Arjen hyvinvointia Sadun tapaan

Näyttelijä Satu Silvon Silvoplee-ravintola on kohta 20-vuotias. Ravintola on oikea arjen hyvinvoinnin keidas. Satu itse jaksaa ja voi hyvin pyrkimällä syömään oikein ja kuuntelemalla kehoaan.

“Minulla oli nuorena useita antibioottikuureja ja ryhdyin miettimään ravintoa. Siirryin elävään ravintoon. Söin aiemmin epäterveellisesti, vaikka halusin olla kasvissyöjä. Elävään ravintoon rakastuin heti”, Satu Silvo kuvailee.

Satu haluaa selvittää asiat perusteellisesti ja hankkia riittävästi tietoa, kun innostuu jostakin. Niinpä hän myös perehtyi elävään ravintoon kunnolla. Oma terveys parani huikeasti uuden ravitsemustyylin myötä. Silvopleessa kaikki raaka-aineet ovat parasta luomulaatua ja kaikki valmistetaan käsityönä terveellistä ravintoa varten, ajatuksena antaa voimia jaksaa arjessa hyvän ruoan avulla.
 

Kasvissyöjän ruokavalion pitäisi olla monipuolinen

“Osa kasvissyöjistä syö helposti liian yksipuolisesti. Jos syödään liian vähän ja harvoin, tulee himo sokeriin ja turhiin hiilihydraatteihin. Olisi tärkeää syödä hyviä rasvoja, juureksia, pähkinöitä, marjoja ja vihanneksia. Kun syö monipuolisesti, vitamiinitasapaino pysyy kohdillaan”, Satu sanoo.

Vehnänorasmehu on Sadun lempituotteita. Sitä hän juo koko lähes vuoden läpeensä.

“Tänä kesänä suosikkijuomani on ollut lisäksi Moilasen smoothie, jota valmistamme meillä Silvopleessä. Se sisältää 20 erilaista luomusalaattia ja yrttiä Moilasen luomupalstalta. Mukana on muun muassa vihersalaatteja, lehtikaalia, yrttejä, lusikallinen kylmäpuristettua hyvää öljyä, sitruunaa sekä ripaus Himalajan suolaa ja valkosipulin kukintoa laitan kotona mukaan. Tämä juoma on tuntunut todella hyvältä. Se hillitsee myös makean himoa ja jälkimaku on hyvä, kuin gazpacho-keitossa”, Satu kertoo.

Vähemmän on Sadun mielestä enemmän, hän kehottaa syömään pieniä annoksia viisi kertaa päivässä. Maksan pitäisi myös antaa levätä välillä, eli jatkuvasti ei pitäisi syödä. 12 tunnin lepo maksalle tekee hyvää.

“Salmiakkia syön välillä ja muutenkin nautin elämästä ja hyvästä ruoasta sekä seurasta. Viiniä en lipitä, koska ei tee mieli”, Satu toteaa.
 

Myös muita keinoja hyvään vointiin

“Kehossani on vanhan onnettomuuden jäljiltä ollut paljon kipuja. Löysin noin 3 vuotta sitten iyeangar-joogan. Se on auttanut todella paljon kipuihin. En ole saanut vuosiin juosta tai lenkkeillä, mutta nyt voin taas paremmin liikkua. Olisi hyvä muistaa, että iän myötä jokainen tarvitsee venyttelyä päivittäin”, Satu sanoo.

“Arjen hyvinvointi on elämäntapani. Vaalin sitä sekä ravinnon että keholle sopivan liikkumisen kautta. Arjessa on oltava työkaluja parantaa omaa hyvinvointia, jotta jaksaa. Kannattaa huoltaa itseään niin, ettei tarvitse miettiä oloaan koko ajan. Jokaisella pitäisi olla käytössään automaattisia asioita, joilla “kone” pysyy kunnossa ja energisenä.”

Osan vitamiineista Satu Silvo varmistaa “purkista”. Omaa hyvinvointiaan hän tukee syömällä muun muassa seleeniä ja sinkkiä, maitohappobakteeria, B12-vitamiinia, alfalipoiinia ja rasvahappoja.

A. Vogelin tipat ovat suosikkejani. Kävin heidän tilallaankin Sveitsissä. Siellä sain valmistaa maarianohdakeesta, piparmintun ja artisokan lehdistä itse oman uutteen. Vogelin kurkkusuihkeet ovat hyviä erityisesti näyttelijöille ja puheammateissa toimiville sekä flunssan estoon”, Satu toteaa.
 

Mitä kuuluu tällä hetkellä

Tällä hetkellä Sadun elämä pyörii oman ravintolan ja esimerkiksi luentojen pidon ympärillä. Erityisen innostunut hän on vuorovaikutustaitojen opettamisesta. Satu tekee lisäksi erilaisia tv- ja teatteriprojekteja.

“Vuorovaikutustaitojen opiskelu on tuonut valtavasti lisäarvoa elämään ja arjen hyvinvointiin. Energiaa ei huku turhaan päivittelyyn, vaan asiat osaa käsitellä luontevammin ja ottaa vastaan sellaisina kuin tulevat”, Satu toteaa.

Lehden muita artikkeleita

Luontaistuntija on nyt AITO hyvän olon kauppa!
Joko huomasit, että meillä on uusi nimi? Luontaistuntijasta on tullut AITO hyvän olon kauppa! Uusi nimemme...
Lue
Hyvän olon tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa AITO hyvän olon kaupoissa ja -verkkokaupassa 1.10.–30.10.2018 tai niin kauan kuin...
Lue
Aitoa terveyttä & vahvaa vastustuskykyä!
Yksi tärkeimmistä asioista on ainakin huolehtia riittävästä D-vitamiinin, sinkin ja C-vitamiinin saannista, sillä ne...
Lue