Granaattiomenasta parempaa elämänlaatua aikuiselle miehelle

Oletko yksi niistä miehistä, joilla tiheä virtsaamisen tarve ja rakon hidas tyhjeneminen on alkanut rajoittaa elämänlaatua? Etenkin yöaikaan kiusaava vessassa juoksu katkoo ikävästi unta. Huonosti nukuttu yö johtaa helposti väsymykseen ja kärttyisyyden puuskiin myös päivällä, mikä koettelee helposti jo kumppaninkin hermoja.

Virtsatessa kastuvat kengänkärjet ja edellä mainitut kiusat johtuvat usein eturauhasen laajenemisesta. Eturauhasen hyvänlaatuinen liikakasvu on luonnollinen ilmiö, joka on yleisimmin seurausta iän myötä tapahtuvasta mieshormonin eli testosteronin määrän hiipumisesta. Muutokset eturauhasessa ilmenevät vähitellen 50–60 vuoden iässä ja yleistyvät edelleen vuosien karttuessa. Vastaavia oireita voi toki esiintyä myös nuoremmilla miehillä. Eturauhasen laajeneminen ei ole aina iästä kiinni.

”Miehen ikään” varttumisen ei tarvitse tarkoittaa elämänlaadun rapistumista. Päinvastoin. Terveet elämäntavat, riittävä liikunta ja lepo sekä monipuolinen ruokavalio auttavat pitämään mielen, vireyden ja terveyden huipussaan. Potkua miehiseen hyvinvointiin voi lisäksi saada jo kuningas Salomonin tuntemasta terveyspommista, granaattiomenasta.

Maailmalla tutkittu ja toimivaksi todettu granaattiomena

Granaattiomena (Punica granatum) on vähitellen yleistymässä myös suomalaisilla hedelmätiskeillä. Hyvästä syystä, sillä se on yksi maailman vanhimmista ja suosituimmista ns. super fruiteista. Muista superhedelmistä poiketen granaattiomenalla ei ole ainoastaan vuosisatoja pitkää käyttöhistoriaa ja vankkaa asemaa muinaisissa kulttuureissa. Granaattiomenan terveysvaikutuksista on myös vahvaa tieteellistä näyttöä. Näyttö ei ole vielä johtanut EU:n hyväksymään terveysväittämään. Tutkimukset kuitenkin jatkuvat ja tilanteen voi olettaa muuttuvan.

Monipuoliset vaikutukset miehiseen hyvinvointiin

Intensiivisimmät granaattiomenatutkimukset kohdistuvat eturauhasen hyvinvointiin. Etenkin Yhdysvalloissa on jo usean vuoden ajan seurattu granaattiomenan vaikutuksia miesten eturauhaseen. Jo aiemmin sen on todettu vaikuttavan mm. kolesteroliarvoihin, verenpaineeseen ja solujen hapettumisen estoon. Myös kokemukset miesten seksuaalisen aktiivisuuden paranemisesta on osoitettu tieteellisesti usean eri vaikutusmekanismin kautta.

Valtaosa granaattiomenan vaikutuksista liittyy erityisesti yli viisikymppisen miehen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Levollinen yöuni, hyvä rakkauselämä ja sydämen hyvinvointi heijastuvat silti väistämättä myös puolison elämänlaatuun. Ja onhan granaattiomena yhtälailla naisille sopiva terveyspommi: sydän-ystävällinen anti-aging-tuote.

Parhaat tehoaineet hedelmän kuorissa ja mehussa

Nykytiedon mukaan granaattiomenan terveysvaikutukset johtuvat sen ns. polyfenolisten yhdisteiden huimasta määrästä ja laajasta kirjosta. Niistä tärkeimpiä ovat granaattiomenalle tyypilliset punikalagiinit ja ellagiinihappo. Granaattiomenoiden ystävien pettymykseksi valtaosa sen tehoaineista sijaitsee sen nahkeissa ja kitkeränmakuisissa kuorissa – ei mehukkaan malton ympäröimissä syötävissä siemenissä. Toki hedelmästä puristetusta täysmehustakin saa paljon hyvää, ja niitä kannattaa nauttia jatkossakin.

Granaattiomenan tehoaineet helposti tabletissa

Oy Valioravinto Ab on Suomen vanhin luontaistuotealan yritys, jonka valikoimissa on vahvoja naisellisen hyvinvoinnin huipputuotteita. Omega7-kaksoistyrniöljyn ja KarpaLact Strong -kapseleiden rinnalle on noussut myös miehistä elämänlaatua parantava ravintolisä, Prostasin.

Granaattiomenan laajat käyttökohteet ovat olleet Valioravinnolle tuttuja jo vuosien takaa. Siksi miehisen tuotteen tehoaineeksi valittiin monipuolinen granaattiomena. Prostasinissa on huomioitu tärkeä seikka; valtaosa tieteellisistä tutkimuksista on tehty koko hedelmästä valmistetuilla täysmehuilla. Siksi tabletit valmistetaan vakioitujen granaattiomenauutteiden seoksesta, joka vastaa parhaalla tavalla koko hedelmän monipuolista sisältöä. Eikä siinä vielä kaikki. Prostasin sisältää myös mm. testosteronitasoja ylläpitävää sinkkiä sekä lykopeenia, jotka täydentävät granaattiomenan miehille edullisia vaikutuksia.

Tuotteeseen valitut granaattiomenat on viljelty ja jalostettu uutteiksi Espanjassa. Prostasin valmistetaan Pietarsaaressa Valioravinnon omalla reseptillä.

Miehet kehuvat levollisia yöunia

Granaattiomenan tehoaineiden toimivuudesta ja edullisesta hinnasta on saatu runsaasti kiitosta. Kahden tabletin päiväannoksella muutoksia on havaittu jo parissa viikossa. Kokeile sinäkin ja kerro Valioravinnolle omista kokemuksistasi.

Lisätietoja granaattiomenasta: www.valioravinto.fi

Lehden muita artikkeleita

Suolisto kuntoon
Suolisto on terveytemme kehto. Nyt on aika laittaa suolisto kuntoon, näillä ohjeilla se onnistuu. Suoliston...
Lue
Suomalainen piigeeli on hellinyt vatsoja jo vuosia
Monet kärsivät happamista röyhtäisyistä ja närästyksestä, jotka voivat johtua vatsahapoista. Vatsalaukussa muodostuvat...
Lue
Voisiko ulkoinen glukosamiini auttaa? Nivelkipu – lihassärky – jomotus
Nivelet tekevät mahdolliseksi luidenväliset liikkeet ja sen, että voimme liikutella, kiertää ja taivuttaa kehoamme....
Lue