Aivot rakastavat rasvaa

Muistisairaudet ovat hälyttävästi lisääntymässä, ja niihin sairastuvien määrän arvioidaan kaksinkertaistuvan parissa vuosikymmenessä. Yhä nuoremmilla esiintyy hermoston häiriöistä kertovia merkkejä, kuten kohtuutonta väsymystä, uupumusta, keskittymiskyvyn puutetta, masennusta ja ahdistuneisuutta. Syitä tähän löytyy unen ja liikunnan puutteesta sekä elämän stressitekijöistä. Taustalla voi olla myös häiriö aivojen hermosolujen rasvatasapainossa.

Solujen kyky päästää ravintoaineita sisään ja kuona-aineita ulos riippuu olennaisesti solukalvojen rasvojen laadusta. Lipidit ovat esimerkiksi siemenistä tai eläinrasvoista saatavia rasvahappoja, jotka eivät liukene veteen. Jos solujen lipiditaso ei ole kunnossa, alkavat solut kärsiä aineenvaihduntahäiriöistä. Tällöin myös hormonien tuotanto ja umpieritysrauhasten, esimerkiksi kilpirauhasen toiminta voi häiriintyä. Tämä voi johtaa voimakkaaseen väsymykseen ja uupumukseen.

 

Solukalvot rakentuvat fosfolipideistä

Aivot muodostuvat pääasiassa rasvasta (60 % aivojen kuiva-aineesta on rasvaa), joten rasvalla on suuri merkitys aivotoiminnalle. On huomattu, että pienikin rakenteellinen muutos aivojen fosfolipideissä saa aikaan huomattavan muutoksen aivojen toiminnassa. Fosfolipidit ovat ns. rakennelipidejä eli niistä rakentuvat kaikki solukalvot sekä ihmisillä, eläimillä että kasveilla. Kasvikunnan ja eläinkunnan fosfolipidit eroavat huomattavasti toisistaan, ja eläinperäiset lipidit vastaavat parhaiten ihmisen ”aivorasvaa”. Elimistön kyky muuttaa kasviöljyistä saatavia välttämättömiä rasvahappoja linolihappoa ja alfalinoleenihappoa pidempiketjuisiksi rasvahapoiksi heikkenee iän myötä. Näissä tilanteissa on tarpeen saada tärkeitä aivojen rakennusaineita valmiissa muodossa eläinperäisinä fosfolipideinä.

Neuroglandin Forte -valmiste sisältää eläinperäisiä fosfolipidejä sekä hyvän yhdistelmän kasvikunnan ravinteita, jotka virkistävät koko kehoa ja mieltä. Esimerkiksi pellavansiemenöljy sisältää alfalinoleenihappoa ja linolihappoa, jotka ovat tärkeitä solukalvojen rakennusaineita. Ne myös vaikuttavat suotuisasti verenkiertoelimistöön. Alfalinoleenihappo auttaa myös ylläpitämään veren normaalia kolesterolitasoa. Korkea kolesteroli on sydän- ja verisuonisairauksien sekä dementian riskitekijä. Resveratroli on useissa kasveissa esiintyvä fenoliyhdiste, jota on löydetty erityisen paljon tummista rypäleistä. Resveratroli on yksi rypäleiden voimakkaimmista terveyttä edistävistä polyfenoleista. E-vitamiini on yksi rasvaliukoisista vitamiineista, ja se toimii elimistössä antioksidanttina eli suojelee soluja hapetusstressiltä.

 

Neuroglandin Forte ja NeuroWay

Useat ravitsemushoitoihin perehtyneet lääkärit sekä muut alan asiantuntijat ovat käyttäneet fosfolipidejä jo pitkään niille potilaille, joilla on hermoston uupumista tai muita rasittuneen elimistön oireita. NeuroWay-annospussit sopivat niille, jotka tarvitsevat vahvan aloitusannoksen ja Neuroglandin Forte -kapselit niille, joilla käyttö on pidempiaikaista ja säännöllistä. Muista myös tärkeä B12-vitamiini muistin tueksi.

Tuotetta on saatavilla Luontaistuntija-myymälöissä ja -verkkokaupassa.

Lehden muita artikkeleita

Marraskuun tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa myymälöissä ja verkkokaupassa 28.10.–24.11.2016 tai niin kauan kuin tuotteita riittää....
Lue
Tuoreita terveysuutisia maailmalta
Lääketieteen Nobelin sai japanilainen solubiologi solun kierrätysmekanismin selvittämisestä (autofagia = solut...
Lue
Kollageenishotti ja hiusten tehoravinne kuuluvat jokaiseen aamuun
Käytän päivittäin ravintolisiä täydentämään ruokavaliotani, jotta saan kaikki tarvitsemani ravintoaineet iholle ja...
Lue