Bakteerilajeilla on suuri merkitys

”Ihmisen paksusuolessa on noin 400 bakteerilajia. Niiden aineenvaihdunnallinen aktiviteetti on suurempi kuin ihmiselimistön omien solujen. Suolistossa voi olla bakteerimassaa 1,5 kiloa. Yhdellä ulostamisella suolesta poistuu satoja miljardeja bakteereita. Jokaisella ihmisellä on erilainen ulostefloora. Siihen vaikuttavat antibiootit, dieetit ja ravintolisät. Suolistofloora estää sairauksia aiheuttavien bakteerien pääsyn ja asettumisen limakalvoille. Antibiootit voivat normaaliflooraa tuhoamalla vähentää jonkin taudinaiheuttajan tulehdusta synnyttävää annosta jopa 100 000-kertaisesti ja lisätä infektioriskiä 5-kertaisesti.” (Suoliston bakteeriflooran häiriöt, Reijo Peltonen, Käytännön lääkäri 2/2000)

Suoliston bakteerikanta vaikuttaa terveyteen

Vatsan mikrobit ovat puolustusjärjestelmän perusta. Aikuisen ihmisen ruoansulatuskanavan mikrobit säätelevät immunologisen puolustusjärjestelmän kehittymistä ja toimintaa. Mikrobiston merkitys terveyden ylläpidossa on selkeästi merkittävämpi kuin on aiemmin ymmärretty. Suolistossa on tunnistettu yli 500 erilaista bakteeria, mutta tunnistamattomia lajeja arvioidaan olevan vieläkin enemmän.

Bakteerikannan koostumusta voidaan pitää normaalina, mikäli mikrobistolla ei ole haittavaikutuksia ja se on symbioosissa kantajansa kanssa. Normaalin mikrobikasvuston arvellaan estävän haitallisista bakteereista koostuvien kasvustojen muodostumista suoliston pinnalle sekä tällaisten bakteerien tunkeutumista suolen pinnan läpi. Mikrobikasvusto vapauttaa energiaa hiilihydraateista, osallistuu vitamiinien, erityisesti B- ja K-vitamiinien syntetisointiin, ruoka-aineiden pilkkoutumiseen ja imeytymiseen sekä erilaisten myrkkyjen hajoamiseen ja muunteluun.

Ilman suoliston mikrobikasvustoa pienen lapsen immuunijärjestelmä ei kehity normaalisti. Aikuisiässä suoliston hyödyllinen mikrobisto on tärkeä yleisen vastustuskyvyn ylläpitäjänä ja ravinnon hyväksikäytössä. Mikrobikasvuston epänormaali koostumus on yhdistetty mm. ummetukseen, ripuliin, kaasun muodostukseen, infektioihin, maksan vaurioihin sekä syöpään ja allergioille altistumiseen.

Tiedeyhteisö on yhtä mieltä seuraavista maitohappobakteerien kriteereistä:

• Probioottibakteereilla tulee olla ns. humaani kanta eli niiden tulee olla peräisin ihmisestä.

• Probioottivalmisteen tulee kestää mahalaukun happamia olosuhteita sekä sappihappojen vaikutuksia. Olennaista on, että valmisteen maitohappobakteerit säilyvät elinkykyisinä kulkiessaan mahasuolikanavan läpi (mikrokapselointi).

• Probioottien tulee kyetä lisääntymään suolistossa ja kiinnittyä tehokkaasti paksusuolen limakalvoon (kolonisaatio).

• Valmisteen terveysvaikutuksista tulee olla tutkittua tietoa.

Biomedin Acidophilus ja Acidophilus Forte -valmisteet sisältävät ainoastaan ihmisperäisiä probioottikantoja. Bakteerit ovat mikrokapseloituja eli jokainen bakteeri on suojassa maha-ja sappihappojen vaikutuksilta. Lisäksi tuotteiden vahvuus on tarpeeksi suuri tehokkaan vaikutuksen saamiseksi. Yleisesti on pidetty tehokkaan annoksen rajana 6,5 miljardia bakteeria/annos. Biomedin probiooteissa on 10-30 miljardia bakteeria/kapseli. Valitse itsellesi sopivin!

Vatsa kuntoon

Yli miljoona suomalaista kärsii ruoansulatuselimistön sairauksista. Monet kärsivät vuosikausia saamatta apua. Paraneminen on mahdollista ravitsemushoidon tuella. Vatsa kuntoon -kirjan kirjoittaja on kirurgian erikoislääkäri Kaarlo Jaakkola, joka on toiminut yli 30 vuotta ravitsemushoitoihin perehtyneenä lääkärinä kymmenille tuhansille potilaille perustamillaan Antioksidanttiklinikoilla. Vatsa kuntoon -kirjaa on saatavilla Luontaistuntija-myymälöistä.

Tuotteita on saatavana Luontaistuntija-myymälöissä ja -verkkokaupassa.

Lehden muita artikkeleita

Jaksaa, jaksaa!
Juuri nyt on hyvä aika aloittaa vitamiini-hivenaine-kivennäisaine-tankkaus, jotta jaksaa läpi haastavan pimeyden,...
Lue
Syyskuun tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa myymälöissä ja verkkokaupassa 2.–29.9.2016 tai niin kauan kuin tuotteita riittää. Valikoima...
Lue
Skingain vapauttaa Helena Ahti-Hallbergin nauttimaan tanssin pyörteistä
Tottakai minun iässäni 48-vuotiaana on mukavaa, jo ammatinkin puolesta, että iho, hiukset ja kynnet pysyvät kauniina,...
Lue