Helppo 10 askeleen detox-ohjelma

Kehomme on luotu puhdistamaan itse itseään, mutta valitettavasti nykymaailmassa se tarvitsee usein myös apua.

Aikojen alussa ei ollut näin monta myrkyille ja saasteille altistavaa tekijää, joten on sanomattakin selvää, että keho ei aina pysy perässä. Etenkin jos maksamme toiminnassa on haasteita esimerkiksi geenien puolesta, se tarvitsee melkeinpä päivittäistä tukea. Sisäisen puhdistuksen avulla nuupahtanut ja pöhöttynyt olo vaihtuu virkeämpään kehoon, kun elimistöön kertyneet kuona-aineet, myrkyt ja raskasmetallit saavat kyytiä.

Helpoiten kehon puhdistuksen voi tehdä detoxilla ja ottaa mukaan tuoreita sekä puhtaita raaka-aineita, laadukkaita ravintolisiä, runsaasti nestettä ja liikuntaa.

Detoxin hyödyt:

  • Keho puhdistuu kuona-aineista, myrkyistä ja raskasmetalleista.
  • Solut korjaantuvat ja uudistuvat.
  • Aineenvaihdunta ja palautuminen tehostuvat.
  • Immuunijärjestelmä vahvistuu.

 

Näin voit virkistää kehoa puhdistuskuurilla!

 

1. Aloita päiväsi huoneenlämpöisellä vedellä ja vastapuristetun sitruunan mehulla

 

Tämä todella yksinkertainen aamurutiini herättää maksan ja käynnistää ruoansulatuksen, antaa C-vitamiinia ja tasapainottaa kehon pH-arvoa, mikä on tärkeää detox-kuurin aikana.

 

2. Juo vihreä smoothie aamiaiseksi ja anna ruoansulatuskanavan levätä

Pureskeltavan aamiaisen sijasta juo kevyt smoothie. Lisää terveelliseen vihreään juomaan Mighty Detox -viherjauhetta, jossa on spirulinaa, klorellaa ja korianteria. Nämä kolme ihmeainetta poistavat myrkkyjä ja sitovat sekä poistavat kemikaalit ja raskasmetallit tehokkaasti kehosta. Kylmissään oleva voi siemailla teelusikallisen (tai kaksi) Mighty Detoxia pieneen määrään haaleaa mantelimaitoa saadakseen lisää “vihreää energiaa”.

 

3. Tee jääkaapin ja ruokakomeron kevätsiivous

Puhdista kaikki talven "lohturuoat" ja eliminoi kaikki sokeri, jauhot, alkoholi, kahvi, meijerituotteet, punainen liha ja jalostetut elintarvikkeet. Täytä kaapit sen sijaan tuoreilla raaka-aineilla kaikissa sateenkaaren väreissä - tummanvihreillä lehtivihanneksillä, kauden luomuhedelmillä ja terveellisillä kasviproteiineilla.

Lisää raakapähkinöitä ja siemeniä hyödyllisiä välipaloja varten. On helpompaa syödä terveellisesti, jos kotona on vain terveellistä ruokaa. Syö mieluiten vähintään kymmenen annosta vihanneksia, marjoja ja hedelmiä joka päivä, mukaan lukien ristikukkaiskasvit, kuten parsakaali, erilaiset kaalit ja retiisit. Syö mieluiten erilaisia sipuleja, kuten punasipulia, valkosipulia ja keltasipulia, jotka ovat erittäin hyviä detox-kuurin aikana, koska ne lisäävät kehon rikkipitoisuutta.
 

4. Juo riittävästi

On tärkeää säätää kehon kosteustasapainoa päivän aikana ja täydentää sitä vedellä (mieluiten suodatetulla) ja yrttiteellä. Kaada vettä karahviin ja lisää veteen kurkkua, appelsiinipaloja, mansikoita, minttua tai jotain muuta kaunista ja hyvää. Pidä kehosi lämpimänä juomalla hyväätekevää teetä, kuten Pau d'Arcoa, detox-teetä, jota on käytetty Etelä-Amerikassa tuhansien vuosien ajan.
 

5. Piristä kehoasi ravintolisillä

Käytä laadukkaita ravintolisiä ja syö puhtaita luomuvihanneksia auttaaksesi kehoa poistamaan myrkkyjä. Detox-kuurin aikana on tärkeää alentaa kehon pH-arvoa, jotta maksan detoksikaatio tapahtuu mahdollisimman tehokkaasti.
 

6. Liiku

Kuntoilu on kuin "oikotien" valitseminen parempaan terveyteen. Kun kevät on tulossa ja päivät tulevat pidemmiksi, voit nauttia kuntoilusta ulkona. Kävele, lenkkeile ja joogaa. Kuntoile mielellään viisi kertaa viikossa, mikä saa imusolmukkeet toimimaan ja kuljettamaan myrkkyjä pois kehosta. Tee jotain, mistä pidät, ja jolla pääset vauhtiin ja hikoilemaan.
 

7. Hikoile myrkyt ulos

Saunominen klassisessa saunassa, höyrysaunassa tai infrapunasaunassa auttaa kehoa poistamaan kuona-aineita ja myrkkyjä, tehostamaan verenkiertoa ja alentamaan verenpainetta. Sitä ennen kokeile kuivaharjausta aktivoimaan verenkiertoa ja lymfaa. Se poistaa vanhan ihon ja myrkkyjä ihon läpi. Käytä katkerosuolaa tai glaubersuolaa, omenasiiderietikkaa tai eteerisiä öljyjä kuumassa kylpyvedessä, mieluiten illalla voidaksesi rentoutua ja nukkua hyvin, samalla kun kylpy puhdistaa sinut tehokkaasti. Kauniita unia! Varmista, että yrität nukkua 7–8 tuntia yössä, mikä on kehon palautumiseen kannalta tärkeää. Keho puhdistaa kuonaa nukkumisen aikana aivoista. Varmista, ettet nuku matkapuhelimen tai sähköisen kelloradion lähellä, että makuuhuoneessa on hyvä ilmankierto ja mieluiten viileää, puhtaat vuodevaatteet ja muutenkin puhdasta ja pölytöntä.
 

8. Nuku riittävästi

Pyri nukkumaan 7­–8 tuntia yössä: se on kehon palautumiseen kannalta tärkeää. Keho puhdistaa aivoista kuonaa unen aikana.
 

9. Puhdista kylpyhuoneen kaapit ja siivouskomero kemikaaleista

Tarkista ihon- ja kauneudenhoitotuotteidesi sisältö. Valitse tuotteita, joissa on orgaanisia ja luonnollisia ainesosia välttääksesi tarpeettomia kemikaaleja. Tuntuuko se liian suurelta projektilta? Aloita tuotteesta, jota käytät joka päivä: deodorantista, hammastahnasta ja yleispuhdistusaineesta. Tarkista ja vähennä muovien, kemikaalien ja kaikkien myrkynlähteiden käyttöä kotona.
 

10. Ajattele positiivisesti oikealla painopisteellä

Olemme vain ihmisiä ja joskus teemme virheitä ja ehkä sorrumme takaisin vanhoihin tapoihimme. Mutta pidä yllä taisteluhenkeä ja ajattele askel taaksepäin ja kaksi eteenpäin. Joten sen sijaan, että keskittyisit huonoihin tottumuksiin, näytä edelleen rakkautta itseäsi kohtaan ja keskity uusiin terveellisempiin tapoihin. Jatka eteenpäin kohti ihanaa ja terveellisempää kevättä!

 

Pau D'Arco -teetä saat AITO-kaupasta!

Mitä on Pau D'arco?

Pau D’Arco -puu on tuhat vuotta vanha elinvoimainen “aarre”. Muinaiset eteläamerikkalaiset heimot käyttivät puun kaarnaa, mikä herätti alueelle matkanneiden espanjalaisten ja portugalilaisten kiinnostuksen. Niinpä myös he halusivat kokea Pau D'Arcon terveyshyödyt.

Pau D’Arco mainitaan tuhansia vuosia vanhoissa kirjoituksissa erinomaisena kasvina. Tämän upean puun kauniine vaalenpunaisine ja violetteine kukkineen voi löytää Brasilian sademetsistä. Sen loistava nimi on johdettu puun kaarista. Tärkeimmät aktiiviset aineet ovat lapakoli, kversetiini ja muut tärkeät flavonoidit. Maku on hieman eksoottinen, maanläheinen, mieto ja miellyttävä. Voit hauduttaa siitä teetä.

 

Mighty Detox AITO-kaupasta!

Superlevät ja korianteri puhdistuksen tukena

Spirulina on kuivattua leväjauhetta, joka pursuaa ravinteita ja jota on käytetty yli 30 vuotta ravintolisänä. Ihmiset ovat syöneet vihreää superlevää jo 1500-luvulta lähtien, mm.atsteekki-intiaanit Meksikossa vuosisatojen ajan ja Tšadin Kanebus on käyttänyt sitä hyvänä proteiinilähteenä yli 1000 vuotta. Spirulinassa on runsaasti antioksidantteja, ja sillä on korkea proteiinipitoisuus, joka on noin 60 prosenttia. Sisältää myös paljon B12-vitamiinia, joka tekee siitä erinomaisen lisän kasvissyöjille ja vegaaneille. Lisäksi siinä on rautaa, kalsiumia, magnesiumia, mangaania, kaliumia, sinkkiä, B-vitamiineja, C-vitamiinia, E-vitamiinia ja vähän GLA-rasvahappoa  eli gammalinoleenihappoa. Monet ihmiset huomaavat, että he ovat pirteämpiä ja saavat enemmän energiaa, kun he syövät spirulinaa.

Klorella on aivan kuten spirulina, kuivattu leväjauhe, luonnollisesti puhdistava ja suosittu emäs detox-kuurin aikana. Sinivihreissä levissä on runsaasti entsyymejä, ja niillä on spirulinan tavoin noin 60 prosentin proteiinipitoisuus ja myös korkein mitattu klorofyllipitoisuus kaikista maailman elintarvikkeista. Se on DNA:n, RNA:n ja proteiinin lähde ja siinä on myös polysakkarideja, mineraaleja (kuten kalsium, rauta, fosfori ja kalium) ja vitamiineja (mukaan lukien B12-vitamiini). Klorellan kuiturikkaat ulommat soluseinät sitovat raskasmetalleja, mikä tekee siitä erinomaisen myrkkyjä poistavan tuotteen.

Korianteri on monipuolinen yksivuotinen mausteyrtti, joka on peräisin Etelä-Euroopasta ja Aasiasta, jossa sitä on kasvatettu yli 3000 vuotta. Tehokas kasvi on täynnä C-vitamiinia, A-vitamiinia, K-vitamiinia ja mineraaleja, kuten rautaa, kalsiumia ja magnesiumia, ja se on tunnettu siitä, että siinä on enemmän antioksidantteja kuin useimmissa hedelmissä ja vihanneksissa. Merkittävä myrkkyjen poistaja, jolla on kyky puhdistaa keho sen rasvakudoksessa olevista haitallisista aineista.

Hae tuotteet kevätpuhdistukseen lähimmästä AITO-kaupasta
tai klikkaa ostoksille verkkokauppaan.

Lehden muita artikkeleita

Hyvän olon tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa AITO hyvän olon kaupoissa ja -verkkokaupassa 2.–31.5.2019 niin kauan kuin...
Lue
Lahjaksi hyvää oloa
Kuulas iho kasvohieronnalla! GUA SHA HIERONTAKIVI Gua Sha on jadekivestä hiottu hierontakivi kasvojen ihon hoitoon....
Lue
Antioksidantti­klinikat: Hyvään hoitoon kuuluu lääkärin toteuttama ravitsemus­hoito
Ravitsemushoito ehkäisee sairauksia, edistää sairauksista toipumista sekä vähentää lisäsairauksien vaaraa. Se on...
Lue