Energiaa ja vastustuskykyä Super VitaVoimasta

Vuoden pimeimpään aikaan kaipaamme joskus myös sisäisesti lisää virtaa jaksamiseemme. Helposti ja turvallisesti saamme sitä hyvin imeytyvistä vitamiineista ja hivenaineista.

Ruokaan ja ravitsemukseen liittyvät asiat ovat tällä hetkellä paljon esillä mediassa. Eikä ihme, koska hyvä ja tasapainoinen ravinto on keskeisessä asemassa hyvinvointimme rakentumisessa. Toki voidaksemme henkisesti ja fyysisesti hyvin, tarvitsemme myös riittävästi unta ja liikuntaa sekä mieleistämme sosiaalista elämää.

Hyvin imeytyvillä vitamiineilla ja hivenaineilla vahvuutta arkeen

Aina hyvinkään koostettu ruokavalio ei sisällä riittävästi vitamiineja tai hivenaineita. Myös hyvien rasvahappojen saanti voi olla liian niukkaa. Terveellinen ja monipuolinen ruoka saattaa sisältää melko runsaasti näitä elimistön hyvinvoinnille välttämättömiä suoja-aineita, mutta elimistö voi joskus tarvita niitä tavallista enemmän esimerkiksi kaamosväsymyksen poistamiseen tai vastustuskyvyn vahvistamiseen. Vitamiinit ja hivenaineet ovat tärkeitä myös hormonitoiminnan ja limakalvojen hyvinvoinnin ylläpitämiseen. On hyvä pitää mielessä, että täydentämällä ruokavaliota hyvin imeytyvällä vitamiini-hivenainevalmisteella, voidaan merkittävästi helpottaa ja tukea elimistön toimintakykyä.

Hyvin imeytyvät hivenaineet ja vitamiinit

Bioteekin Super VitaVoima on monipuolinen, vahva ja tasapainoinen vitamiini-hivenainekapseli. Siinä on kaikki päivän vitamiinit (A-, B-, C-, D-, E- ja K-vitamiinit) sekä 8 eri hivenainetta hyvin imeytyvässä muodossa. Lisäksi siinä on flavonoideja, beetakaroteenia, luteiinia ja lykopeenia niiden luonnollisista lähteistä esimerkiksi samettikukasta ja tomaatista. D-vitamiinia Super VitaVoimassa on vain 5 mikrogrammaa, joten VitaVoiman lisäksi kannattaa nauttia erillistä D-vitamiinilisää, esimerkiksi hyvin imeytyvää Super D-vitamiinia.

A-vitamiinia iholle ja limakalvoille, B-vitamiineja hermoille ja jaksamiselle

Vuosia sitten varoiteltiin A-vitamiinin liikasaannista. Nyt tilanne on muuttunut lähes päinvastaiseksi; lukuisilla suomalaisilla on havaittu olevan jopa puutetta A-vitamiinista. A-vitamiini on tärkeä silmille ja näkökyvylle, mm. hämäränäkö vaatii toimiakseen riittävästi A-vitamiinia. Myös limakalvojen ja ihon hyvinvoinnille sekä vastustuskyvylle A-vitamiini on tärkeä. Super VitaVoimassa osa A-vitamiinista on valmiissa muodossa ja osa esiasteena beetakaroteenina.

B-vitamiinit osallistuvat moniin elintoimintoihin kehossamme. Hermosto ja monet psykologiset toiminnot vaativat riittävästi B-vitamiineja jaksaakseen usein kiireistä länsimaista elämänmenoa. Samoin hormonitoiminnot, vastustuskyky sekä energia-aineenvaihdunta ovat riippuvaisia B-vitamiineista normaalin toimintansa ylläpitämiseksi. Vaikka tiedetään, että B-vitamiinit poistavat väsymystä ja uupumusta, kannattaa kokeilla B-vitamiinin nauttimista illalla yhdessä magnesiumin kanssa; ne ovat hyvä parivaljakko rentouttavalle nukkumiselle. B-vitamiineista esimerkiksi biotiini on tärkeää limakalvoille, sekä hiusten ja ihon kauneudelle.

Kromia sokeriaineenvaihdunnalle, mangaania sidekudoksille

Kromi on mukana sokeriaineenvaihdunnassa ja kromin riittävä saanti poistaakin useimmilta liiallista makeannälkää. Super VitaVoiman kromi on kromipikolinaattia, joka on erityisen hyvin imeytyvä kromiyhdiste. Kromin vaikutusta tehostaa VitaVoimassa mangaani, joka on myös mukana sokeriaineenvaihdunnassa. Mangaani kuuluu emäksisiin kivennäisaineisiin ja sillä on tärkeä rooli elimistön happo-emästasapainon ylläpitämisessä.  Mangaania tarvitaan myös sidekudoksille ja luustolle sekä energia-aineenvaihdunnalle. Lisäksi mangaani on soluja hapettumiselta suojaava antioksidantti.

Sinkkiä testosteronille, iholle, hiuksille, immuunijärjestelmälle...

Sinkki toimii sadoissa elimistömme aineenvaihduntareaktioissa. Sitä tarvitaan mm. rasvahappojen, hiilihydraattien ja valkuaisaineiden muodostuksessa sekä immuunijärjestelmän toiminnassa. Hedelmällisyydelle ja lisääntymiselle se on myös hyvin tärkeä hivenaine. Eturauhasessa on paljon sinkkiä ja siksi riittävä sinkin saanti on avainasemassa ajateltaessa eturauhasen hyvinvointia. Yli 50-vuotiaiden miesten kannattaisi huolehtia erityisen huolellisesti hyvin imeytyvästä sinkkilisästä ja varmistaa sen tarpeeksi suuri päiväsaanti. Sinkki on myös ”kauneusmineraali”. Se edistää ihon, hiusten ja kynsien hyvinvointia sekä suojaa kehoa hapettumiselta. Super VitaVoiman sinkki on hyvin imeytyvää aminohappokelaattia, sinkkibisglysinaattia.

Kaamosväsymykseen reilusti C-vitamiinia

Kaikille tuttua C-vitamiinia keho tarvitsee yli 300 kemiallisessa tapahtumassa. C-vitamiiniakin Super VitaVoimassa on runsaasti, 250 mg per kapseli. C-vitamiinin tehoa vahvistamassa VitaVoimassa on bioflavonoideja. Super VitaVoimassa on myös monivitamiinivalmisteissa harvemmin esiintyviä hivenaineita, kuten booria, jodia ja molybdeenia. Boori on tärkeää erityisesti nivelille ja luustolle, jodi kilpirauhaselle. Molybdeeni on tärkeää etenkin allergisille ja se on oleellisena osana kolmessa elimistön entsyymissä. 

Kaikki hyvä yhdessä kapselissa

Super VitaVoiman avulla on helppoa parantaa suojaravinteiden saantia. Monipuolisen koostumuksensa ja hyvin imeytyvien aineosiensa ansiosta se on erinomainen valinta varmistamaan vitamiinien ja hivenaineiden riittävä päivittäinen saanti.

Tuote on saatavilla Luontaistuntija-myymälöistä ja verkkokaupasta.

Lehden muita artikkeleita

Muista monipuolinen Carmolis myös Jouluna
Carmolis Yrttitipat on kuin luotu pohjoisiin olosuhteisiimme. Sveitsiläisen laatutuotteen vaikutuksista nautitaan silti...
Lue
Voiko itse vaikuttaa aivojen hyvinvointiin?
Uusi Neuroglandin Forte - hyviä rasvoja aivoille Fosfolipidit Aivot muodostuvat pääasiassa rasvasta (60 % aivojen...
Lue