Carmolis Yrttitipoista helpotus jouluruokien aiheuttamaan ähkyyn  

Joulun aikaan on vaikea olla herkuttelematta liikaa. Aterian jälkeinen ähky ja vatsan ilma­palloreaktio ovat tuttuja seurauksia joulupöydän houkutuksiin langenneille.

Monella vatsa oikuttelee jo ennen suurta juhlaa. Joulustressille ei ole lääketieteellistä diagnoosia, mutta moni meistä tuntee kiireisten jouluvalmistelujen aiheuttamat oireet vatsan toiminnassa.
 

Nopea apu vatsalle Carmolis Yrttitipoista 

Carmolis on yrttitippojen klassikko, jota on valmistettu Karmeliittaveljeskunnan munkkiluostarissa jo 1600-luvulta. Carmolis tunnetaan parhaiten tukkoisten hengitysteiden avaajana. Se on silti upean nopeatehoinen ”ähkyn” helpottaja. Yrttien eteeriset öljyt pilkkovat tehokkaasti täysinäisessä mahalaukussa olevia ilmakuplia, mikä vähentää ruokasulan tilavuutta ja lievittää ähkyistä oloa. Yrttiuutteet edesauttavat myös myöhempää ruuansulatusta. Yrttiuutteita on ihan perustellusti käytetty satojen vuosien ajan eri muodoissa moninaisten vatsavaivojen lepyttämiseen. 

Carmolis Yrttitipat ovat avuksi myös joulustressin ja jännityksen aiheuttamissa vatsan nipistelyissä. Lepyttele vatsaa lisäämällä yrttitippoja pieneen määrään viileää vettä (20 tippaa / 0,5 dl). Nauti raikas shotti yhdellä kulauksella ja nauti pian helpottavasta olosta. Älä silti jatka enää syömistä, vaikka vatsaan tuntuisi taas mahtuvan pari herkkupalaa.

 

Sunwic® IBS - kroonisten vatsavaivojen lepyttäjä 

Vatsan turvotus, ilmavaivat, ummetus ja vatsan löysyys eivät tunnusta joulurauhaa. IBS:n eli ärtyvän suolen oireyhtymän oireet ovat kroonisia ja hyvin vaihtelevia. Ne ovat myös erityisen alttiita riehaantumaan stressin tai poikkeuksellisten herkuttelujen myötä. 

Sunwic® IBS on kliininen ravintovalmiste IBS:n ja ummetuksen oireiden ruokavaliohoitoon. Erityisen helppokäyttöinen jauhe liukenee täydellisesti nesteeseen ja on täysin mauton, hajuton ja väritön. Se ei muutu epämiellyttäväksi limaksi nesteeseen sekoitettuna. Ominaisuudet ovat tärkeitä IBS-potilaille, jotka noudattavat ruokavaliohoitoa viikosta toiseen. Sunwic IBS:n voi nauttia mieleisensä juoman mukana eikä siihen siksi kyllästy koskaan. Se sopii myös FODMAP -dieettiä noudattaville. Sunwicia on saatavilla 220 g purkissa sekä 14 annospussin pakkauksessa.
 

Tuotteita on saatavilla AITO hyvän olon kaupoissa ja -verkkokaupassa.

Lehden muita artikkeleita

Tervetuloa aito hyvän olon joulu!
Tästä lehdestä löydät jouluisen herkulliset ja terveelliset tarjoiluvinkit sekä hyvän olon lahjaideat. Joulun tuoksua,...
Lue
Hyvän olon tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa AITO hyvän olon kaupoissa ja -verkkokaupassa 30.11.–31.12.2018 tai niin...
Lue
Vietä erilainen joulu! Ei turvotusta, närästystä tai liikoja lisäkiloja
Erityisesti herkkävatsaiselle jouluruoat ovat yleensä liian ”kovaa kamaa”. Laatikot, kinkut, kastikkeet ja leivonnaiset...
Lue