Flunssan ehkäisy luonnollisin keinoin

Mitäpä, jos tänä syksynä pysyisitkin terveenä? Kehomme pyrkii luontaisesti terveyteen, tehden jatkuvasti työtä torjuen erilaisia taudinaiheuttajia ja pitäen vastustuskykymme kunnossa. Se, kuinka tehokkaasti tässä työssä onnistumme, on riippuvaista elin­tavoistamme, ruokavaliostamme, stressitasostamme ja myös mielialastamme.

Erityisesti pohjoisella pallonpuoliskolla vaihtelevat lämpötilat ja sääolosuhteet vaikuttavat sairastumisherkkyyteen. Kun kesän lämmin sää muuttuu syksymmällä koleammaksi, altistumme hetken helpommin erilaisille flunssaviruksille. Kun tiedostat tämän, voit varautua tukemaan terveyttäsi hyvissä ajoin!

Kamppaa ensin stressi

Stressi on useimmiten ensimmäinen tekijä, joka haastaa immuniteetin. Jaksamisen äärirajoilla kamppaileva ihminen sairastuu helpommin ja voi myös toipua normaalia hitaammin. Tarkkaile jaksamistasi sekä stressitasoasi ja pyri löytämään mieltä ja hermostoa palauttavia keinoja jokaiseen päivään. Riittävä liikunta, sosiaaliset suhteet sekä rentoutuminen vapaa-ajalla synnyttävät hyvän olon hormoneja kehoon, mikä auttaa pysymään terveenä. Riittävä ja laadukas uni liittyy lisäksi olennaisesti stressinhallintaan.

Nykysuositusten mukaan kasviksia tulisi nauttia päivässä vähintään puoli kiloa ja niiden tulisi olla monipuolisia ja värikkäitä. Kasvisten sisältämät vitamiinit, kivennäisaineet ja tuhannet kasviravinteet tukevat terveenä pysymistä. Erityisesti jos päivän kasviskiintiösi ei täyty, puhtaita ja alkuperäisiä kasviraaka-aineita sisältävät ravintolisät voivat täydentää ruokavaliotasi ja tukea näin terveenä pysymistä. Luonnollisien, lisäaineettomien ravintolisien etu on myös se, että keho tunnistaa sille tarjotun ravinteen helpommin. Vältä myös ylimääräistä lisättyä sokeria sekä sokerisia juomia, leivonnaisia ja makeisia, sillä sokeri voi alentaa vastustuskykyä ja villitä viruksia!

Iskikö flunssa sittenkin?

Yritit kaikkesi, mutta nenä valuu ja kurkkua kutittaa? Aina emme voi estää flunssan tuloa. Voit kuitenkin ottaa luonnon parhaat tehokeinot käyttöön ja pyrkiä toipumaan nopeammin. Mustaselja, oregano, valkosipuli, inkivääri ja astragalus ovat perinteisiä rohdoksia, jotka sisältävät viruksia ja bakteereita torjuvia ainesosia.

NORDIQ Nutrition Immune Complex sisältää näitä kaikkia kasveja, sekä lisäksi mahonianjuurta ja maitakesientä. Tuote on suunniteltu tukemaan immuunipuolustuksen normaalia toimintaa ja suoliston mikrobitasapainoa. Päiväannokseksi suositellaan 1-3 kapselia ja samalla on hyvä pitää huolta levosta ja terveellisestä ravinnosta. Tuote sopii käytettäväksi myös vastustuskyvyn ylläpitoon pidemmällä aikavälillä yhden kapselin päiväannoksella.

NORDIQ Nutrition -ravintolisäsarja on suunniteltu tarjoamaan toisiaan synergisesti tukevia kasviksia, kasviravinteita sekä bioaktiivisia vitamiineja. Tuotteet eivät sisällä lisä- tai täyteaineita, makeutusaineita tai sokeria, gluteenia, vehnää, maitoa, soijaa tai hiivaa ja ne sopivat kasvissyöjille ja vegaaneille.

Lehden muita artikkeleita

Hyvän olon tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa AITO hyvän olon kaupoissa ja -verkkokaupassa 30.8.–30.9.2018 tai niin kauan kuin...
Lue
Hyvän mielen Viridian-vinkit syksyyn!
  Viridian Sahramiuute + kehäkukka Viridian Nutrition on valinnut sahramiuutteen vuoden 2018...
Lue
Naisellisen hyvinvoinnin tukipilarit; Karpalo ja maitohappobakteerit
Karpalo on virtsateiden ystävä Karpalo on tunnettu ja tieteellisestikin perusteltu apu naiselliseen hyvinvointiin. Se...
Lue