BCAA välttämättömät aminohapot

Aminohapot ovat proteiinien rakennuspalikoita. Elimistö tarvitsee noin kahtakymmentä eri amino­happoa pystyäkseen tasapainoiseen toimintaan. Keho tuottaa niistä itse kymmentä ja loput tulisi saada monipuolisesta ruokavaliosta. 

BCAA:lla tarkoitetaan haara­ketjuisia aminohappoja ja tulee sanoista ”Branched Chain Amino Acids”. Niihin kuuluvat kolme aminohappoa: isoleu­siini, leusiini ja valiini, jotka ovat myös välttämättömiä aminohappoja. BCAA:t liittyvät erityisesti lihasmetaboliaan ja energiaan eli ovat sekä tärkeä lihasten rakennusaine että energialähde. 

BCAA:ta ovat perinteisesti käyttäneet voimailulajien harrastajat, mutta lisäsaannista on hyötyä myös muille, koska ne vaikuttavat moneen kehon toimintaan.

Erityisesti vanhukset (vanhemmiten proteiinin imeytyminen hidas­tuu), paljon treenaavat, laihduttajat ja toipilaat voivat lisätä­ aminohappojen saantia lisä­ravinteiden avulla. BCAA-jauhetta käytettäessä keholta jää pois ruuan­sulatusvaiheessa tapahtuva aminohappojen pilkkominen proteiineista ja aminohapot pääsevät suorittamaan välittömästi niiden tärkeitä tehtäviä elimistössä. 

Better4You:n BCAA-jauhe on 100 % luontainen. Se on valmistettu fermentoidusta maissista. Tuote sisältää haaraketjuisia aminohappoja optimaalisessa suhteessa ja annoksessa on ainoastaan vähän energiaa. Tuotetta on helppo käyttää esimerkiksi sekoitettuna veteen, aamupuuroon tai jugurttiin. Tuote ei sisällä sokeria eikä muita keinotekoisia makeutusaineita. Kaksi hyvää makua: mustikka/ passionhedelmä ja omena/ seljankukka.

 

Tuotetta on saatavilla Luontaistuntija-myymälöissä ja -verkkokaupassa.

Lehden muita artikkeleita

Luontaistuntijasta tulee AITO!
Paikalliset kauppiaamme palvelevat sinua jatkossa kuten ennenkin: vain nimi muuttuu ja kauppojen ulkonäkö hieman...
Lue
Luontaistuntija-tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa myymälöissä ja verkkokaupassa 15.-30.8.2018 tai niin kauan kuin...
Lue
Kohti parempaa ruoansulatusta!
Nämä entsyymit ovat: Amylaasi – hajottaa hiilihydraatit Proteaasi – hajottaa proteiinit Lipaasi – hajottaa...
Lue