Berberiini on maailman suosituimpia ravintolisiä

Berberiini on maailman suosituimpia kansanlääkkeitä. Kiinassa, Koreassa, Intiassa ja Amerikassa sitä on käytetty ainakin 3000 vuotta. Suomeen berberiini tuli kesällä 2009, josta alkaen siitä on kertynyt paljon hyviä käyttökokemuksia.

Maailman Terveysjärjestö (WHO) rohkaisee tutkimaan ja käyttämään perinteisiä luonnonlääkkeitä myös länsimaisessa lääketieteessä. Berberiini on suuren kiinnostuksen kohteena farmakologiassa laajojen terapeuttisten ominaisuuksiensa vuoksi. Yhdysvaltain terveysviraston (NIH) PubMed-tietokannassa on jo 4500 tieteellistä dokumenttia hakusanalla ”berberine”. NIH rahoittaa parhaillaan tutkimuksia, joissa selvitetään berberiinin vaikutuksia diabeteksessa, metabolisessa oireyhtymässä sekä sydän- ja valtimotaudeissa.
 

Diabetes

Kiinassa lääkärit ovat hoitaneet diabetesta berberiinillä jo ainakin 1400 vuotta. Uusien tutkimusten mukaan berberiini vähentää sokerin imeytymistä suolesta vereen ja lisää insuliinin tehoa. Berberiini on yhtä tehokasta kuin aikuisdiabeteksen peruslääke metformiini. ”Berberiini on tehokas ja turvallinen aine hoidettaessa tyypin 2 diabetesta, johon liittyy veren rasvahäiriö”, kirjoitti Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism -lehti. ”Berberiini on tyypin 2 diabeteksen hoitoon ihanteellinen aine, jolla on erilainen vaikutusmekanismi kuin metformiinilla ja rosiglitatsonilla”, kiittelee puolestaan Metabolism-lehti.

Olen saanut erinomaista palautetta tyypin 2 diabeetikoilta, joukossa myös lääkäreitä ja hammaslääkäreitä. Berberiini tehostaa diabeteslääkkeiden tehoa ja vähentää niiden tarvetta ja sivuvaikutuksia.
 

Veren rasvahäiriöt

”Berberiini alentaa kohonnutta kolesterolia keskimäärin 30 %, LDL-kolesterolia 25 % ja triglyseridejä 35 %”, kirjoitti laatulehti Nature Medicine jo vuonna 2004. Useat uudet raportit ja käytännön kokemus vahvistavat nämä havainnot.

Berberiini on yhtä tehokasta kuin kolesterolia alentavat statiinit, mutta ilman niille ominaisia sivuvaikutuksia. Berberiini suojaa monin tavoin sydäntä ja verisuonia, mikä on erityisen tärkeää ylipainoisille diabeetikoille. Berberiini ehkäisee ja hoitaa sydämen vajaatoimintaa ja lisää potilaiden suorituskykyä. Berberiini on hyödyksi ihmisille, joille tehdään sepelvaltimoiden pallolaajennus, kertoo uusi sydänlääkäreiden tekemä kliininen tutkimus.

Lisäksi berberiini ehkäisee ja hoitaa rasvamaksaa, joka ei johdu alkoholinkäytöstä. Rasvamaksa on yleinen diabeetikoilla ja lihavilla ihmisillä. Berberiini voi auttaa myös laihduttamisessa, painonhallinnassa ja masennuksessa.
 

Syöpäsolut

Berberiini estää monien syöpäsolutyyppien kasvua ja hillitsee syövän leviämistä muualle elimistöön. Lisäksi berberiini suojaa terveitä kudoksia sädehoidon ja solusalpaajien haitoilta. Tutkimukset puoltavat berberiinin käyttöä syövän täydentävässä hoidossa.
 

Annostus

Tehokas ja turvallinen päiväannos on 1–1,5 grammaa. Berberiini ei rasita maksaa, vaan suojaa sitä monilta lääkkeitä ja erilaisilta myrkyiltä. Voit lukea nettisivuiltani lisää berberiinistä ja muista ravintolisistä:

www.tritolonen.fi
 

Kysy lisää tuotteista lähimmästä Luontaistuntija-myymälästä!

Lehden muita artikkeleita

Luontaistuntija-tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa myymälöissä ja verkkokaupassa 1.9.–28.9.2017 tai niin kauan kuin tuotteita riittää. Valikoima...
Lue
Nautitaan syksystä terveinä!
Omia ravintovarastojaan kannattaa alkaa täydentää ajoissa, vaikka kesän jälkeen tuntuisi vielä virtaa riittävän. Kestää...
Lue
Kananmunasta nopea ja vastuullinen vaihtoehto niveltesi hyvinvointiin
Jo vuosikymmenten ajan niveltuotteet ovat sisältäneet perinteisiä nivelille tärkeitä aineosia, kuten...
Lue