Hallitsevatko kipu ja kolotukset elämääsi?

Reilusti yli miljoona suomalaista käyttää vuosittain reseptillä määrättyjä tulehduskipulääkkeitä. Lisäksi käsikaupasta saatavia lääkkeitä ostetaan suuria määriä itsehoitoon. Tulehduskipulääkkeet sopivat tilapäiseen käyttöön, mutta monilla kroonistuneet kivut tai tulehdustilat ajavat siihen pisteeseen, että käytöstä tulee pitkäaikaista tai päivittäistä.

Eihän kukaan halua kestää jatkuvaa kipua. Myös flunssan ja kuumeen ensioireissa tartutaan monesti liiankin herkästi lääkepurkkiin. Tulehduskipulääkkeiden runsas käyttö on todettu kohtalokkaaksi erityisesti vatsan ja suoliston kannalta. Onko vaihtoehtoja?
 

Lääkkeiden haittoja

Tuki- ja liikuntaelinsairaudet (Tules) ovat yleisiä, ja kukaan tuskin säästyy niiltä kokonaan. Noin miljoonalla suomalaisella on nivelrikko (artroosi) joka on yleisin niveltauti. Fibromyalgia, kihti ja reumaattiset immuunitulehdukset ym. ovat monelle arkipäivää ja niinpä tulehduskipulääkkeiden käyttö lisääntyy.

Harva ottaa huomioon niihin liittyviä riskejä. Noin joka toisella käyttäjistä todetaan tulehdusta ohutsuolen limakalvolla, mikä heikentää vastustuskykyä ja ravinteiden imeytymistä. Peräti 70–90 prosentille kehittyy mahalaukkuun ja ohutsuolen alkuosaan pinnallisia limakalvovaurioita. Tulehduskipulääkkeet rasittavat myös maksaa.
 

Kurkumaa kipuihin?

Kurkumalla, joka on maustekasvi, tehtiin vuosina 2000–2013 yli 5000 erilaista tutkimusta. Suurimman kiinnostuksen kohteena on ollut sen mahdollinen apu nivelongelmissa. Mm. seuraaville kurkumaa koskeville terveys­väittämille ollaan hakemassa hyväksyntää ­EFSAsta eli Euroopan elintarviketurvallisuusvirastosta:

  • auttaa vähentämään tulehdusta ja oksidatiivista stressiä
  • auttaa ylläpitämään maksan terveyttä
  • auttaa suojaamaan niveliä
  • auttaa ylläpitämään nivelien joustavuutta
  • käytetty helpottamaan ruoansulatusta
  • tukee maksan toimintaa ja sapen eritystä.
     

Vahva kurkumiini 

Kurkumiini ja kurkuminoidit ovat kurkumajuuren aktiivisia ainesosia. Jauhetussa mausteessa kurkumiinin pitoisuus on varsin vähäinen. Jos halutaan, että keho saa tärkeimmät terveysvaikutukset, ei riitä, että syö raakaa kurkumaa tai kuivattua jauhetta. Kurkumiini metaboloituu nopeasti ja imeytyvyys verenkiertoon on heikkoa.

Markkinoilla on erilaisilla menetelmillä käsiteltyjä uutteita. Yksi menetelmä on osoittautunut erityisen tehokkaaksi, ja sitä kutsutaan nimellä BCM-95® -uute. Siinä on hyödynnetty kurkuman omia eteerisiä öljyjä, jotka parantavat ratkaisevasti bioaktiivisuutta, vahvuutta ja imeytyvyyttä. Biomedin Vahva Kurkumiini BCM-95® on puhdas ja vahva kurkumiinivalmiste.
 

Muista myös Iocidin Plus: kolme luonnon tehoainetta yhdessä

Vuodenaikojen vaihtuessa kehon puolustuskykyä voi tukea luonnollisin keinoin. Monikäyttöisessä Iocidin Plus -kapselissa yhdistyy kolmen luonnontuotteen; oliivinlehtiuutteen, greippiöljyn ja oreganoöljyn vahva vaikutus. 
 

Tuotteita on saatavilla AITO hyvän olon kaupoissa ja -verkkokaupassa.

Lehden muita artikkeleita

Luontaistuntija on nyt AITO hyvän olon kauppa!
Joko huomasit, että meillä on uusi nimi? Luontaistuntijasta on tullut AITO hyvän olon kauppa! Uusi nimemme...
Lue
Hyvän olon tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa AITO hyvän olon kaupoissa ja -verkkokaupassa 1.10.–30.10.2018 tai niin kauan kuin...
Lue
Aitoa terveyttä & vahvaa vastustuskykyä!
Yksi tärkeimmistä asioista on ainakin huolehtia riittävästä D-vitamiinin, sinkin ja C-vitamiinin saannista, sillä ne...
Lue