Energiaa stressiin ja väsymykseen

Stressillä tarkoitetaan fyysisinä, psyykkisinä ja sosiaalisina oireina sekä toimintahäiriöinä ilmenevää häiriötilaa, joka johtuu yksilön kokemuksesta olla kykenemätön selviytymään häneen kohdistuvista vaatimuksista.

Stressihormoni kortisolin kohotessa oireet voivat olla monet: ahdistus, hermojen kireys, lihominen, suurentunut diabeteksen ja sydän- ja verisuonitautien riski ja jopa luukato. Lisäksi stressi tyhjentää energiavarastomme. Se voi vaikuttaa myös kilpirauhasen ja lisämunuaisen säätelyjärjestelmiin.
 

Adaptogeenit ja stressi?

Adaptogeeni on yleisnimike rohdoksille, joita käyttämällä autetaan kehoa mukautumaan (adaptoitumaan) haastavaan sisäiseen tai ulkoiseen stressiin. Adaptogeeneinä käytettyjä kasveja on tunnettu alkujaan monissa eri kulttuureissa.

Yleisimmin tunnettuja adaptogeeneja ovat ginsengit, basilikan sukuinen tulsi, ashwaganda ja meillä Suomessakin villinä kasvava ruusujuuri. Sienet eivät ole perinteisessä mielessä adaptogeenejä, mutta muutamilla niistä on adaptogeenisiä vaikutuksia. Niitä ovat mm. cordyceps, maitake, reishi eli lakkakääpä ja siitakesienet.
 

Maitake eli koppelokääpä

Maitake on viime aikojen tutkituimpia lääkinnällisiä sieniä sen sisältämän beetaglukaanin ansiosta. Sillä saattaa olla toivottua vaikutusta verenpaineen ja verensokerin pitämisessä normaalina, mutta sienen beetaglukaani herättelee myös elimistön uinuvaa vastustuskykyä ja taistelee vapaita happiradikaaleja vastaan.

Astragalusta, toiselta nimeltään kurjenherneenjuurta, on käytetty pitkään kiinalaisessa lääketieteessä edistämään pitkäikäisyyttä, aktivoimaan immuunipuolustusta, tukemaan sydämen ja verenkiertoelimistön toimintaa, flunssan ja ylähengitysteiden infektioihin sekä allergian ja astman hoitoon.
 

Ruusujuuri (Rhodiola rosea)

Tämä Pohjolan gingseng on maksaruohokasvi. Ruusujuurella on osoitettu olevan samanlaisia vaikutuksia kuin gingseng-juurella. Sen koetaan mm. vähentävän väsymystä, kohentavan mielialaa ja jopa vauhdittavan muistia ja keskittymiskykyä. Ruusunjuuri sopii urheilijalle ja kuntoilijalle kun tarvitaan nopeaa energiaa rasitustilanteissa. Kansanlääkinnässä kasvia on käytetty yli 1000 vuotta.

SOD-entsyymi on kehomme voimakkain antioksidantti. Sitä on lähes kaikissa kehomme soluissa, erityisesti aivoissa, kilpirauhasessa ja maksassa. SOD entsyymi suojaa solujamme hapetusstressiltä.
 

Ashwagandha eli rohtokoiso

Intian gingsenginä tunnetun kasvin nimi suomeksi käännettynä tarkoittaa: vahva kuin hevonen. Tiibetissä ja Intiassa kasvin ajatellaan olevan yleisvahvistava, stressiä lievittävä ja mielialaa kohottava, mutta myös nuorentava. On ehdotettu myös, että ashwagandha voi vahvistaa heikentynyttä ja rauhoittaa ylikierroksilla olevaa immuunipuolustusta, mikä viittaisi sen olevan hyödyllinen myös autoimmuunisairauksissa.
 

****

Vahva vastustuskyky luonnollisesti

Tuorepakastekuivattuja kasveja ja rohdoksia kuten maitakea ja astralagusta sisältävä NORDIQ Nutrition Immune Complex tukee vastustuskykyä, suolistomikrobiflooraa ja vireystilaa etenkin kylmänä ja pimeänä vuodenaikana. Tuote on vegaaninen eikä sisällä lisä- tai täyteaineita.
 

Intian ginseng

Puhdistamon ashwagandha on kliinisesti tutkittu uutejauhe ashwagandhasta. Stressinsietokyvyn kasvattaja, sekä lyhyt -ja pitkäkestoisen muistin parantaja.
 

Vahva ruusujuuriuutetabletti

Dynaforce Extra Strong: vireyttä, voimaa ja kuntoa

  • Kestävyyttä urheilusuorituksiin
  • Keskittymistä ja tarkkaavaisuutta
  • Virkeyttä ja hyvää mielialaa
  • Vahva ja vakioitu koostumus: 16 mg rosavineja ja 4 mg salidrosideja / tabletti
     

Virtaa väsyneelle

EnergyWay energian ja yleiskunnon kohottamiseen tai tilapäiseen väsymykseen. SOD-entsyymi -ruusujuurivalmiste. Antamaan lisää suorituskykyä rasitustilanteissa esimerkiksi vuorotyön vaatimiin rytminvaihdoksiin, tiiviisiin työrupeamiin, urheilun yhteydessä sekä arjen askareissa. Nopeaa energiaa rasitustilanteissa.
 

Tuotteita on saatavilla Luontaistuntija-myymälöissä ja -verkkokaupassa.
 

Sinua saattaa kiinnostaa myös: Lisämunuaisuupumus – yleinen, mutta huonosti tunnettu vaiva

Lehden muita artikkeleita

Luontaistuntija-tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa myymälöissä ja verkkokaupassa 1.9.–28.9.2017 tai niin kauan kuin tuotteita riittää. Valikoima...
Lue
Nautitaan syksystä terveinä!
Omia ravintovarastojaan kannattaa alkaa täydentää ajoissa, vaikka kesän jälkeen tuntuisi vielä virtaa riittävän. Kestää...
Lue
Kananmunasta nopea ja vastuullinen vaihtoehto niveltesi hyvinvointiin
Jo vuosikymmenten ajan niveltuotteet ovat sisältäneet perinteisiä nivelille tärkeitä aineosia, kuten...
Lue