E-vitamiini on sydämen ja hormonien ystävä

E-vitamiini on rasvaliukoinen vitamiini, jota keho ei pysty itse valmistamaan ja siksi sitä on saatava ravinnosta. Luontaisesti E-vitamiinia löytyy eniten kasviöljyistä, avokadosta, siemenistä ja pähkinöistä. 

E-vitamiinia tarvitaan runsaasti paljon happea käyttävissä soluissa ja kudoksissa, kuten punasoluissa, lihaksissa, keuhkoissa, sydämessä, aivoissa ja hermostossa, joissa se suojaa solukalvoja ja mm. veressä kiertäviä rasvoja hapettumiselta. E-vitamiinia onkin tutkittu sen potentiaalisten sydän- ja verisuonitauteja ehkäisevien ominaisuuksiensa vuoksi. Myös kolesterolilääkitys voi vaikuttaa E-vitamiinitasoihin alentavasti. Elimistössä E-vitamiini toimii yhteistyössä muiden hapettumista estävien aineiden, kuten C-vitamiinin ja seleenin kanssa.

Soluja suojaavien vaikutustensa vuoksi E-vitamiinia tutkitaan paljon myös kauneudenhoidon, kuten hiusten kasvun yhteydessä. E-vitamiini osallistuu myös hormonitoimintaan, ja sen puutos voi näkyä esimerkiksi kuukautishäiriöinä naisilla. Lisäksi puutosoireina voi esiintyä tasapainoaistin heikentymistä, lihasheikkoutta ja näkökyvyn häiriöitä. 

Solgarin E-vitamiini on luonnollisena d-alfatokoferolina, joka on ylivoimaisesti parhaiten imeytyvä ja 100 % aktiivinen E-vitamiinin muoto. Lisäksi Solgar E-vitamiinivalmisteissa on mukana muitakin tokoferoleja, jotka toimivat kokonaisvaltaisesti yhteistyössä alfatokoferolin kanssa. 
 

Tuotetta on saatavilla Luontaistuntija-myymälöissä ja -verkkokaupassa.

Lehden muita artikkeleita

Luontaistuntija-tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa myymälöissä ja verkkokaupassa 1.6.-1.7.2018 tai niin kauan kuin...
Lue
Kollageenin ja hyaluronihapon tehoyhdistelmä hellii ihoa
  Ikääntyminen näkyy ihossa – mikä avuksi? Kehon kyky uudistua ja tuottaa kollageenia alkaa heikentyä noin...
Lue
Lesitiini avuksi fitnessharrastajille ja monille muillekin
Soijalesitiini on soijapavuista valmistettu luonnollinen ravintoaine. Vähiten prosessoituna lesitiiniä voi nauttia...
Lue