Gluteenittomat karpalo-kookoskeksit (24 kpl)

Aihealueet: 
gluteeniton
karpalo
kookos
keksi

Sokerin määrää voi säätää oman makunsa mukaan. Tuhdeimmat ja mehevimmät keksit syntyvät reippaammalla annoskädellä, kun taas pienemmällä sokeriannoksella keksit kuivahtavat hitusen enemmän, sellaisiksi mukaviksi arkikekseiksi.

  • 1,5 dl voita (n. 100g)
  • 1-2 dl sokeria (esim. 1/2 dl kookossokeria, 1/2 dl puhdistamatonta ruokosokeria)
  • 1 rkl raastettua luomuappelsiininkuorta
  • 1/2 tl aitoa vaniljajauhetta
  • 1 kananmuna
  • 4 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. 2 dl kookosjauhoa, 2 dl tattarijauhoa)
  • (2 tl psylliumkuitua, jos gluteeniton jauhoseos ei sisällä psylliumia valmiiksi)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl Kalaharin suolaa
  • 1 dl kuivattuja karpaloita
  • 1 dl kookoshiutaleita

1. Sekoita sula voi, sokeri, appelsiininkuori ja vaniljajauhe kulhossa sähkövatkaimella. Vatkaa joukkoon kananmuna.
2. Sekoita kuivat aineet erillisessä kulhossa. Sekoita kuivat aineet voiseoksen joukkoon.
3. Lisää karpalot ja kookoshiutaleet. Älä pelästy, vaikka taikina saattaa aluksi vaikuttaa kuivalta, siitä muodostuu lopulta helposti muovailtava taikinamassa.
4. Muotoile taikinasta halkaisijaltaan n. 3 cm palloja, asettele niitä leivinpaperin päälle noin 6 cm etäisyydelle toisistaan (tai voideltuun peltimuffinivuokaan) ja painele palloista litteitä keksejä.
5. Paista 175-asteisessa uunissa 11-15 minuuttia.

Keksit säilyvät kuivassa säilytysastiassa valolta suojattuna noin pari viikkoa.

Resepti ja kuvat: Mia-Elina Aintila / Cocovin keittiö