Harmonia KSM66 lievittää stressiä

Täydenspektrin Ashwagandha-juuriuutetta sisältävä KSM66® lanseerattiin Ruotsissa lokakuussa 2017, ja siitä lähtien se on ollut yhtäjaksoisesti Ruotsin terveystuotekauppojen myydyin valmiste. Menestykselle on kaksi selitystä - vahva kliininen dokumentaatio tehosta sekä vaikutuksista ja ennen kaikkea kuluttajien tyytyväisyys tuotteeseen. Ashwaganda-juuriuutetta sisältävä Harmonia KSM66® -valmiste on nyt vihdoin myös Suomessa.

Ashwagandha (Withania somnifera) on yksi tärkeimmistä Ayurveda-lääketieteen yrteistä, jota on todistetusti käytetty yli 4000 vuotta. Ayurvedassa Ashwagandhaa kutsutaan Ayurvedan prinssiksi. Se on yksi harvoista Ayurveda-yrteistä, jota voidaan antaa kaikille kehotyypeille ja joka toimii yleisesti vahvistavana ja tasapainottavana. Nykyään tiedämme kattavan kliinisen dokumentaation perusteella, että Ashwagandhan vaikutus perustuu sen stressiä lievittävään ja stressihormoni kortisolin pitoisuutta laskevaan tehoon.

18 kliinistä tutkimusta todistaa tehon

Harmonia KSM66® -valmiste sisältää täydenspektrin Ashwagandha-juuriuuttetta (Withania somnifera), jonka teho on raportoitu 18 kliinisessä, kaksoissokkoutetussa placebokontrolloidussa tutkimuksessa. Tutkimukset on julkaistu kansainvälisissä, riippumattomissa tiedejulkaisuissa. Tutkimuksissa käytetty annos on ollut yksi kapseli (300 mg) aamuin ja illoin, mikä vastaa 6:ta grammaa juurta. Annosta voidaan tarpeen mukaan lisätä 3–4 kapseliin päivässä.

Kliinisten tutkimusten mukaan täydenspektrin Ashwagandha-juuriuute (Withania somnifera)

  • Edistää stressinsietokykyä
  • Auttaa ylläpitämään fyysistä ja henkistä suorituskykyä
  • Edistää emotionaalista tasapainoa
  • Tukee nukahtamista
  • Edistää rentoutumista
  • Tukee palautumista ja jaksamista sekä seksuaalienergiaa
  • Tukee lihasmassan kasvua

Stressi väsyttää ja lihottaa

Kun altistumme toistuvalle tai pitkäkestoiselle stressille, kortisolin tuotanto elimistössä lisääntyy. Kortisoli on lisämunuaisten erittämä hormoni, joka auttaa elimistöä sopeutumaan stressitilanteissa. Siksi sitä kutsutaan myös nimellä ”stressihormoni”. Kortisolin yksi tärkeimpiä tehtäviä on pitää veren sokeritasot riittävän korkeina stressitilanteissa vapauttamalla lihas- ja rasvasoluista energiaa (glukoosia).  

Stressitilan pitkittyessä kohonnut kortisolin tuotanto estää insuliinin toimintaa soluissa ja nostaa verensokeria. Myös ruoansulatus ja aineenvaihdunta hidastuvat, mikä vähentää kalorien kulutusta. Käyttämätön energia varastoituu rasvaksi – usein vyötärölle. Esi-isillemme tämä oli tärkeää energiavarastojen kasvattamiseksi, jotta he selvisivät hengissä stressin aiheuttajasta (kuten nälänhädästä, kylmyydestä tai kuivuudesta).

Nykyihmisellä tilanne on kuitenkin toinen. Kun energiankulutus pienenee ja elimistön metabolia häiriintyy, vastustuskykymme heikkenee ja meidän on entistä vaikeampi suojautua stressin aiheuttajalta. Väsymys ja levottomuus sekä ärtymys lisääntyvät. Energiankulutuksen pienenemisen myötä myös rasvaa polttavien sukupuolihormonien, testosteronin ja estrogeenin, tuotanto vähenee. 

KSM66® normalisoi hormonitoiminnan ja harmonisoi kehon toimintoja.  Se auttaa edistämään stressinsietokykyä ja hillitsee muodostuvan kortisolin määrää, jolloin kehon toiminta normalisoituu ja keho alkaa rauhoittua. Tästä ovat todisteena 18 kaksoissokkotutkimusta.

Harmonia KSM66 eroaa muista Ashwagandha-valmisteista

Harmonia KSM66® -valmisteen sisältämä vesi- ja maitopohjainen, täydenspektrin Ashwagandha-uute valmistetaan Green Chemistry –menetelmällä Ashwagandhan juuresta. Menetelmän kehittämiseen käytettiin 14 vuotta. Uuttamisessa ei käytetä liuottimia tai alkoholia, vaan Ayurveda-perinteen mukaisesti vettä ja luomumaitoa.
 
Monivuotisen Ashwagandhan viljelytekniikan ja pitkälle kehitellyn uuttamismenetelmän lopputuloksena on uutteesta saatu kliinisten standardien mukainen ja vaikutuksiltaan aivan ainutlaatuinen Ashwagandha-juuriuute:  
• Se sisältää korkean ja standardoidun pitoisuuden vaikuttavia aineita (withanolidit, withaferiinit, saponiinit ja alkaloidit).
• Se sisältää saman monimuotoisen koostumuksen vaikuttavia aineita kuin kuivattu tai tuore juuri.

Tarkoin tutkittu vaikutustapa

Kaikilla KSM66® käyttöaiheilla on sama yhteinen nimittäjä – ne ovat stressin tai stressihormoni kortisolin aiheuttamia. Yksinkertaisesti KSM66® edistää kehon stressinsietokykyä.
 
Kehoa tasapainottavasta ja normalisoivasta vaikutuksesta johtuen KSM66® ei voi yliaktivoida kehoa. Tasapainon palautumiseen menee kuitenkin aikaa. Vaikutus alkaa 2–3 viikon kuluessa, tuote sopii pitkäaikaiseen käyttöön. Helpota stressaantunutta oloa! 

Tuotetta on saatavilla AITO hyvän olon kaupoissa ja -verkkokaupassa.

Lehden muita artikkeleita

Kylli Kukk: Jooga kasvattaa emotionaalisia muskeleita
Helsingissä sijaitseva joogakeskus Shanti on Kylli Kukkille kuin oma lapsi. Työhön motivoi rakkaus joogan opettamista...
Lue
Hyvän olon tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa AITO hyvän olon kaupoissa ja -verkkokaupassa 1.–28.2.2019 tai niin kauan kuin tuotteita...
Lue
Kotimaiset shampoopalat suurella sydämellä
Joko olet kokeillut ekologisia ja hellävaraisia shampoopaloja? Carita Cosmetiikan Merilevä Shampoopala valmistetaan 100...
Lue