Dieettikriisi? Miksi kilot eivät enää karise?

Moni laihduttaja tunnistaa ilmiön, jossa jonkin ajan kuluttua ruokavaliomuutoksesta tuloksia ei enää synnykään. Syynä voi olla kehon kasvanut happokuormitus, joka hidastaa laihtumista. Happamassa ympäristössä rasvan palaminen heikkenee.

Erityisruokavaliota, kuten vähähiilihydraattista dieettiä, noudattavien tulee kiinnittää erityistä huomiota happo-emästasapainoon. Elimistön hiilihydraattien saannin ollessa niukkaa, maksassa muodostuu niiden korvikkeeksi pienimolekyylisiä yhdisteitä, niin sanottuja ketoaineita. Ketoaineet kuormittavat elimistöä, sillä ne ovat happamia ja vääristävät elimistön luonnollista happo-emästasapainoa.

Tehoa dieettiin

Hiilihydraattien määrän rajoittamista ja vastaavasti proteiinin saannin lisäämistä käytetään apuna painon hallinnassa. Tutkimustuloksista havaitaan, että hiilihydraatiton, runsasproteiininen ravinto näkyy virtsan pH-arvon alenemisena ja haponerityksen lisääntymisenä (ks. kaavio). Vähäenerginen ruokavalio tuottaakin tuloksia nopeammin, jos kehon happokuormituksen kasvu ehkäistään ajoissa. Kliiniset kokeet osoittavat, että pH-balance PASCOE® -tuotteet auttavat palauttamaan happo-emästasapainon hiilihydraatittoman ja runsasproteiinisen ruokavalion aikana, ja siksi voivat ehkäistä dieetin jumiutumisen.

Ruokavalion merkitys

Ruokavaliolla on suuri merkitys painonhallinnassa ja oikean happo-emästasapainon ylläpidossa. Huolehdi tasapainoisesta ravitsemuksesta nauttimalla viisi annosta tuoreita hedelmiä ja vihanneksia tai marjoja päivässä. Runsas lihan tai maitotaloustuotteiden käyttö taas tuottaa elimistöön happoja. Vältä ns. emäsrosvoja kuten sokerisia elintarvikkeita, puhdistettua valkoista vehnää ja kovetettua rasvaa, jotka elimistöön jouduttuaan verottavat voimakkaasti elimistön emäsvarastoja. Liiku raittiissa ilmassa, sillä elimistö poistaa happoja myös keuhkojen kautta.

Varmista tärkeiden kivennäisaineiden, kuten sinkin, kalsiumin ja magnesiumin saanti. Niiden saantia voit täydentää pH-balance PASCOE® -tableteilla tai -jauheella. Usein happoja on kertynyt elimistöön pitkän ajan kuluessa ja siksi niiden poistuminen vie aikaa ja siihen tarvitaan apuna emäslisää.

Dieetti kriisissä? Syynä happokuormitus?

Onko dieettisi kriisissä? Mieti elimistösi tilannetta happokuormituksen suhteen. Tyypillisiä merkkejä happokuormituksesta ovat virtsan pH-arvon pitkäkestoinen happamoituminen, tympeä maku suussa, happaman hajuinen hengitys, painonlaskun pysähtyminen, väsymys ja voimattomuus sekä naisilla selluliitti. Terveyskauppiaaltasi saat pH-testiliuskat, joilla voit mitata virtsan pH:ta.

Tukea ravintolisistä

pH-balance PASCOE® -valmisteet ovat emäslisiä, jotka tukevat elimistön luonnollista happo-emästasapainoa ruokavaliomuutosten ja dieetin yhteydessä. Niiden sisältämä sinkki mm. edistää happoja neutraloivien puskuriaineiden muodostumista. Kivennäisaineet kalsium, magnesium, natrium ja kalium ovat bikarbonaattimuodossa (osa valmisteessa karbonaatteina, jotka heti nauttimisen jälkeen, mahahappojen vaikutuksesta, muuttuvat bikarbonaateiksi). Bikarbonaatti on elimistön luonnollinen puskuriaine happoja vastaan.

pH-balance PASCOE®:n koostumus on erinomainen myös liikunnallisen ihmisen tarpeisiin, sillä voimakas fyysinen rasitus tuottaa lihaksiin happoja. Kehon happokuormitus hidastaa lihasten kasvua ja kehitystä. Emäslisän nauttiminen tukee palautumista liikunnasta ja vähentää lihasten kipeytymistä sekä tukkoisuutta. Tämän huomasi myös mäkihyppääjä Ville Larinto: ”Tänä syksynä kroppa oli väsynyt ja voimaton jo ennen treeniä ja treenin jälkeen tuntui, ettei palaudu. Noin viikon pH-balancea käytettyäni huomasin kehossa selvän eron. Nyt jaksaa taas treenata ja palautuminen on normaalia.”

Magnesium ja kalsium ovat lisäksi tärkeitä lihasten hyvinvoinnille ja luuston pysymiselle normaalina. Magnesium vähentää myös väsymystä ja uupumusta. Sinkki tukee hiusten, kynsien ja ihon, näkökyvyn, immuunijärjestelmän sekä luuston normaalia terveyttä. pH-balance PASCOE -valmisteet ovat sokerittomia, gluteenittomia, laktoosittomia ja hiivattomia. Ne eivät sisällä väri-, maku- tai lisäaineita. Niitä on saatavana jauheena tai tabletteina.

Emäksisiä bikarbonaatteja ja sinkkiä sisältävillä ravintolisillä – kuten pH-balance PASCOE®:lla – voidaan tukea elimistöä ruokavalion muutoksen yhteydessä ja ehkäistä dieettikriisi.