty siirtyy lepovaiheeseen aktivoituakseen jälleen kasvuun. Ajoittainen hiustenlähtö on osa tätä luonnollista kasvuprosessia.

Hiusten kasvattaminen ja näkyvät tulokset vaativat sitoutumista

Kasvaakseen ja vahvistuakseen hiukset tarvitsevat suun kautta nautittua oikeaa ravintoa ja ravinteita. Hiustenkasvua aktivoivat tehoaineet kulkeutuvat mikroverenkierron kautta hiusnystyyn ja -juureen, josta hiustenkasvu alkaa. Hyvät tulokset vaativat paneutumista ja sitoutumista sisäiseen hoitoon ja avuksi voimme käyttää ravintolisiä. Tutkitut Viviscal-tabletit on kehitetty juuri hiustenkasvun lisäämiseen.

Vahvaa suomalaista tuotekehittelyä ja osaamista, joka palkitsee käyttäjänsä

Suomalainen tutkijaryhmä kehitti lähes 20 vuotta sitten Viviscal-ravintolisävalmisteet, joilla on edelleen vahva ja tyytyväinen käyttäjäkunta. Viviscal-tabletit ovat vitamiini- ja hivenainevalmisteita, joilla on saatu erittäin hyviä tuloksia sekä miesten että naisten vaikeissa hiusongelmissa ja kaljuuntumisessa. Jo 3-6 kuukauden säännöllinen Viviscal-tablettien käyttö vahvistaa olemassa olevaa hiusta ja aktivoi uusien hiusten kasvua. Hiukset saavat takaisin elinvoimansa ja näyttävät tuuheilta ja kiiltäviltä. On tärkeää aloittaa hoitokuuri ajoissa, jotta hiusnysty säilyy elinvoimaisena ja oma luonnollinen kasvuprosessi saadaan käyntiin. Ulkoisesti käytettävät Viviscal-hoitotuotteet tehostavat tablettien vaikutusta ja rauhoittavat päänahkaa. Ne ovat turvallisia, eivätkä sisällä hormoneja.

Hoitovinkit vahvojen jakauniiden hiusten kasvuun

 

• Huolehdi monipuolisesta ja terveellisestä ruokavaliosta

 

• Nauti 2–3 kk sisäinen Viviscal-hoitokuuri lisäämään hiusten elinvoimaa

• Vaikeissa hiusongelmissa/kaljuuntumisessa tarvitaan 6 kk sisäinen Viviscal-kuuri

• Hiero iltaisin päänahkaan Viviscal Scalp Lotion -hoitonestettä ongelma-alueille

• Harjaa hiuksia ja hiero päänahkaa

• Pese hiukset miedolla Viviscal-hoito-shampoolla

• Suojaa hiukset saunassa

• Vältä mekaanista vetoa, ns. ponihäntä-kampausta

• Vältä vahvoja kemiallisia ja mekaanisia hiuskäsittelyjä

• Vaihda rohkeasti hiustyyliä; leikkaa lyhyet hiukset

• Sitoudu hoitoon ja nauti elinvoimaisista hiuksista.

Tuotteita on saatavilla Luontaistuntija-myymälöistä ja verkkokaupasta.

Lehden muita artikkeleita

Kesän kuumuus kuluttaa Magnesiumia
EU:ssa hyväksyttyjen terveysväittämien mukaan magnesium edesauttaa: normaalia energiaa tuottavaa aineenvaihduntaa...
Lue
Tohtori Matti Tolonen: raskausajan ravintolisät
Odottavan ja imettävän äidin tulee syödä monipuolisesti ja välttää tupakkaa, alkoholia, huumeita ja jos mahdollista...
Lue
Ärsyttävätkö kesäherkut vatsaasi?
Viheliäiset vatsahapot Monet kärsivät happamista röyhtäisyistä ja närästyksestä, jotka voivat johtua vatsahapoista....
Lue