Aivosi tarvitsevat rasvaa

Muistisairaudet ovat hälyttävästi lisääntymässä, ja niihin sairastuvien määrän arvioidaan kaksinkertaistuvan parissa vuosikymmenessä.

Yhä nuoremmilla esiintyy hermoston häiriöistä kertovia merkkejä kuten kohtuutonta väsymystä, uupumusta, keskittymiskyvyn puutetta, masennusta ja ahdistuneisuutta. Syitä tähän löytyy unen ja liikunnan puutteesta sekä elämän stressitekijöistä, mutta taustalla voi olla myös häiriö aivojen hermosolujen rasvatasapainossa.
 

Rasva suojaa soluja 

Solujen kyky päästää ravintoaineita solun sisään ja kuona-aineita solusta ulos riippuu olennaisesti solukalvojen rasvojen laadusta. Lipidit ovat esimerkiksi siemenistä tai eläinrasvoista saatavia rasvahappoja, jotka eivät liukene veteen. Jos solujen lipiditaso ei ole kunnossa, alkavat solut kärsiä aineenvaihduntahäiriöistä ja tällöin myös hormonien tuotanto ja umpieritysrauhasten, esimerkiksi kilpirauhasen toiminta voi häiriintyä. Tämä voi johtaa voimakkaaseen väsymykseen ja uupumukseen.
 

Fosfolipidit

Aivot muodostuvat pääasiassa rasvasta (60 % aivojen kuiva-aineesta on rasvaa), joten rasvalla on suuri merkitys aivotoiminnalle. On huomattu, että pienikin rakenteellinen muutos aivojen fosfolipideissä saa aikaan huomattavan muutoksen aivojen toiminnassa. Fosfolipidit ovat ns. rakennelipidejä eli niistä rakentuvat kaikki solukalvot sekä ihmisillä, eläimillä että kasveilla. Kasvikunnan ja eläinkunnan fosfolipidit eroavat huomattavasti toisistaan, ja eläinperäiset lipidit vastaavat parhaiten ihmisen ”aivorasvaa”. 

Iän myötä heikkenee elimistön kyky muuttaa kasviöljyistä saatavia välttämättömiä rasvahappoja linolihappoa ja alfalinoleenihappoa pidempiketjuisiksi rasvahapoiksi, joita aivot tarvitsevat. Näissä tilanteissa on tarpeen saada tärkeitä aivojen rakennusaineita valmiissa muodossa eläinperäisinä fosfolipideinä. Neuroglandin Forte -valmiste sisältää eläinperäisiä fosfolipidejä sekä hyvän yhdistelmän kasvikunnan ravinteita, jotka virkistävät koko kehoa ja mieltä. Esimerkiksi pellavansiemenöljy sisältää alfalinoleenihappoa ja linolihappoa, jotka ovat tärkeitä solukalvojen rakennusaineita ja jotka vaikuttavat suotuisasti verenkiertoelimistöön. Alfalinoleenihappo auttaa myös ylläpitämään veren normaalia kolesterolitasoa. Korkea kolesteroli on sydän- ja verisuonisairauksien sekä dementian riskitekijä. Resveratroli on useissa kasveissa esiintyvä fenoliyhdiste, jota on löydetty erityisen paljon tummista rypäleistä. Resveratroli on yksi rypäleiden voimakkaimmista terveyttä edistävistä polyfenoleista. E-vitamiini on yksi rasvaliukoisista vitamiineista, ja se toimii elimistössä antioksidanttina eli suojelee soluja hapetusstressiltä.
 

Neuroglandin Forte ja NeuroWay

Useat ravitsemushoitoihin perehtyneet lääkärit sekä muut alan asiantuntijat ovat käyttäneet fosfolipidejä jo pitkään niille potilaille, joilla on hermoston uupumista tai muita rasittuneen elimistön oireita. NeuroWay-annospussit sopivat vahvaan aloitusannokseen ja Neuroglandin Forte -kapselit niille, joilla käyttö on pitkäaikaisempaa ja säännöllistä. Muista myös tärkeä B12-vitamiini muistin tueksi
 

Tuotteita on saatavilla Luontaistuntija-myymälöissä ja -verkkokaupassa.

Lehden muita artikkeleita

Luontaistuntija-tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa myymälöissä ja verkkokaupassa 2.5.–31.5.2018 tai niin kauan kuin tuotteita...
Lue
Muistatko vielä, miltä kostea ja kimmoisa iho tuntuu?
Puhdas+ New Skin on uusi ihonhoitosarja, joka korjaa ja uudistaa ihoa. Se sopii hyvin myös herkän ihon hoitoon. Tuote...
Lue
Miksi tarvitsemme proteiinia?
Proteiinin tarve vaihtelee elämäntilanteen ja aktiivisuuden mukaan. Erityistä huomiota proteiinin saantiin tulee...
Lue