Gluteenittomat flapjack-myslipatukat

Aihealueet: 
gluteeniton
mysli
patukka

Flapjack tarkoittaa kaurasta tehtyä makeaa mysli- tai energiapatukkaa, jossa ei yleensä rasvaa ja lisättyä sokeria säästellä. Ellei satu olemaan kyse kaltaisestani keittiöhirmusta. Energiapitoisia patukat toki on näinkin, mutta ainakin makeus tulee täysin luonnollisesta lähteestä ja rasvan määräkin on varsin maltillinen. Herkullisia kaiken kaikkiaan. Minusta nämä sopivat makeanhimon taltuttamiseen leivoksen sijasta tai välipalaksi aktiivisen elämän keskellä. Tein levyn leipävuoassa, jolloin patukoista tuli aika paksuja. Taikina olisi ollut kuitenkin helppo ja koossapysyvä ihan muotoiltavaksi siihen uunipellille leivinpaperin päälle, mutta muistanpa tuon sitten ensi kerralla.

Keitä vettä vedenkeittimessä ja mittaa taatelit sauvasekoittimen kulhoon. Kaada vesi päälle ja anna pehmentyä puolisen tuntia. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Soseuta taatelit ja laita lämpimään seokseen kookosöljy pehmenemään. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita taateli-rasva-seos kuiviin aineisiin. Levitä leivinpaperille noin parin sentin paksuiseksi levyksi ja paista uunissa 20-25 minuuttia. Uunittamisen jälkeen siirrä levy uunipelliltä ja anna jäähtyä ennen leikkaamista. Itse en malttanut.

Resepti ja kuva: Anni Salminen / Cocovin keittiö