Elinvoimaa ravinnosta

Ravinnolla on suuri vaikutus kehoomme. Olemme biokemiallinen organismi, jossa kemialliset reaktiot vaativat ravintoaineita toimiakseen. Kaiken kaikkiaan tarvitsemme noin 40 erilaista ravintoainetta päivittäin. 

Monipuolinen, vähän käsitelty ruoka sisältää runsaasti ravintoaineita. Täysjyvävehnäjauhossa on magnesiumia ja sinkkiä noin neljä kertaa enemmän kuin tavallisessa jauhossa. Myös B-vitamiineja on paljon enemmän (lähde: fineli.fi).

Ruoanvalmistus ja säilytys vaikuttavat myös pitoisuuksiin. Kuumuus tuhoaa vitamiineja ja keitinveteen liukenee suojaravintoaineita, joiden korkeimmat pitoisuudet ovat viljojen ja kasvisten kuoriosassa.
 

Emme ole mitä syömme vaan mitä imeytyy

Kun ruoansulatus on kunnossa, saamme mahdollisimman paljon ravintoaineita kehon käyttöön. Emme ole, mitä syömme, vaan sitä mitä ruoansulatuksemme ja suolistobakteerimme ravinnosta muokkaavat ja mitä imeytyy elimistömme käyttöön. 

Valitaan siis itselle sopivaa ruokaa, jota on käsitelty mahdollisimman vähän: monipuolisesti erilaisia kasviksia sekä tuoreena että miedosti kypsennettyinä, runsaskuituisia täysjyväviljatuotteita, sopivasti hyvälaatuista valkuaista ja korkealaatuista rasvaa.
 

Ravintolisät ja elinvoima

Ravintolisillä voi varmistaa, että elimistö saa riittävästi ravintoaineita. Esimerkiksi stressissä ravintoaineiden tarve on tavallista suurempi, ja silloin monivitamiinin käyttö on perusteltua. Jauhemaisia ravintolisiä on helppo käyttää sellaisenaan veteen sekoitettuina tai lisättynä jogurtin tai smoothien joukkoon. 

Bioteekin Elinvoima -sarjaan kuuluu viisi ravintorikasta ja helppokäyttöistä tuotetta jauheina ja rouheina.

  • Hyvänmakuinen Elinvoima Kuitu sisältää runsaasti kuitua kaurasta, pellavasta, hampusta ja psylliumista, sillä eri kuiduilla on erilaisia vaikutuksia. Lisänä on tyrniä, karpaloa ja lakritsinjuurta. 
  • Luonnollinen ja ravintorikas Elinvoima Viherjauhe sisältää mm. nokkosta, spirulinaa, vehnänorasta, porkkanaa, hernettä ja parsakaalia.
  • Kuureittain käytettävä, hellävarainen mutta tehokas Elinvoima Puhdistuskuuri sisältää puhdistavia kuituja ja yrttejä, mm. nokkosta, kultapiiskua ja voikukkaa.
  • Elinvoima NivelPii on täsmävalmiste nivelten ja luuston hyvinvoinnille. Sen sisältämät piimaa, C-vitamiini ja hivenaineet (boori, molybdeeni, kromi) tekevät koostumuksesta rikkaan ja monipuolisen. Mukana on myös ruusunmarjaa ja tyrniä.
  • Elinvoima Merilevä sisältää luonnonmukaisesti tuotettua merilevärouhetta Ulko-Hebridien puhtaasta luonnosta. Merilevä on ravintoainerikas kasvi, joka sisältää erityisen paljon luontaista jodia, joka tukee energia-aineenvaihduntaa ja kilpirauhasen toimintaa.

Ruoka on yksi elämän suurista nautinnoista. Valmistetaan ruoka rakkaudella ja syödään rauhallisella, kiitollisella mielellä. Hyvin ravitussa kehossa on hyvä asua. 
 

Tuotteita on saatavilla Luontaistuntija-myymälöissä.

Lehden muita artikkeleita

Luontaistuntija-tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa myymälöissä ja verkkokaupassa 1.3.–30.3.2017 tai niin kauan kuin tuotteita riittää. Valikoima...
Lue
Enemmän kuin kasvojenkohotus
Skin Care™ Collagen Filler -tuotteen ravintoaineet kulkeutuvat verenkierron kautta ihon syvimpiin kerroksiin ja...
Lue
Frantsilan suomalaiset yrttiuutteet - puhdasta yrttivoimaa
Yrttiuutteiden vaikutusta lisää se, että ne imeytyvät hyvin ja imeytyminen alkaa jo suun limakalvoilta, toisin...
Lue