B-vitamiineja hermostolle ja vastustuskyvylle

Sopiva määrä stressiä kuuluu ihmisen normaaliin elämään, ja se voi myös vahvistaa immuniteettia ja parantaa hetkellisesti suorituskykyä. Pitkäaikainen stressi voi kuitenkin vaikuttaa negatiivisesti mm. mielialaamme ja vastustuskykyyn, mikä voi ilmetä esimerkiksi tiheään toistuvina flunssina.

Stressi kuluttaa keholle tärkeitä B-vitamiineja, ja niistä voi syntyä puutos myös huonosti toimivan ruuansulatuksen, lääkityksen tai liian vähän kasviksia, marjoja ja hedelmiä sisältävän ruokavalion takia.
 

B-vitamiinit ja C-vitamiini toimivat yhdessä

Eri B-ryhmän vitamiineilla on monipuolisia tehtäviä kehossa, ja ne tukevat toistensa toimintaa. Siksi niitä kannattaa nauttia tasapainoisena yhdistelmänä B-kompleksin muodossa. B12-vitamiini on elintärkeä elimistön neurologisissa ja kognitiivisissa toiminnoissa, se vähentää uupumusta, väsymystä ja ylläpitää hermoston normaalia toimintaa. Foolihappo eli B9-vitamiini tehostaa B12-vitamiinin edullisia vaikutuksia hermostoon ja psyykeen. 

B6-vitamiinia tarvitaan normaalin energia-aineenvaihdunnan ylläpitämiseksi, ja se on välttämätön hermoston välittäjäaineiden, kuten serotoniinin ja dopamiinin valmistuksessa. Nämä välittäjäaineet vaikuttavat mielialaa tasapainottavasti ja mahdollistavat mielihyvän tuntemuksen. Kolmea edellä mainittua B-ryhmän vitamiinia tarvitaan myös elimistön puolustuskyvyn ylläpitämiseksi ja tulehdusten kontrolloimiseksi. 

Pantoteenihappo (B5-vitamiini) säätelee tehokkaasti stressiä vaikuttaen lisämunuaisten kortisolin ja adrenaliinin tuotantoon yhdessä foolihapon kanssa. Keho hyödyntää tässä prosessissa myös C-vitamiinia, joka vahvistaa B-vitamiinien toimintaa ja on siten tärkeä stressin aikana. Nikotiiniamidia eli B3-vitamiinia tarvitaan mielihyvähormoni serotoniinin tuotantoon.  Tiamiini eli B1-vitamiini on taas tärkeä ääreishermoston toiminnalle ja hermoston ja lihaksiston yhteistoiminnalle. Koska B-vitamiinit ja C-vitamiini ovat vesiliukoisia, niitä tarvitaan optimaalinen määrä päivittäin koko elämän ajan.
 

Kasviravinteet tehostavat vaikutusta 

Kasviravinteilla on B-ryhmän vitamiinien toimintaa tehostavia vaikutuksia ja nämä on huomioitu Terranovan tuotteissa. Ravintolisät sisältävät tarkoin valikoituja, pääosin tuorepakastekuivattuja ja luomulaatuisia kasveja ja yrttejä, jotka tehostavat tuotteen B-vitamiinien vaikutusta hermostoon ja vastustuskyvylle. Ruusujuuri ja ashwagandha hyödyttävät hermostoa, vihreä kauransiemen ja kurpitsansiemen rauhoittavat. Näiden lisäksi mukana on venäjänjuurta, sinimailasta, persiljaa, voikukkaa ja punajuurta.

Terranovan B-Complex + C -valmiste sisältää bioaktiivisessa muodossa olevat B-vitamiinit. Foolihappo ja B12-vitamiini ovat Terranovan kaikissa tuotteissa aktiivisessa muodossa, B12-vitamiini metyylikobalamiinina ja foolihappo L-metyylifolaattina. Elimistö pystyy heti hyödyntämään ne aineenvaihduntaprosesseissaan.
 

Tuotetta on saatavilla AITO hyvän olon kaupoissa ja -verkkokaupassa.

Lehden muita artikkeleita

Luontaistuntija on nyt AITO hyvän olon kauppa!
Joko huomasit, että meillä on uusi nimi? Luontaistuntijasta on tullut AITO hyvän olon kauppa! Uusi nimemme...
Lue
Hyvän olon tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa AITO hyvän olon kaupoissa ja -verkkokaupassa 1.10.–30.10.2018 tai niin kauan kuin...
Lue
Aitoa terveyttä & vahvaa vastustuskykyä!
Yksi tärkeimmistä asioista on ainakin huolehtia riittävästä D-vitamiinin, sinkin ja C-vitamiinin saannista, sillä ne...
Lue