Aurinko tuhoaa iholle elintärkeää kollageenia

Auringon UV-säteily on tupakoinnin ohella yksi ihoa eniten vanhentavista ja kollageenia haurastuttavista tekijöistä. Siksi erityisesti kesällä on tärkeää huolehtia riittävästä kollageenin saannista.

Kollageeni – ihoa nuorentava proteiini

Kollageenia löytyy ihosta, nivelistä, hampaista, luista, rustoista ja verisuonista. Se on ihon tärkein rakennusaine, joka auttaa pitämään ihon sileänä ja kauniina.

Noin 25 ikävuoden jälkeen elimistön kollageenin tuontanto alkaa vähetä, mikä johtaa useisiin ikääntymisoireisiin, kuten ihon rypyt, juonteet ja veltostunut iho. Kollageenin tuotanto loppuu kokonaan noin 40 ikävuoden paikkeilla.

Kollageenin määrä ihossa määrittelee sen, miten nuorelta se näyttää. Jos kollageenin määrä iholla on runsas, se näyttää nuoremmalta, kirkkaammalta ja kiinteämmältä. Jos ihon kollageenin määrä on vähäinen, iho näyttää epätasaiselta, kuivalta ja siinä näkyy selviä juonteita.
 

Kollageenivalmisteet korjaavat auringon aiheuttamia vaurioita

Altistuminen auringon UVA-säteille edesauttaa ihon kollageeni- ja elastiinisäikeiden vahingoittumista. Ajan myötä näiden säikeiden hajoaminen ilmenee ihossa veltostumisena ja ryppyjen muodostumisena. Lisäksi, mitä vähemmän ihossa on kollageenia, sitä suurempi riski on ihon palamiselle.

Sisäisesti nautittava kollageeni auttaa rakentamaan ja uudistamaan auringon UV-säteiden rasittamaa ihoa. Kollageeni myös kosteuttaa tehokkaasti ja nopeasti auringon kuivattamaa ihoa. Käyttämällä kollageenia sisältäviä tuotteita aktivoit samalla myös elimistösi omaa kollageenintuotantoa ja kollageenivarastojen säilymistä.
 

Kotimaiset ja lisäaineettomat kollageenivalmisteet

Puhdas+ Kollageenijauheet ovat kotimaisia, puhtaita ja lisäaineettomia kollageenivalmisteita. Kollageeni & Tyrnimarja -jauheesta voit tehdä vaikkapa kesäisen smoothien.
 

Tuotetta on saatavilla Luontaistuntija-myymälöissä ja -verkkokaupassa.
 

Lehden muita artikkeleita

Luontaistuntija-tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa myymälöissä ja verkkokaupassa 30.6.–31.7.2017 tai niin kauan kuin tuotteita riittää. Valikoima...
Lue
Karpalo ja maitohappobakteerit tueksi kesärientoihin
Antibioottikuuri lopettaa akuutit virtsatievaivat nopeasti. Toisinaan antibiootti voi kuitenkin altistaa uudelle...
Lue
Miksi samurailla ei ollut krapulaa?
Samuraitaistelijat alkoivat käyttää umeboshia eli säilöttyä japanin­aprikoosia (Prunus mume) jo 1100-luvun alussa...
Lue