Anna sisäisen auringon loistaa ja vahvistaa kehoasi

D3-vitamiini vahvistaa luustoa, hampaiden terveyttä ja lihaskuntoa, ja sillä on tärkeä merkitys myös immuunijärjestelmään. Se on erittäin tärkeä vitamiini ikääntyville, kun normaalit hormonitasot laskevat. Myös kesällä on hyvä käyttää D-vitamiinivalmistetta. SuperiorSource Microlingual® D3-valmisteita on saatavilla erivahvuisina.

SuperiorSource Microlingual® -tuotteissa on ainutlaatuinen tekniikka, ja niiden ominaisuudet on suunniteltu siten, että ne liukenevat ja imeytyvät välittömästi verenkiertoon. Valmisteet ovat kielen alle laitettavia tabletteja eli resoribletteja, joka mahdollistaa vitamiinin liukenemisen 15 sekunnissa suoraan verenkiertoon.

Saamme D3-vitamiinia auringosta riittävästi (500-750 µg) ainoastaan silloin, kun olemme auringossa puoli tuntia ilman aurinkorasvaa, keskellä päivää ja ihan keskikesällä, mahdollisimman vähillä vaatteilla. Elimistö muodostaa ja varastoi D-vitamiinia vain sen määrän mitä tarvitsee. Tähän vaikuttaa myös ihon väri eli mitä tummempi iho sitä huonommin elimistö valmistaa D-vitamiinia auringosta.

Veren D-vitamiinipitoisuus on tärkeä tieto

D3-vitamiinin määrä on tärkeää analysoida verikokeilla ja ymmärtää, mitä tulos tarkoittaa. Testissä näkee, saatko tarpeeksi, liian paljon vai oikean määrän D-vitamiinia (Taulukko 1).

Vakavan D-vitamiinin puutteen voi korjata riittävällä D-vitamiinin saannilla. Taulukossa 2 on kerrottu, miten 68-kiloinen henkilö voi nostaa D-vitamiinin tasoa veressä. HUOM. D-vitamiinin määrä veressä on siis riippuvainen myös henkilön painosta.

Joillakin ihmisillä on vaikeuksia saavuttaa haluttu D-vitamiinitaso, vaikka pitoisuudet ovat riittävät. Tämä tarkoittaa, että elimistöllä on vaikeuksia imeyttää D-vitamiinia. D-vitamiinineuvosto (D vitamin council) suosittaa, että D-vitamiinivalmisteet otetaan mieluummin kielen alta kuin niellään, yritetään olla enemmän auringossa (Suomessa vaikeaa) ja lisätään annosta. Rasvaliukoista D-vitamiinia voidaan ottaa kerralla isompi määrä ja sitten pitää vaikka taukoa.

D-vitamiini edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa

Dr. John J. Cannell, joka on USA:n D-vitamiinineuvoston puheenjohtaja, neuvoo ihmisiä ottamaan 50000 IU (1250 µg) D-vitamiinia kolmena päivänä, kun ensimmäiset flunssan merkit tulevat, jolloin vahvistetaan immuunijärjestelmää. Hänen mielestään 10000 IU (250 µg) D-vitamiinia päivittäin on sopiva määrä useimmille. (Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto EFSA määrittelee aikuisten turvallisen päivittäisen käytön ylärajaksi 100 µg/vrk.)

Tutkijat ovat erittäin kiinnostuneita D-vitamiinista, koska se tekee immuunijärjestelmästä tehokkaamman auttamalla elimistöä tuottamaan juuri oikean määrän tarvittavia soluja ja taistelemaan infektioita vastaan. Tehokkaampi immuunijärjestelmä ehkäisee myös tulehduksia ja infektioita. D-vitamiini edistää myös neurologista immuunijärjestelmää toimimaan normaalisti.

Suomessa uudet FutMedin SuperiorSource:n Microlingual® -ravintolisät ovat saatavana ainoastaan Luontaistuntijalta. Pienet, lisä- ja apuaineettomat tuotteet liukenevat ja imeytyvät välittömästi suun limakalvoilta verenkiertoon. Ravintolisän liukenemiseen ei tarvita vettä, ja niistä ei jää jälkimakua. Tuotteet eivät sisällä mitään makeutus- tai väriaineita.

Tuote on saatavilla Luontaistuntija-myymälöistä ja verkkokaupasta.

Lehden muita artikkeleita

Uutta tietoa kalaöljystä
Kalaöljy voidaan puhdistaa ja väkevöidä 90-prosenttiseksi omega-3:ksi käyttämällä etyyliesteröintiä tai superkriittistä...
Lue
Kihokki-yrttimixtuura hengitysteille ja kurkulle
Yskänlääkkeistä usein sivuvaikutuksia Hengitystietulehduksiin käytettävissä yskänlääkkeissä käytetään aineita, jotka...
Lue
Tyrnimarjasta ja samettikukasta apu kuiville ja väsyville silmille
Hiekan tunne, polttelu ja jatkuva vuotaminen ovat tyypillisiä merkkejä silmän limakalvojen kuivuudesta. Silmät kuivuvat...
Lue