Gluteenittomat piparkakut

Aihealueet: 
gluteeniton
pipari
joulu
  • noin 1 dl kookosöljyä tai muuta rasvaa
  • 1 dl kaurakermaa
  • 1 1/4 dl kookossokeria
  • 2 rkl hunajaa tai agave-siirappia
  • 2 tl kanelia
  • 1 ½ tl pomeranssinkuorta
  • 1 tl kardemummaa
  • ½ tl inkivääriä ja neilikkaa
  • ripaus suolaa

Kuumenna ainekset kattilassa ja anna seoksen hieman jäähtyä. Lisää sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet:

  • 3 dl gluteenittomia jauhoja (käytin tummaa riisijauhoa)
  • 2 dl tattarijauhoja
  • 1 tl soodaa

Sekoita jauhot rasva-mauste -seokseen huolellisesti. Anna taikinan levätä jääkaapissa yön yli. Seuraavana päivänä kauli (kahdessa osassa) levyksi ja painele muoteilla kekseiksi. Kun kylmää taikinaa vaivaa hetken käsissä, sen pitäisi notkistua ja tulla helposti käsiteltäväksi. Paista 200 asteessa n. 7 minuuttia.

Resepti ja kuva: Anni Salminen / Cocovin keittiö